Freeski TV: Tempting Fear

Freeski TV: Tempting Fear

In de afgelopen drie jaar heeft hij meerdere ‘first decents’ op zijn naam staan in meerdere landen, hij heeft zich terug weten te vechten van bijna dodelijke ongelukken en hij is inmiddels de meest besproken skiër van Chamonix. En dat is toch wel het epicentrum van extreme sporten.

Mentaal vs. fysiek

De actie die je op beeld ziet is misschien nog wel meer het resultaat van zijn mentale, dan van zijn fysieke kracht. Hij heeft een interessante kijk op het leven en is in staat om mentaal verder te gaan dan veel anderen überhaupt voor mogelijk houden. Want dat is misschien wel het meest interessante. In zijn film ‘Tempting Fear’ ontdekt hij de kracht van ‘angst’. Een emotie sterker dan alle andere emoties, die hem aan de ene kant pushed, maar aan de andere kant ervoor zorgt dat de dood bij iedere misstap op de loer ligt. En dat maakt deze film tot een heel interessant gegeven, met hele mooie beelden!

meteomorris

Replies

Advanced
coenAuthor2 January 2013 · 16:58

Vette aflevering! Weinig nieuwe footage als je z’n avonturen als een tijd volgt, maar toch leuk samengezet:)

Earn your turns...
Advanced
3zelAuthor2 January 2013 · 18:18

Diep onder de indruk…

knowledge is powder
Tourist
The_OAuthor2 January 2013 · 18:35

De eerste 4 minuten zetten me meteen zwaar aan het denken: zie hem meer abseilen en schuiven dan echt skiën. Waarom sleept die die ski’s nog mee naar boven?

And Also The Trees
Beginner
JapserAuthor3 January 2013 · 12:48

Where am I going?

Before I would have said to the end but now the end means something completely different to me.
What society views as sane is only based on what is widely seen as normal and normal means only having normal fears, normal views of reality and the normal limitation of any ordinary person.
Rebels and visionaries are rarely celebrated in their own time. But it is always their breakthroughs and consciousness that tomorrows reality will be build upon.
Only by defying societies expectations can you find the true uncertainty that divines adventure.

After lying at the bottom of Y couloir in Chamonix barely alive I realised that the end doesn’t mean pushing until death.
It means pursuing your dreams until uncertainty, risk and adventure begin to fade for at that point that what supposed to be becomes routine the exact opposite of it’s intention.

Reply
Never miss a PowderAlert!

Get updates on the latest news, PowderAlerts and more!