VerseSneeuw: 79 cm vers en het 15e poederalert


Von meteomorris an 8 Februar 2009 · 2

[flickr-photo:id=3258689425,size=s]

[b]Terugblik[/b]

Allereerst: in de zuidalpen is er sprake van GROOT lawinegevaar! Check dagelijks voordat je gaat rijden het actuele lawinebericht voor jouw bestemming op: [url=http://www.lawinedienst.nl]Lawinedienst.nl[/url] (de zoekmachine voor lawineberichten in de Alpen en de Pyreneen). Sinds donderdag is er 80-140 cm sneeuw gevallen in de zuidalpen. Lokaal zelfs nog meer. De hoeveelheden zijn enorm. Zo viel er in het Zwisterse Airolo 79 cm in 24 uur tijd en ligt er inmiddels bijna 250 cm op een hoogte van 1100 meter. Tegelijkertijd zijn er veel toppen aan de noordkant van de Alpen die dromen van dergelijke sneeuwhoeveelheden.

[b]Korte en middellange termijn: laatste sneeuw[/b]

[flickr-photo:id=3261890299,size=s]

Het laag Olander zorgt vandaag voor de laatste sneeuw aan de zuid- en noordkant van de Alpen. Maandag volgt er dan even wat rust in de atmosfeer. Dinsdag volgt er nieuwe depressiegeweld wat de aanloop gaat vormen voor het 15e poederalert.... Eindelijk sneeuw voor de noordkant! Daarover vanavond meer. Ik ben nu even onderweg als tailguide op het snowsafety camp in Disentis.

Kommentare


  • op 8 Februar 2009 · 15:40
    We komen net terug van een paar heerlijke treeruns; op de pistes was er nauwelijks zicht, maar in het bos was het top rijden in 40 cm vers. In 36 uur is er boven de 2000m al zeker een halve meter gevallen en het lijkt nog wel even aan te houden. Powderalert dus ook voor het Grand Massif! Arno, www.AlpAdventures.com
  • op 9 Februar 2009 · 13:06
    @Arno, ik kom zaterdag naar Samoëns dus bewaar wat poeder!

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

  • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
  • Hangneigungs- und Expositionsebenen
  • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro