VerseSneeuw: 50-70 cm vers komend weekend?


Von meteomorris an 18 März 2009 · 1

[b]Komend weekend weg? Lees dan ook even de meest actuele update van hedenochtend [url=http://www.wepowder.nl/node/1373]HIER[/url][/b]

[i]Am Donnerstag ist mit größeren Mengen Neuschnee zu rechnen. [/i] Citaat uit het lawinebericht van Steiermark. Mooie woorden. Zeker als je daarbij bedenkt dat de sneeuwgrens richting de 500 meter gaat. Tot en met zaterdag sneeuw in Salzburg en Steiermark. In de loop van de zaterdag klaart het op, maar zoals het er nu uitziet volgt maandag al weer het 23e poederalert.

[b]Markante scheiding[/b]
En wel in 2 opzichten. Allereerst was het vandaag zonnig in grote delen van de Alpen.
Met temperaturen tussen de +2 en +5 was het zelfs een bijzonder mooie lentedag. Uitzondering waren de noordelijke gebieden van Steiermark en Salzburg. Veel bewolking, enkele centimeters sneeuw en regen tot 1100 meter hoogte. Ten tweede houdt deze scheiding de komende dagen aan, maar met belangrijke verschillen. Het wordt in de complete alpen namelijk flink kouder, het blijft zonnig in de west- en zuidalpen en het gaat stevig sneeuwen in het oostelijk deel van de noordalpen.

[b]Hoeveelheid sneeuw[/b]
Het kaartje hieronder geeft je een goed beeld waar de sneeuw gaat vallen. Boven de lijn Fieberbrunn/Hochschwab de meeste sneeuw. Hier bevinden zich de Nordstau regio's van Steiermark, Salzburgerland en Ober-Osterreich. Meer naar het westen toe worden de sneeuwhoeveelheden al snel minder. Gezien de stuwing die aan de noordkant gaat plaatsvinden moet er in de klassieke nordstau regio's al snel met 50-70 cm vers gerekend worden. Meer naar het zuiden en westen worden de sneeuwhoeveelheden al snel minder. Zeker omdat een snel oprukkend hoog hard z'n best zal doen om het front in kracht te doen afzwakken. Of de 50-70 cm stand houdt zal de komende 48 uur blijken. Dan is duidelijk hoe krachtig het hoog zich boven Europa zal manifesteren.

regio 1+2
regio 1+2

In Frankrijk en Italie blijft het kortom zonnig, maar wordt het wel snel kouder. Of....

[b]Surprise aan de zuidkant?[/b]
[flickr-photo:id=3363083061,size=m] Dat is nu nog moeilijk te zeggen. Er zijn een aantal scenario's waarin de lagedruk zich richting Italie verplaatst, waarmee er een oostelijke stroming op gang zou komen in de Po-vlakte. Iets wat garant staat voor stuwing in de Piemonte en sneeuw in deze regio. Dit alles is nog allerminst zeker en kan zomaar opeens van de sneeuwradar verdwijnen. Toch iets om in de gaten te houden. Links een kaartje dat voor vrijdag aanstaande wat sneeuw laat zien in Limone Piemonte en Isola 2000.

[b]Poedergenoten gezocht voor komend weekend[/b]
De afgelopen 36 uur verschenen er wat oproepen voor snelle poedertripjes. Doe er je voordeel mee als je tijd hebt en snel poeder wilt scoren. [url=]Steef[/url] wil donderdagavond weg en zondag tegen middernacht ofzo weer thuis zijn. Hij heeft nog plek in zijn auto. Hetzelfde geldt voor [url=http://www.wepowder.nl/user/1237]Popski[/url]; Vertrek vrijdag 20/3 late namiddag tot zondagavond 22/3.
Heeft nog 3 plaatsen vrij in zijn auto. Vertrek vanuit Diepenbeek België (bellen kan: 0032475858766). [url=http://www.wepowder.nl/user/510]Ctachi[/url] zit in de buurt van Sportgastein en is op zoek naar poederrijders die daar ook zitten komend weekend.

[b]Advies komend weekend[/b]
Een rondje [url=http://www.wepowder.nl/oord?rid=6]Tauplitz[/url], Loser, [url=http://www.wepowder.nl/oord?rid=2]Krippenstein[/url], [url=http://www.wepowder.nl/oord?rid=3]Obertauern[/url] en [url=http://www.wepowder.nl/oord?rid=5]Sportgastein[/url]. Leuke gebieden, veel sneeuw, weinig concurrentie (of [url=http://www.wepowder.nl/user/350?follow=350]Semmel[/url] en zijn vrienden moeten ook ergens in deze hoek opeens opduiken) en soms onverwacht mooie treeruns en big mountainlijnen.

[b]Na het weekend het 23e poederalert[/b]
Het lijkt er wel op. Onderstaande kaart laat goed zien dat er ruimte ontstaat voor een noordwestelijke stroming. Hiervan zou dan wel eens de complete noordkant van de Alpen kunnen gaan profiteren.

Recm1441
Recm1441

Stay stoked! Tot morgen. O ja, de stickers zijn er en ook al in [url=http://www.wepowder.nl/node/1371]de Alpen gesignaleerd[/url].

wepowder-stickers
wepowder-stickers

Kommentare


 • Spider
  Tourist
  Spider op 18 März 2009 · 07:42
  En ik mag eindelijk na 6 weken weer op pad. "Doe nu rustig aan he Ron", "Ja hoor ........"
  Better to burn out, then to fade away.

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro