Live: verse sneeuw in de Alpen


Von meteomorris an 24 Oktober 2017 · 0

De afgelopen dagen heeft het flink gesneeuwd in de Alpen, maar door de krachtige wind zijn de verschillen enorm. Er zijn valleien die vol liggen met sneeuw, maar een paar kilometer verderop kan een helling compleet afgeblazen zijn. We hebben de mooiste webcambeelden van deze ochtend even op een rijtje gezet:

Vorarlberg

In Vorarlberg heeft het én lekker doorgesneeuwd én heeft de wind zich relatief koest gehouden. Hier zien we mooi besneeuwde hellingen op deze vroege ochtend. Met een beetje fantasie zou je hier bijna de liften al willen openen.

Brandnertal

Mellau

Damüls

Silvretta Montafon

Lech

Tirol

Het belangrijkste nieuws uit Tirol komt van de gletsjers. Ja, het heeft er gewaaid, maar ook liggen de pistes er heel goed bij. Vandaag en morgen zijn mooie dagen op de gletsjers dankzij de verse sneeuw van de afgelopen dagen. Zelfs lager op de berg in Hintertux wordt de piste al aangereden. Dat biedt perspectief bij een volgende dump

Stubaier Gletscher

Sölden

Hintertux

Oostelijk Zwitserland

Hoewel niet ver van Vorarlberg kreeg het oosten van Zwitserland minder sneeuw. Uitzondering zijn de gebieden in het Glanerland en de kleine gebieden ten noorden hiervan. Hier sneeuwde het lekker door. Desondanks mooie plaatjes waarbij ze in Flims ook al bezig zijn de sneeuw aan te persen.

Davos

Toggenburg

Flims

Westelijk en centraal Zwitserland

In het westen en centrale deel van Zwitserland was het maandagochtend nog zoeken, maar toen in de loop van de dag de wind wegviel is er veel meer sneeuw blijven liggen. Het westelijk deel (Wallis) heeft duidelijk minder sneeuw gehad, terwijl er tussen de Jungfrau en Andermatt een leuk laagje sneeuw is gevallen.

Verbier

Glacier 3000

Jungfrau

Engelberg

Savoie

In de Franse Savoie zijn de sneeuwhoeveelheden wisselend waarbij geldt des te zuidelijker je gaat, des te geringer de hoeveelheden verse sneeuw. Daarnaast is sneeuw op veel graten en toppen flink verplaatst. Toch is er in beschutte kommen best wel wat mooie sneeuw te vinden.

Les Arcs

Meribel

Haute Savoie

In de Franse Haute Savoie zien we een zelfde beeld. De meeste sneeuw is op graten en toppen flink verplaatst. Daarnaast heeft de regio rond Chamonix veel minder sneeuw gehad dan vooraf berekend. In de laatste uren was de stroming noordelijker dan verwacht waardoor veel wolken niet echt tot stuwing kwamen.

Les Contamines

Vallorcine


Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

  • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
  • Hangneigungs- und Expositionsebenen
  • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro