Sneeuwanalyse in Frankrijk


 • KRovers
  Advanced
  KRovers op 5 März 2018 · 23:50
  Hier een informatieve video over de gevaarlijke sneeuw in Frankrijk van het moment.

  http://www.ledauphine.com/haute-savoie/2018/03/05/avalanches-pourquoi-...
  Avalensemble!
 • meteomorris
  Expert
  meteomorris op 6 März 2018 · 07:54
  Thanks, was te verwachten. Zwakke koude glijlaag van voor de storm. Daarboven op de 'warmere' sneeuw van donderdag-zaterdag die makkelijker een gebonden laag werd. Precies datgene waar ik bang voor was...

  Uit mijn bericht van 26 februari: 'De vrijdag wordt het snel milder en zonnig. Houd er rekening mee dat deze sneeuw (die zwaarder is) op ijskoude poeder valt en dat daardoor het lawinegevaar rap gaat stijgen. In ieder geval naar 3, maar ik denk zelfs 4. Houd daar rekening mee.' (bron: https://wepowder.com/nl/forum/topic/255797)

  En van 2 maart: 'dus is de sneeuw die er valt wat zwaarder. Deze sneeuw valt op zeer koude poeder wat voor een explosief sneeuwdek gaat zorgen. Zeker boven de boomgrens, maar ook in die delen van de bossen waar de wind zijn ding kan doen wordt het gloeiend link. Oppassen dus. Desondanks wederom een poederdag in het zuidwesten. Zeker als in de loop van de middag de zon er mogelijk weer door komt.' en 'Met al die nieuwe sneeuw die door drie fronten op een rij richting de Alpen wordt gestuwd stijgt het lawinegevaar in grote delen van de Alpen naar GROOT. De combinatie van veel sneeuw, een opbouw van koud naar mild, regelmatig veel wind in het hooggebergte en stijgende temperaturen zetten het sneeuwdek op scherp. Bestudeer goed je lokale lawinebericht en stem er je plannen op af.' (bron: https://wepowder.com/nl/forum/topic/255913)

  Met het turbulente weer van de komende week zal dit probleem nog even voortduren. Zeker op koude noordhellingen waar de lagen moeilijk met elkaar verbinden.
  May the powder be with you.
 • evr66
  Beginner
  evr66 op 6 März 2018 · 11:32
  Triest, de omstandigheden zijn bekend, ontwikkelingen waren te verwachten en dan toch weer een aantal slachtoffers te betreuren.

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro