Skigebieden in Utah verbonden?


Von Arjen an 10 September 2014 · 4

Weinig plekken in de US of A waar je zoveel mooie skigebieden zo dicht bij elkaar hebt liggen als in Utah. Op een half uur rijden van Salt Lake City liggen Alta, Snowbird, Solitude, Brighton, Park City, Canyons en Deer Valley. Gebieden die tot voor kort eigenlijk maar mondjesmaat verbonden waren.

Paradiski in de Wasatch

Alta en Snowbird delen een boundary en er staat al een tijdje een verbinding op de planning tussen Solitude en Canyons, maar verder is er nog wel het een en ander te verbinden, moeten ze daar in Utah gedacht hebben. En dus kwamen ze op de proppen met de 'One Wasatch'. Een soort Paradiski dus eigenlijk, alleen op veel kleinere schaal. Want qua grootte kunnen deze gebieden niet meten met de grotere skigebieden in de Alpen.

Heeft het voordelen?

Vraag is natuurlijk of je als freerider te wachten zit op zo'n megagebied. Voordeel is ongetwijfeld dat je één liftpas kan kopen en niet meer voor ieder gebied een andere pas hoeft aan te schaffen. Aan de andere kant is dat natuurlijk ook wel weer de charme. Iedere dag een ander gebied bezoeken. En wat wordt het beleid van Alta en Deer Valley, twee van de drie gebieden in de VS waar je alleen mag skien en niet mag snowboarden? Voorlopig gaat 'One Wasatch' nog niet uitgevoerd worden, maar de tijd zal het leren wat daar in Utah gaat gebeuren!

Kommentare


 • djmj
  Advanced
  djmj op 12 September 2014 · 10:30
  @Arjen - er is geen verbinding tussen de Canyons en Brighton. Er is wel een lobby voor een "interconnect" gondel tussen de Canyons en Solitude maar die is waarschijnlijk voorlopig wel weer even van de tafel.

  Vail Resorts heeft na een lange juridische strijd namelijk gisteren Park City Mountain Resort gekocht: http://news.vailresorts.com/corporate/park-city-mountain-resort-is-now...

  De Canyons hadden ze al, en is nu aangekondigd om vanaf seizoen 2015/2016 Canyons met PCMR te verbinden (liggen al naast elkaar).
 • Arjen
  Advanced
  Arjen op 12 September 2014 · 10:37
  @djmj Thanks: slip of the tongue mijnerzijds.

  Ja, las dat Vail Resorts inmiddels PCMR heeft gekocht. We gaan zien wat het betekent. Het ligt inderdaad voor de hand dat ze Canyons en PCMR met elkaar gaan verbinden. En waarschijnlijk nog heel veel resortfaciliteiten (en hogere liftpasprijzen).
  One day, they'll invent synthetic powder, ban all kinds of work and give you a free liftpass...
 • djmj
  Advanced
  djmj op 12 September 2014 · 11:11
  En heel veel extreem dure huizen gaan bouwen (zoals in The Colony)..
  We'll see..

  Ook interessant is de uitbreiding van Snowbird met nieuwe liften naar American Fork Twins vanuit Mineral Basin.
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 12 September 2014 · 12:17 May the powder be with you.

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro