PoederAlert #2


Von meteomorris an 9 November 2013 · 4

Poederalert#2
Poederalert#2

Wat was het wePowder Freeride Film Festival gisteravond fantastisch. 1200 freeriders vanuit de complete Benelux verzameld in Tuschinski. Ik heb mensen gesproken uit Leeuwarden, Boxmeer, Maastricht, Antwerpen, Goes en nog zoveel meer en genoten van jullie aanwezigheid. Dank, dank, dank! En ik kan me voorstellen dat na het zien van al deze poeder wel weer zin hebt om zelf weer eens de sneeuw te proeven.

Na het fantastische poederalert#1 volgden #1b en #1c. Kleinere alerts, vroeg in het seizoen waarbij de warmte snel terugkwam. Maar nu is dat anders. Dit wordt een serieus alert. Nummer 2 van winter '13-'14. Veel sneeuw en een flink dalende sneeuwgrens bieden perspectief. Ik zei het eerder al; Laten we het er voorlopig op houden dat het zondag tot en met dinsdag weer even winter is, daarna het te warm wordt en we vanaf de 11e weer mogen uitkijken naar verse sneeuw.

En naar nu blijkt valt die sneeuw al eerder. Een hoog boven de Azoren maakt ruimte voor een lagedruk gebied die via de bekende glijbaan kan afzakken naar de Alpen. Dat zorgde er vanochtend al voor dat de webcams al weer witter kleurden. En dan is er nog een tweede front onderweg welke gepland staat voor de zondag.

Damüls
Damüls

Zillertal
Zillertal

Arolla
Arolla

Les 3 Vallées
Les 3 Vallées

Het Zwitserse Graubünden
Het Zwitserse Graubünden

De winter komt kortom dichterbij en zal zondag en maandag goed zichtbaar worden. Een nieuw front met sneeuw is vanuit het westen op weg naar de Alpen en dat zal wederom voor veel sneeuw zorgen in de (noord)west en noordalpen. De sneeuwgrens gaat daarbij flink onderuit richting de 1000, later zelfs lokaal 500 meter. Zondag sneeuwt het daarbij intensief, terwijl op maandag de zon er al weer doorkomt. Maandag en dinsdag worden daarmee mooie dagen, maar let op. In het hooggebergte ligt boven de 2500 meter inmiddels een basislaag van 20-50 cm en de nieuwe sneeuw van vandaag en zondag gaat gepaard met veel wind. En studenten van de wePowder Academy begrijpen dan dat we te maken hebben met de zogenaamde tweede sneeuwval. Een typisch fenomeen aan het begin van de winter, welke garant staat voor de eerste plaatlawines van het seizoen. Ga je de komende dagen weg, wees dan voorzichtig. Het sneeuwdek is nog dun, rotsen niet ver weg en de eerste plaatlawines kunnen weer ontstaan.

Bron: [snowmaps](http://wepowder.nl/forecast)
Bron: [snowmaps](http://wepowder.nl/forecast)

Lange termijn? Winters

Na woensdag keert de winter weer terug. Het ziet ernaar uit dat er vrijdag weer zeer koude lucht vanuit het noorden richting de Alpen afzakt en dat zou wel eens de start van een sneeuwrijke episode in kunnen luiden. De volgende dagen meer hierover.

Oproep

Volgende week staan we uitgebreid stil bij het tragische ongeluk van Steven van Veen. En daarvoor willen we je nu al vast vragen in je foto of filmarchief op zoek te gaan naar beelden. We openen volgende week twee topics. Het eerste zal in het teken staan van herinneringen aan Steven en we zullen je vragen zoveel mogelijk foto's die je van Steven hebt in dat topic te plaatsen. Heb je filmmateriaal, stuur dat dan naar ons (info [at] wepowder punt nl), dan plaatsen wij dit materiaal ook in dit topic. Het doel is een plek te realiseren voor vrienden en familie waar ze altijd terug kunnen kijken naar Steven. Wij zorgen ervoor dat het dan allemaal bewaard blijft.

Het tweede topic zal luiden... deze is voor Steven. Ga op zoek naar die Spray, die mooie S-bocht, die Ski of whatever. Volgende week meer.

Kommentare


 • BigLepowski
  Advanced
  BigLepowski op 9 November 2013 · 17:31
  Morris, nog suggesties waarheen te gaan?
 • Rob64
  Advanced
  Rob64 op 9 November 2013 · 19:13
  Zitten "toevallig" een lang weekend in Salzburgerland. Nu maar hopen dat de Kitz een mooie dump mee gaat krijgen. 😃)
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 10 November 2013 · 10:37
  @BigLePowski Hintertux is prima. In Tignes gaat het overigens ook goed los op het moment. Maar Hintertux is prima keuze.
  May the powder be with you.
 • mhilberts
  Beginner
  mhilberts op 10 November 2013 · 12:08
  Is er ergens een Overzicht van alle open Resorts ?

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro