Episode 3: The most effective Powder Diet - Japanuary

Episode 3: The most effective Powder Diet - Japanuary

Na een zeer vullend en vooral diep hoofdgerecht in Hakuba is het tijd voor het toetje in Happo One (het steilste gebied van Hakuba, waar Jeremy Jones een stuk van zijn film “Further” heeft opgenomen).

Zonsondergang in Happo One

Dit keer zijn wij on assignment in Happo One.

We zijn namelijk benaderd om nieuwe marketingfoto’s voor het resort te schieten. Om 6:40 uur zitten we daarom al in de eerste gondel samen met de ski patrol. Na de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen is het een blue bird dag en vallen we met onze neus in de poeder! Na de eerste bochten met de opkomende zon op de achtergrond hoor ik Caroline stoked “GTS!” schreeuwen, wat zoveel betekent als ‘got the shot’!

“GTS”

De dag wordt alleen maar beter als we horen dat we in een bemande hut bovenaan de hoogste stoeltjeslift kunnen blijven slapen. Na een korte nacht gaat de wekker om 5:00 en na een snelle hap rijst zijn we een half uur later onderweg. Het is windstil en helder, de maan en sterren zijn duidelijk zichtbaar. Langzaam verschijnt het eerste oranjerode licht aan de horizon en beginnen de spectaculaire bergen te verkleuren.

Elke minuut verandert het licht en daardoor de kleuren. Betoverd kijken we twee uur lang vol bewondering naar deze voorstelling van Moeder Aarde. Gelukkig heeft Caroline elke kleurschakering op de gevoelige plaat vastgelegd en kunnen we nog jaren genieten van dit bijzondere moment in het land van de rijzende zon.

Om 8 uur sharp ontmoeten we Robbie, onze Evergreen gids en de andere gasten: negen ski patrollers uit Telluride, Colorado. In hoog tempo wordt er omhoog geskind om vervolgens de North Bowl van Happo One in te kunnen duiken!

Deze memorabele dag wordt geheel in stijl afgesloten met een legendarische karaoke avond in een Japans café, wat net het Amsterdamse café Nol lijkt. Luidkeels zingen we lied na lied mee en eindigen we as always met “Ain’t no mountain high enough”!

Madarao & Tenjindake

Na een tip van 3 Amerikanen belanden we een dagje in Madarao, een skigebied op een half uurtje rijden van Myoko (op 100 km ten noordoosten van Hakuba). 's Ochtends skiën we met onze gids Aki in de backcountry van Madarao in de voor Japan karakteristieke berkenbossen. Deze berken doen denken aan een winterse jungle met hun kronkelende takken waar de sneeuw als scheerschuim aan blijft kleven. 's Middags skiën we met de Amerikanen in het gebied aan de andere kant van Madarao, genaamd Tangram Ski Circus. Hier is het nog strikt verboden off-piste te skiën, wat dus betekent dat alles untracked is! Let alleen goed op dat je dit een beetje handig aanpakt en niet meteen onder de lift de bomen induikt.

Een andere tip die we kregen was om in Tenjindake te skiën. Helaas is de backcountry dicht en zien zelfs een recente lawine van die morgen die zelfs tot over de piste rijkt. Het terrein is zeer steil en op sommige plekken erg exposed. In de volksmond wordt Tenjin ook wel ‘avalanche alley’ genoemd. Een groot gedeelte van de lijnen die je skiet komen namelijk samen in dezelfde vallei. Wij zouden je daarom aanraden alleen met een gids in Tenjin off-piste te gaan. Alhoewel dit dus erg uitdagend terrein is, kunnen we ons goed voorstellen dat met de juiste condities je hier hele mooie lijnen kunt rijden!

Ingrediënten:

Evergreen Outdoor Tours: Ski off-piste met een gids in een groep van 2-6 personen. Er zijn twee opties (lunch & liftpas zijn niet inbegrepen):

-Backcountry tour: splitboarden / ski toeren: 75 euro pp (inclusief gids & transport)

-Off Piste tour: 80 euro of 105 euro als je safety gear erbij moet huren (inclusief gids & transport)

Happo One dagpas: 35 euro / seizoenspas: 477 euro

Madarao dagpas 34 euro, dagpas voor Madarao & Tangram: 50 euro

Madarao ligt 30 minuten rijden vanaf Myoko. Een taxi kost ongeveer 50 euro (max 5 personen)

Een gids in Madarao kost 90 euro per persoon voor een volledige dag, 50 euro voor een halve dag

Tenjindake/ Minikami: dagpas 16 euro

Een kamer in de Tenjin Lodge heb je vanaf 38 euro per persoon per nacht, inclusief ontbijt

Meer accommodatie kun je vinden via: Ski Japan Holidays

Where’s Wally?

Meer info kun je ook vinden op onze Facebook page of deel je vragen en stoke hier!

Juulski

Replies

Advanced
RPAuthor2 February 2015 · 16:33

Epic!

Explore the Outdoor!
Expert
meteomorrisAuthor2 February 2015 · 18:07

+1

powfinder.com
Tourist
famvermeentAuthor2 February 2015 · 18:08

Hey Juulski, wat een heerlijke belevenissen weer en wow Caroline wat een magic pics! Keep us posted!

feel like doin' it
Expert
ieismAuthor2 February 2015 · 19:08

Belachelijk mooie pics!

Good mountain sense is knowing how to avoid situations that require expert mountain sense.
Advanced
JuulskiAuthor2 February 2015 · 20:43

Thanks guys, Japan was weer Japerfect & Japamazing!

Tourist
KarstAuthor2 February 2015 · 21:29

Arigatou gozaimashita

Smile! Your ridin' pow!!!
Elite
kanskiAuthor3 February 2015 · 07:52

:D:D

Never ski faster than your guardian Angel can fly!
Reply
Never miss a PowderAlert!

Get updates on the latest news, PowderAlerts and more!