Ken je Craig Kelly nog?


Von meteomorris an 25 Dezember 2013 · 4

Ik weet nog goed dat ik een paar jaar geleden in Lake Louise was. Ik ontmoette daar de local.... eeuuhh tja, de local wat? Een grote mond had hij in ieder geval wel. Uit het niets zei hij tegen mij.. 'do you know what the problem is with snowboarders?'... Voordat ik kon antwoorden volgde er 'They don't know their history'... Dit alles gevolgd door een bulderende lach.

Het valt niet te ontkennen; snowboarden krimpt. En als ik de getallen moet geloven heel hard zelfs. Snowboarden in de poeder is niet altijd even handig. Je hebt maar 1 staalkant, geen stokken en je 'schaatst' niet even snel over een vlakke passage heen. Maar voor mij leeft snowboarden nog steeds. Het is iets magisch en naarmate ik ouder wordt ga ik steeds verder terug naar de roots en ben continue op zoek naar die ene perfecte bocht. En als er iemand dan inspirerend was en nog steeds (in mijn gedachten) is, dan is het Craig Kelly.

Als kerstmis al al die jaren kan voortbestaan, dan red snowboarden het ook wel. Als we onze geschiedenis maar niet vergeten.

Merry Christmas

Kommentare


 • 3zel
  Advanced
  3zel op 25 Dezember 2013 · 10:51
  merry snowboarding,

  Als één van de weinige (denk ik) ben ik overgestapt van skiën naar boarden en bij het snowboard gebleven. De laatste 8 jaar geen skies meer aangeraakt en nog steeds gebeten door de snowboard-microbe...

  Maar zoals Sander Kan stelt 'snowboarden is een keuze'; je beweegt nu éénmaal moeilijker door het terrein op een board...
  knowledge is powder
 • XO1971
  Tourist
  XO1971 op 25 Dezember 2013 · 13:34
  Merry Christmas 2 U 2

  Craig is mijn grootste inspiratiebron..... zoals CK reed, kan niemand anders!!!
  100% Pure stijl... en ik hoop dat ik iets van zijn stijl mij eigen heb kunnen maken.

  Hieronder voor de liefhebbers nog een filmpje, beetje gedateerd, maar ik heb deze VHS-tape helemaal grijs gedraaid 😃 Enjoy!!!!

 • JeroenvG
  Beginner
  JeroenvG op 26 Dezember 2013 · 12:29
  Ook ik ben zeer geïnspireerd door Kelly, ben ook behoorlijk geschrokken door zijn dood. Sinds die tijd staat op al mijn boards zijn sticker. Craig Kelly is my co-pilot.

  Fijne kerst!
 • Jef2
  Advanced
  Jef2 op 28 Dezember 2013 · 19:35
  @meteomorris; kwam deze link tegen. Geeft wel een goed beeld van wat er toen gebeurd was .....

  http://www.outsideonline.com/outdoor-adventure/snow-sports/A-Thin-Whit...

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro