Help Opa veilig in Tilburg te komen


Von meteomorris an 9 Januar 2010 · 5

Meld je sneeuwreport..

[url=http://www.wepowder.com/users/opa]Opa[/url] moet vandaag vanuit het hoge noorden richting Tilburg om daar een [url=http://www.snowsafety.nl/kalender.html]lawine 1 cursus[/url] te geven. Zondag moet hij in Den Haag zijn voor wederom een cursus. Vanwege het aangekondigde winterweer maakt hij zich zorgen dat hij onderweg zou kunnen stranden. Niet omdat hij niet goed geprepareerd is. Met zijn Subaru en z'n [url=http://www.wepowder.com/nieuws/dinsdag-roadtrip-winterbanden]winterbanden[/url] is een beetje winterweer geen uitdaging voor hem. Sterker nog, hij geniet ervan (Hoewel je dat niet kunt aflezen uit z'n [url=http://www.wepowder.com/users/opa]lege freeride paspoort[/url]). Maar na een paar winterprikken in NL weten we inmiddels hoe de rest van Nederland reageert. Op [url=http://www.wepowder.com/nieuws/winterbandenplicht-nederland]zomerslicks door sneeuw[/url] baggeren leidt dan al snel tot enorme files. Tel daarbij het zouttekort en het kundige materiaal van Rijkswaterstaat bij op en je snapt dat de problemen zich op de weg en niet in het weer bevinden. Met de trein zeg je??.... In Zwitserland zou dat een realistisch alternatief zijn. In Nederland waar men bezig was voor te bereiden op een 'opwarming van de aarde' is men vergeten de wissels te verwarmen. Dus.....

Help Opa Nederland door. Meld je lokale verse sneeuw report, zodat hij weet waar en wanneer het begonnen is met sneeuwen. Hij kan dan tijdig vertrekken en mogelijke probleemzones uit de weg gaan.

[b]Meld een verse sneeuw report[/b]
Hoe? Klik op de [url=http://www.wepowder.com/versesneeuw]versesneeuw-tab[/url]. Je komt dan op de versesneeuw-pagina. Je ziet het begin van het versesneeuw-bericht en daaronder een kaartje met sneeuwmeldingen. Je kunt ook verse sneeuw-reports plaatsen voor Nederland. Hoe? (Zorg dat je ingelogd bent en dat je locatie up to date is). Klik op [url=http://www.wepowder.com/versesneeuw?addSnowreport]snowreport[/url] indienen en meld hoe het er bij jou voorstaat. Hieronder zie je een screenshot van voor het indienen van een snowreport.

Schermafbeelding 2010-01-09 om 07.49.07
Schermafbeelding 2010-01-09 om 07.49.07

Je kunt ook via [url=http://www.wepowder.com/lines]wePowder Lines[/url] een sneeuwreport plaatsen. Hoe? Als je wePowder Lines opent kom je op de widget-pagina. Onderaan zie je drie tabs (status-report, locatie-report en verse sneeuw-report). Klik op verse sneeuw-report en meld hoe het er bij jou voorstaat. Met z'n allen kunnen we Opa helpen de winter door te komen, want hij kan snel al jullie meldingen terugzien op de sneeuwkaart. Hieronder zie je een screenshot van de versesneeuw tab op wePowder Lines.

Schermafbeelding 2010-01-09 om 07.51.21
Schermafbeelding 2010-01-09 om 07.51.21

[b]Sneeuwkaart[/b]
Op de [url=http://www.wepowder.com/sneeuwkaart]sneeuwkaart[/url] ziet Opa dan snel waar de actuele sneeuwmeldingen vandaan komen. Op de kaart kan hij de locatie van je melding zien en onder de kaart ziet hij het tijdstip en de aard van je melding. Hieronder zie je een screenshot van de sneeuwkaart.

Alvast bedankt!
Go Opa!!!!

Schermafbeelding 2010-01-09 om 08.09.17
Schermafbeelding 2010-01-09 om 08.09.17

Kommentare


 • pauldob
  Advanced
  pauldob op 9 Januar 2010 · 08:43
  ik hoop dat hij het haalt. Trein in limburg voorlopig geen probleem, ben al op de helft.
 • op 9 Januar 2010 · 16:15
  In Apeldoorn lichte sneeuwval en wat wind. Wegen nog goed te bereiden.
  Go Opa, ja kan het !
 • Spider
  Tourist
  Spider op 10 Januar 2010 · 17:04
  Hij haalde het. En ik kreeg vanmorgen en mail van hem dus de weg terug heeft hij ook overleeft 😃
  Better to burn out, then to fade away.
 • Opa
  Advanced
  Opa op 11 Januar 2010 · 09:35
  Het is allemaal gelukt. Machtige sneeuwduinen in Friesland. Prachtig! Hier weer een aardig pak sneeuw. Wel wat lange reistijden. Maar de bottleneck was toch wel de parkeermeter in Tilburg! 😃
  Age is a matter of mind: if you don't mind it doesn't matter!
 • ollie
  Expert
  ollie op 11 Januar 2010 · 16:16
  Opa: je weet het, ik heb een klein bankje in een klein huisje maar met een aardige voorraad bier en wijn dus je kan altijd crashen in het midden van het land!
  ...more friends on a powder day: http://www.mountainmadness.org

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro