Zinvolle zomer...


Von Opa an 12 Mai 2009 · 1

[flickr-photo:id=3522626967,size=s] Zomer en freeride. Een lastige combinatie, hoewel veel alpine extreme routes zoals het Couturier couloir (augustus), of het Whymper couloir (juni) op de Aiguille Verte (Chamonix), vaak hun eerste afdaling juist beleefden in de zomerperiode. Maar hoe kunnen freeriders met wat minder ambitie en/of ervaring hun zomer nuttig besteden? Drie suggesties voor een Zinvolle Zomer.

01tourism-600
01tourism-600

EHBO is zo'n ding dat altijd blijft liggen. 'Moet ik nog eens doen', 'Zou eigenlijk wel goed zijn om te doen', dat soort teksten kennen we allemaal. Vaak is zo'n cursus saai en zit je in een klaslokaal. Maar dat hoeft niet! In [url=http://www.ehbbo.nl/]Zermatt[/url] doe je alles op de berg en met levensechte 'Lotus' slachtoffers. Een vinger eraf is dus geen foto, maar iemand op een berghelling 'zonder' vinger! Je kijkt zo tegen het bot aan. Met een beetje geluk vlieg je ook nog met een heli en je leert wat over touwen. Snel inschrijven!

[img]http://www.ehbbo.nl/wp-content/uploads/2008/07/siteofas000.jpg[/img]

Iets anders dat je zomer heel zinvol kan maken zijn cursussen bergsport. En dan de alpine technieken. Leren lopen op stijgijzers, omgaan met pikkels, touwen en karabiners, spleetreddingen, etc. De onvolprezen (maar soms wat stoffige) [url=http://www.bergsportreizen.nl/onsAanbod.asp?pCatID=88]NKBV[/url] heeft de zogenaamde C1 (beginners) en C2 (gevorderden) cursussen. Voor studenten is er de [url=http://nsac.climbing.nl/zp/Cursusoverzicht]NSAC variant[/url]. Echt een prima idee als je wat verder wilt gaan met freeriden en het verder buiten de skigebieden wilt gaan zoeken. Een goed idee ook voor veel (aspirant)toerskiërs.

Wat je natuurlijk erg goed kunt bijwerken in de zomer zijn je skills in de omgang met je (nieuwe?) lawinepieper. In de zomer gaat oefenen in ieder geval niet ten koste van je ski- of boardtijd. Eindelijk de gelegenheid om rustig in het zonnetje de gebruiksaanwijzing eens echt helemaal te lezen. Eindelijk tijd om niet of half begrepen functies eens uit te proberen ('Special Mode', naar analoog schakelen, met het menu persoonlijke voorkeuren instellen, blokkeerfuncties). Leg eens een aantal piepers (even lenen) dicht bij elkaar en kijk hoe de jouwe reageert. Heb je zand bij de hand dan kun je ook goed piepers (laten) begraven en zoeken (wel in een doosje doen, zand in de knoppen van piepers is geen feestje weet ik inmiddels….). Helemaal aan het einde van de zomer zal er weer [url=http://www.snowsafety.nl/Pieperfest.html]een nationale pieperdag[/url] op het strand georganiseerd worden. Dan zullen we zien wie de gebruiksaanwijzing het beste begrepen heeft!

Kommentare


  • BruceSpringskiing
    Tourist
    BruceSpringskiing op 12 Mai 2009 · 20:32
    tijd om de wonden te laten helen en weer eager te worden voor het witte goud

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

  • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
  • Hangneigungs- und Expositionsebenen
  • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro