Weekendsneeuwbericht 16-18 april


Von meteomorris an 20 April 2010 · 2

Er zijn nog liften open...

Ik zat afgelopen week ver weg van de Alpen in een gebergte waar nog veel, heel veel te ontdekken valt. Daarom iets later dan gewend het weekendbericht. Maar nog net op tijd…

Schermafbeelding 2010-04-15 om 21.51.23
Schermafbeelding 2010-04-15 om 21.51.23

Morris@Georgie

Want komend weekend zijn er nog een aantal gebieden voor de laatste keer open deze winter en zullen daarna pas weer in december hun liften richting het witte goud openen. Daarnaast valt er nog wat vers de komende dagen dus..

Wil je weten welke gebieden er nog open zijn:
Zwitserland [url=http://snow.myswitzerland.com/wintersportberichten/?lang=nl]klik-klik[/url]
Frankrijk [url=http://www.skifrance.fr/index.php?option=com\_dates\_ouverture\_stations&Itemid=43&o=f&s=d]klik-klik[/url]
Oostenrijk [url=http://www.bergfex.at/oesterreich/saisonende/]klik-klik[/url]
Italie [url=http://www.bergfex.it/italien/saisonende/]klik-klik[/url]

Je ziet, veel gebieden zijn al dicht en van de gebieden die nog open zijn sluit komend weekend de meerderheid zijn liften. Het zijn vooral de Franse gebieden die zoals gebruikelijk het vlammetje het langst brandend houden. Veel gebieden sluiten daar op 24 of 25 april. En dan zijn er nog een aantal hooggelegen (gletsjer) gebieden die pas in mei sluiten.

Mocht jij uitzonderingen kennen, of aanvullingen.. meld dat dan in [url=http://www.wepowder.nl/forum/index.php/topic,1430.0.html]dit topic op het forum![/url]

[b]Vers[/b]
Afgelopen week bracht de aangekondigde retour d'est. Terwijl ik in Georgie zat kreeg ik wat blije sms-jes binnen van poederzoekers die het er op gewaagd hadden. M'n vroege voorspelling bleek terecht.

Komend weekend is de situatie minder uitgesproken. Maar met een zwakke zuidelijke stroming gaat er sneeuw vallen in regio 6, regio 7 en het westen van regio 8. Vooral de hoger gelegen gebieden in de Alpenhoofdkam op de grens van Italie aan de ene kant en Frankrijk en Zwitserland aan de andere kant kunnen op sneeuw rekenen. Denk aan gebieden als Montgenevre, Serre Che, Zermatt, Alagna, wie weet Zinal, Bonneval sur Arc, Sestriere en misschien zelfs Val d'Isere. Tijdens sneeuwval gaat de sneeuwgrens richting de 1400-1600 meter, maar als de zon er weer door komt klimt het nulgradenniveau snel tot boven de 2000 meter.

Zoek het komend weekend kortom hoog, met veel noordhellingen en in de Alpenhoofdkam op de grens van Italie, Frankrijk en Zwitserland..

Stay stoked
Uw weerzegger (die ff moet bijkomen van heerlijke dagen in Georgie..)

Kommentare


 • snowboardrulez
  Beginner
  snowboardrulez op 16 April 2010 · 08:48
  @morris
  Kijk eens aan, komt er nog stukje op site over Georgie?
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 19 April 2010 · 10:12
  @snowboardrulez.. jazeker.. daar openen we volgend seizoen mee..
  May the powder be with you.

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro