Eerste winterprik tot onder de boomgrens


Von meteomorris an 20 September 2015 · 1

Het staat al een tijdje in de sterren geschreven en de meerderheid van de weermodellen gaat er nu in mee. Woensdag trekt een klein lagedrukgebied de Noordzee op en in zijn kielzog wordt koude lucht richting de Alpen gevoerd. Het window waarin dit gebeurt is klein en hogedruk ligt op de loer om de koude lucht weer snel weg te drukken, maar er staat sneeuw op de radar.

Bij 3bmeteo hebben ze dat mooi in beeld gebracht. Een actief koufront (de blauwe lijn) koerst vanuit het noordwesten richting de Alpen en zet de boel op scherp. De Mistral en Bora winden steken op en ten noorden van de Alpen komt er een noordstau op gang.

Kou inval op woensdag ((c) 3bmeteo)

Vanwege de opkomende hogedruk vanuit het westen is de meeste sneeuw gepland voor het oostelijk deel van de Alpen. Het zwaartpunt van de neerslag staat gepland voor de Alpenhoofdkam tussen Oostenrijk en Italië met een uitloper richting het Ortler gebied.

Sneeuw voor woensdag

Kijken we naar de lokale voorspellingen voor woensdag, maar ook naar de forecastlijst dan zien we dat de sneeuwgrens voor het eerste dit najaar onder de boomgrens duikt. Het is weliswaar tijdelijk, maar mooie koude en verse sneeuw is goed nieuws voor de gletsjers.

Sneeuwgrens flink omlaag

Donderdag en vrijdag is het dus wit in de Alpen. Daarna wordt het met een zuidwestelijke wind weer warmer en is de winter weer even ver weg.

Stay stoked

Morris

Kommentare


 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 23 September 2015 · 12:10
  Het gaat lekker los in de Alpen. In dit topic alle live updates: http://wepowder.nl/forum/topic/211660
  Lange termijn staat er een retour d'est in de sterren geschreven. Morgen meer daarover.
  May the powder be with you.

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro