Review: Black Diamond Deployment Hybrid Hoody


Von dr.Gear an 30 Dezember 2015 · 0

Vroeger was de mid-layer een onderdeel van je uitrusting waar niet zoveel aandacht aan werd besteed. Je trok gewoon een pully of een shirt van 'ademend' katoen onder je gevoerde jas aan en klaar was Kees. Of Dr. Gear in dit geval. Dat veranderde naarmate de kleding steeds technischer werd. Dunnere en sterkere membranen boden bescherming tegen wind, regen en sneeuw. Alleen niet bepaald tegen temperaturen als 20 graden onder nul. En toen deed de mid-layer z'n intrede. Dr. Gear nam de Deployment Hybrid Hoody van Black Diamond eens onder de spreekwoordelijke loupe.

Warm en ademend

De Deployment Hybrid Hoody van Black Diamond is niet specifiek voor de winter ontwikkeld. Je zou er volgens Black Diamond ook prima in de zomer mee de bergen in kunnen. Gegeven de geschiedenis van Black Diamond (het merk is zeer groot in de klimsport) is dat niet eens ondenkbaar, alleen is het niets voor Dr. Gear. Dat klimmen heeft hij eigenlijk nooit begrepen. Bergen zijn er om af te dalen en het liefst door dikke poeder.

Maar goed, het belangrijkste van een mid-layer is wat Dr. Gear betreft dat deze warm en ademend is en hij moet je al helemaal niet beperken in de bewegingsvrijheid. En heel eerlijk doet de Deployment Hybrid Hoodie dat meer dan prima. De DHH zit goed gesneden om het lichaam en bestaat uit drie delen. Het bestaat uit zeer licht Schoeller® softshell stof, PrimaLoft® Silver Hi-Loft voering met de Deployment stof waar ook Merino in verwerkt is. Technisch hè! Maar warm en ademend en dat vindt Dr. Gear dus een zeer grote pré. Bij het hiken (een moment waarop je het normaal gesproken wat warmer krijgt) merk je dat vocht gewoon goed wordt afgevoerd en koud heeft Dr. Gear het niet gehad. Het maakt dit tot niet zomaar een mid-layer. Dr. Gear snapt wel dat men deze jas ook gebruikt wanneer er geen sneeuw in de bergen ligt.

Handige zakken

Ook handig: de zakken in deze mid-layer zitten bij de borst. Je kunt er hierdoor altijd makkelijk bij en laten we eerlijk zijn: wat stop je eigenlijk in die zakken? De Black Diamond Deployment Hybrid Hoody is een fijne mid-layer die je niet voelt onder je hardshell en waarmee je de dag warm door komt.

Materialen

  • Capuchon, borst en armen: Schoeller® stretch-woven nylon met NanoSphere® Technology (80 g/m2, 93% nylon, 7% elastane)
  • Voering: PrimaLoft® Silver Hi-Loft (80 g/m2)
  • Onderarmen, rug en polsen: gemengde Merino wol
  • Gewicht: 510 gram
  • Prijs: € 249,95

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

  • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
  • Hangneigungs- und Expositionsebenen
  • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro