wePowder freerideteam in Norge...deel II


Von sjonnie an 24 November 2009 · 8

[flickr-photo:id=3908603433,size=s] 'Hey morris, Vanochtend om 6 uur vanuit [url=http://www.beitostolen.com/]Beitostolen[/url] naar Hemsedal vetrokken. In [url=http://www.hemsedal.com/]Hemsedal[/url] was namelijk 15 cm vers gevallen. De trip naar hemsedal was genieten door het Anton Pieck achtige winterlandschap. Aangekomen in de moderne lodge/restaurant van Hemsedal werden we ontvangen door Odd(marketing manager) die vooral het sterrensysteem van de wePowdergids erg mooi vond. Het idee om een gids van Noorwegen te maken vond ie vet
Nadat we de passen bemachtigd hadden, gingen we op pad in ruim een halve meter verse mist! De eerste run was gelijk een technische buckel/treerun. Ondanks dat het net iets boven 0 was, en dus erg zwaar rijden, nog een paar keer dit technische bos gedaan. Bos afgevinkt en door naar het volgende gedeelte van Hemsedal, Robbie wist van vorige week dat de topsleeplift mooi terrein biedt. Helaas, helaas, aangekomen bij de desbetreffende lift mochten we er niet in omdat het Zweedse jeugdteam op de officiele piste hun slalomoefeningen aan het doen waren en er verder niemand de lift in mocht, dus.... Gelukkig had Odd ons gevraagd om vooral te bellen als we nog iets nodig hadden. Met dit in ons achterhoofd belde robbie naar onze nieuwe vriend, Odd ging gelijk de operations manager bellen en binnen 1 minuut kreeg Knut, de liftbediende, een GO. Onder slechts 1 voorwaarde, we mochten absoluut niet op de piste komen, doodziek ;)!!!

[quote]In de Alpen is het groen, maar toch rijdt een deel van het [url=http://www.wepowder.nl/node/1810]wePowder freerideteam[/url] al poeder. Noorwegen is heerlijk. Sjonnie, Robbie en Roelaano zijn nu onderweg in Noorwegen. Toen Robbert hoorde dat Noorwegen een GO was, zocht hij direct contact en vloog met ze mee[/quote]

Vanaf de toplift liggen er na een kleine traverse een paar overheerlijke verwen berkenbossen (doet een beetje denken aan jouw lariksen ;)). In een prachtig winterwonderland setting hebben we stoked en met een grote smile door de berken heen geknald. Ondertussen natuurlijk niet vergeten om de nodige pillows af te knallen en een klein sprongetje te wagen. Over het algemeen is het terrein niet al steil, maar door de steilere uitschieters, buckels en berken, een leuk technisch speelterrein. Bijkomstig voordeel was natuurlijk de we enige waren die daar mochten skien, Knut hield elke andere local namelijk met ijzeren hand tegen onderaan de sleeplift.

groeten Sjonnie en jongens!

btw [at]fam, zie plaatjes van vandaag over de hellbents ;)

salomon freeski logo
salomon freeski logo
smith logo
smith logo

Kommentare


 • op 24 November 2009 · 09:21
  Heel bizar.....sneeuw zien en hier 15 graden? 😃
 • karel
  Tourist
  karel op 24 November 2009 · 09:46
  wat zijn bomen toch mooi als er sneeuw op zit, zucht...
 • powderskifun2
  Tourist
  powderskifun2 op 24 November 2009 · 10:52
  Super vet! Hoe relaxed is dat?! Verse pow, en een heel bos voor jezelf!!! Goed gedaan heren! Heerlijke seizoens start😉 Geniet ervan!
 • Juulski
  Advanced
  Juulski op 24 November 2009 · 10:57
  ziet er goed uit allemaal, vet hoor! Enjoy!!
 • op 24 November 2009 · 10:58
  we waren al bang voor deze prachtplaatjes...
  zagen ze vannacht al langskomen in 1 van onze nachtmerries
 • op 24 November 2009 · 11:50
  Vet! Had al zo'n vermoeden dat het lekker zou gaan worden...... Vraagje: hoe zit het prijstechnisch gezien in vergelijking tot de Alpen? Klinkt mij een beetje exclusief?

  grzzzzzz p@ddy
 • Dutchess
  Advanced
  Dutchess op 24 November 2009 · 12:00
  "Onder slechts 1 voorwaarde, we mochten absoluut niet op de piste komen, doodziek 😉!!!"

  Wooha! Dat zijn de betere momenten! Heerlijk!
  We dont stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing
 • op 24 November 2009 · 21:48
  Zaaalig! Vetgeile voorwaarden daar! 😃
  Scoor ze mannen!

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro