Aankoop toerski's met pin-binding, maar nog geen eigen boots


 • Snow70
  Tourist
  Snow70 op 12 April 2019 · 23:43
  Hi,

  Nu er toch aardig wat eindeseizoenskortingen worden aangeboden, denk ik er serieus over na om een set tourski’s te kopen.
  Ski’s met binding. Mijn voorkeur gaat uit naar pin-bindingen.

  Van de tochten met de huurski’s, heb ik ervaring met de G3.
  Deze bindingen bevallen me goed. Zou deze dus willen overwegen, net zoals de KingPin van Marker. Reden is dat deze ook goed afdalingsgericht is. Binding weegt wel iets meer, maar mag toch niet zo’n issue zijn.

  Zelf heb ik nog geen skiboots. Deze huur ik nog.

  Vraag die ik heb, is nu de volgende: met welke zaken moet ik rekening houden indien ik nu al tourski’s met bindingen zou bestellen? De zoollengte kan dus nog verschillen, afhankelijk van de gehuurde boots.
  Ik begrijp dat de KingPin’s in de lengte nog wat verstelbaar zijn. Aangezien de G3’s ook gemonteerd waren op mijn huurski’s neem ik aan dat deze ook nog wat verstelbaar zijn.

  Klopt mijn redenering?

  Zou het dus mijn keuze voor de ski’s met bindingen niet mogen beïnvloeden?
  Of zijn er toch bindingen die specifiek op de zoollengte gemonteerd worden?

  Zijn er misschien nog andere zaken waar ik rekening mee zou moeten houden ?

  Alvast bedankt !

  S
  *Nachricht bearbeitet durch Snow70 op 12 Apr 2019 23:44
 • Luukie25
  Expert
  Luukie25 op 13 April 2019 · 00:17
  Bindingen hebben doorgaans weinig speling. De kingpins uit mijn hoofd 3 cm, de G3's zeker minder. Op huurskis zijn de bindingen vaak op platen gemonteerd die heen en weer kunnen schuiven, waardoor deze flexibiliteit wel bereikt wordt. Normaal gesproken hebben bindingen en schoenen dus wel eea met elkaar te maken (het boren dan!). Als je doorgaans nagenoeg dezelfde BSL hebt kun je het gokken, maar vaak zit hier veel verschil tussen. Mijn tourschoenen zijn bijv. 20mm korter dan mijn freeride schoenen, terwijl ze dezelfde maat zijn. Die passen allebei exact op mijn Kingpins (max en min). Kijk ud suit met blind bestellen / kopen.

  Nu zullen andere mensen (maar ikzelf ook) je hier vooral aanraden eerst schoenen te kopen en daarna pas skis. Kijk of je een leuke einde seizoens aanbieding kunt vinden bij een van de bootfitters in NL, tenzij je erg makkelijke schoenen hebt en de gok voor zomaar kopen durft te nemen.
 • evr66
  Beginner
  evr66 op 13 April 2019 · 07:46
  Mocht je toch eerst de ski's willen scoren ivm prijsvoordeel, gewoon de bindingen ongemonteerd laten meeleveren. Die zet je er dan op na aanschaf van de boots. Kan eenvoudig zelf of voor een paar centen in de shop waar je toch al de schoenen koopt wellicht.
 • AlexSki
  Tourist
  AlexSki op 13 April 2019 · 08:42
  Wat @evr66 zegt 😎
  When life gets too complicated.... SKI
 • Snow70
  Tourist
  Snow70 op 14 April 2019 · 13:11
  interessante voorstellen!
  Zeker te overwegen om ski's en bindingen apart te laten afkomen.

  Bij het zoeken naar de gepaste bindingen, ben ik ook wat meer doorgegaan op de Fritschi Vipec Evo.
  Deze onderscheidt zich dus door het veiligheidsmechanisme in de tip. Ik begrijp dat andere merken dit mechanisme dus nog niet hebben.

  Maar is dit zo belangrijk? Ttt, zijn de andere bindingen dan zo onveilig? Ik bedoel maar, indien dit zo essentieel zou zijn, dan zou toch iedereen voor dit soort bindingen gaan?

  Dit gezegd zijnde, ben ik wel gevoelig voor deze (marketing?) boodschap.
 • kjiratsiekoedel
  Tourist
  kjiratsiekoedel op 14 April 2019 · 16:55
  G3 ion heeft wel een release in de tip. Al is t zo gemaakt dat achter eerst gaat.

  &Idd bindingen ongemonteerd laten
 • vasco
  Advanced
  vasco op 22 April 2019 · 19:36
  Ik heb dit jaar op zowel (oude) vipecs als op ions geskied. Beide hebben voor en nadelen, alles kan kapot. Ik vond de ions makkelijker instappen, maar had het gevoel dat de vipecs mijn hak beter op hun plek houden. Het voordeel met bij een lokale winkel kopen van de bindingen is dat garantie wat makkelijker gaat.
 • AlexSki
  Tourist
  AlexSki op 22 April 2019 · 22:19
  G3 ion heeft wel een release in de tip.kjiratsiekoedel op 14 apr 2019 16:55De Ion heeft geen releasemechanisme in de voorbak net zoals alle andere techbindingen. Voor zover ik het weet heeft alleen de Vipec dat.
  When life gets too complicated.... SKI
 • Rogier
  Elite
  Rogier op 23 April 2019 · 09:44
  Mocht je toch eerst de ski's willen scoren ivm prijsvoordeel, gewoon de bindingen ongemonteerd laten meeleveren. Die zet je er dan op na aanschaf van de boots. Kan eenvoudig zelf of voor een paar centen in de shop waar je toch al de schoenen koopt wellicht.evr66 op 13 apr 2019 07:46

  Eenvoudig zelf? Ik zie het te vaak fout gaan. Zeker bij pin-bindingen kun je heel veel fout doen. Bijna alle gebroken ski's/gebroken achterbakken komen door montage fouten. Gewoon in een gespecialiseerde zaak laten doen. Het is geen rocket science, maar je moet echt heel precies weten wat je doet. buiten het feit dat een goede mal echt heel prettig is samen met goede boortjes, en die heeft lang niet iedereen thuis liggen.

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro