K2 Slayblade, K2 Fastplant of Ride Dh2?


 • Barrykok
  Barrykok op 8 März 2018 · 10:09
  Hallo,
  Mijn zoon is een ver gevorderde snowboarder en ik wil een all mountain/freestyle board voor zijn verjaardag kopen. Tot nu toe vond hij het vooral nice om off piste in poeder en bos te spelen, en wat tricks en jumps op de piste te doen, maar nu wil hij ook steeds meer naar het park toe. Maar de focus zal voorlopig op off piste en piste blijven. Dus een twin board. Hij is wel fan van K2 boards en kan een Slayblade 159 of Fastplant 157 uit 2012 kopen, maar heb ook een Ride DH2 156 wide. Hij is 1.85, 75 kilo, schoenmaat 43.5. Iemand advies? Tnx
 • Willem2k
  Advanced
  Willem2k op 8 März 2018 · 11:05
  Ik denk dat je op https://www.wintersporters.nl/ meer kans maakt op advies van mensen die deze boards daadwerkelijk gereden hebben. De meeste boarders hier zijn vooral geintresseerd in poeder en daar zijn deze boards niet zo voor gemaakt.

  Ik ken deze boards zelf dus ook niet, maar in een notendop zou ik voor iemand met 43.5 boots sowieso niet snel een wide adviseren geloof ik.

  Afgaande op:

  https://thegoodride.com/snowboard-reviews/k2-slayblade-review-and-buyi...
  https://thegoodride.com/snowboard-reviews/k2-fastplant-review-and-buyi...

  Wordt het dan vooral een vraag wat je zoon er mee wil. All mountain denk ik dat de slayblade een breder inzetbaar board is, als je echt richting freestyle wil (zij het op de piste of in het park) lijkt de fastplant een logischer keuze. Ik ben geen freestyler, maar als het mn enige board was zou ik denk ik voor de slayblade gaan. Beetje springen, switch rijden en zo moet daar ook prima op lukken.
  Snowboarding without friends is not snowboarding.
 • Barrykok
  Barrykok op 8 März 2018 · 11:26
  @Willem2k Tnx voor je snelle reactie. Ik ga m ook ff posten op wintersporters.nl dan. De Slayblade lijkt idd de iets veiligere keuze, maar is wel wat stijver én niet een true twin. Krijgt wel goede recensies. De Dh2 wide is 260mm dus dat zal er om hangen inderdaad. Tnx again.
 • Rinus
  Tourist
  Rinus op 8 März 2018 · 13:14
  Geen wide nemen als het niet noodzakelijk is. Rijdt prut als je voeten niet groot genoeg zijn.
 • Davy2010
  Beginner
  Davy2010 op 8 März 2018 · 15:09
  Ik heb zelf jaren op een slayblade gereden. Ik heb hem nog mocht je geinteresseerd zijn😁Leuk voor op de piste en in het park maar off piste zou ik hem niet gaan rijden (weinig float en heel hard werken, zelfs als je de achterste inserts gebruikt. Qua breedte heb ik geen wide model gereden. Ik heb boots 45, 1.86 en 77kg
  *Nachricht bearbeitet durch Davy2010 op 8 Mär 2018 15:11 (13% bewerkt)

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro