Beklim de hoogste top van Italië op je ski’s


Von Arjen an 22 Dezember 2016 · 0

De hoogste bergtoppen van Italië beklimmen om vervolgens af te dalen door de vetste couloirs. Onderweg wordt je getrakteerd op een geweldig uitzicht en met een beetje mazzel, spot je ook nog een gems of steenbok. Wie op toerskitocht gaat in nationaal park Gran Paradiso, is verzekerd van een tour vol hoogtepunten. Met Bergsportreizen.nl trek je begin april naar het Aostadal, waar je een week lang onder leiding van een Italiaanse UIAGM-berggids op pad gaat.

Programma

Vanuit het startpunt Cogne klim je naar de Rifugio Vittorio Sella. Je maakt je een dagtocht naar de Col des Rayes Noires (3.441 m) en trekt verder over de Gran Serra (3.552 m) en de Col du Grand Neyron (3.441 m) naar Rifugio Chabod. Middenin de week staat de beklimming van de Gran Paradiso (4.061 m) op het programma, waarna je overnacht in Rifugio Vittorio Emanuele II. Via Col du Gran Paradiso (3.345 m) en de Col dei Becchi (2.990 m) maak je een tussenstop in Rifugio Pontese. Op de laatste dag beklim je Colle di Telessio (3.305 m) en volgt een adembenemende afdaling over de Valeille gletsjer.

Toerskiën

Tijdens de toerskiweek slaap je in vier verschillende Italiaanse berghutten. Dat betekent spaghetti, lasagne, polenta en Italiaanse gezelligheid. Je trekt van hut naar hut. In plaats van dat je met de lift de hoogte op zoekt, loop je op je ski’s met toerskivellen eronder naar boven. Je rugzak is wat zwaarder dan normaal. Behalve je standaard lawine-uitrusting, draag je kleding voor meerdere dagen en benodigdheden in de hut zoals een lakenzak en sloffen mee. Ben jij niet bang voor een pittige, winterse uitdaging, kun je snel afdalen buiten de piste in alle soorten sneeuw en heb je ervaring met toerskitochten? Ga dan mee op deze toerski-huttentocht in Italië.

  • Data: 9 t/m 14 april 2017
  • Prijs: 685,- (inclusief berggids, huur lawinepieper en tochtinformatieboekje)

Gaat het al kriebelen? Lees alles over de Tour Gran Paradiso op Bergsportreizen.nl


Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

  • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
  • Hangneigungs- und Expositionsebenen
  • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro