VerseSneeuw: 23e poederalert en de botsing der seizoenen


Von meteomorris an 22 März 2009 · 0

Komende week is het weer hartje winter aan de noordkant van de Alpen. Er is een krachtige [i]nordwestlage[/i] in ontwikkeling. Dat levert sneeuw op in de Alpen en eindelijk weer eens goede surf in Nederland. Mocht je de komende dagen niet de sneeuw in kunnen, wie weet wel de Noordzee. De [url=http://www.pipodekloon.nl/frm\_main.php?cat=1]boeien in de Noordzee[/url] geven al de eerste indicatie voor goede surf. Meer weten? Check dan iedere dag even [url=http://www.surfweer.nl]Surfweer.nl[/url]. Maar goed, de winter is nog niet ten einde en er is nog steeds frozen water te vinden.

[b]Terugblik[/b]
Wat citaten van de meldingen die binnendruppelden afgelopen weekend.
[i]Onderweg naar huis met spierpijn en een grijns die niet van m'n smoel wil.[/i] [i]30cm boven op de 30cm van gisteren. superblowerpow, licht en koud. Faceshotsgalore! OT is de Bom![/i][i]OOOOOOOOOOhh heeeeeeeeeeerlijk poederrrrrrrr!
Wat kan een mens gelukkig worden van een beetje bevroren water.OT vandaag was onwijs. Heupdiepe poeder,treeruns,faceshots,opspuitende sneeuw bij iedere bocht.Geweldig!!!!!!![/i] Er werd wederom weer gescoord. Regio 1 was de bom met 50-80 cm vers in 48 uur tijd. Stoked!

[b]23e poederalert[/b]
[flickr-photo:id=3376885934,size=m] Classic nordwestlage zoals gemeld. Het begint allemaal maandagavond. Een krachtig laag boven Denemarken stuurt koude polaire lucht richting de Alpen. Een warmtefront wordt snel gevolgd door een koufront, waardoor het nulgradenniveau onderuit gaat. Van maandagavond tot en met woensdagochtend sneeuw van Chambery tot en met Steiermark. Het zwaartepunt zal komen te liggen in de Jura, de Zwitserse Alpennoordkam, het Appenzellerland en Voralberg. Onderstaand een kaartje met de verwachte sneeuwhoogten tot en met dinsdag.

neerslag
neerslag

legend_snowforecast_zamg
legend_snowforecast_zamg

Woensdag volgt er dan wederom een krachtig laag. Dit laag trekt via Nederland richting het zuidoosten. Omdat de aanvoerrichting net iets lager ligt zal het zwaartepunt van de neerslag via de lijn Vanoise, Mont Blanc, de Zwitserse Alpennoordkam, het Appenzellerland en Voralberg. Reken dan op heel veel sneeuw in bijvoorbeeld Flaine. Vrijdag draait de stroming dan naar het westen of wie weet zelfs richting het zuidwesten. Maar naast veel sneeuw ook regelmatig een krachtige tot stormachtige wind. Check dan ook dagelijks je lokale lawinebericht via [url=http://www.lawinedienst.nl]Lawinedienst.nl[/url].

[b]Conclusie tot vrijdag[/b]
Veel sneeuw 50-120 cm vers, maar lokaal ook van tijd tot tijd heel veel wind. Voor sneeuw ga je richting de regio's zoals genoemd in het Poederalert. De meeste kans op aardig weer heb je op woensdagochtend. Op dinsdag en donderdag kun je het beste op zoek naar boomrijke gebieden.

[b]Botsing der seizoenen[/b]
Vanaf vrijdag wordt het interessant. Want de komende dagen veel sneeuw en natuurlijk is er dan direct de drang om aankomend weekend in de sneeuw te staan. Maar, hold our horses. Kies en boek niet te snel een bestemming. Er zit nogal wat instabiliteit in de modellen vanaf vrijdag. Want hoewel alles wijst op een (west)zuidwestelijke stroming op vrijdag en zaterdag is het nog lastig de precieze consequenties daarvan te overzien. Dat er een zuidfohn opsteekt komend weekend is duidelijk, maar hoe lang, hoe intens en voor welke delen van de Alpen staat nog helemaal niet vast. Er zijn scenario's waarbij het het gehele komende weekend stevig fohnt met sneeuw aan de zuidant van de Alpen en er zijn scenario's waarbij de Lombarda en de zuidfohn van korte duur zijn en er snel alweer neerslag volgt uit het westen. Daarover morgen meer. De kenners zullen in onderstaande animaties de onzekerheid herkennen. Morgenavond meer. Sta stoked!

[b]27 maart, 3e poeder en borrels in Lebbeke[/b]
Ja, het is een traditie aan het worden. Vrijdagavond 27 maart de 3e poeder en borrels van dit seizoen. Natuurlijk nemen we een heleboel stickers en de samples van de t-shirtjes en de hoodies mee. Meer lees je [url=http://www.wepowder.nl/node/1395]HIER[/url]...

[quote]Films, de wePowder crew, natuurlijk [url=http://www.wepowder.nl/node/1371]de stickers[/url], [url=http://www.wepowder.nl/node/1383]shirtjes en hoodies [/url] jij en.......op vertoon van je wePowder gids de eerste 3 consumpties gratis. Nog niet in het bezit van een [url=http://www.wepowder.nl/gids]wePowder gids?[/url] Wij nemen er een aantal mee![/quote]


Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

  • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
  • Hangneigungs- und Expositionsebenen
  • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro