Tips Japow!?


 • SanderBlokhuis
  Tourist
  SanderBlokhuis op 30 September 2019 · 21:13
  Wij gaan in de winter van 2020/2021 met een groep van ongeveer 5 man naar Japan.
  We gaan voor 8 meter gortdroge poeder, liefst mét alles d'r op en d'r an... de groep is divers van ervaren poederskiers tot gemiddelde pisteskiers.

  We kunnen veel tips gebruiken over gebieden, gear (bv meenemen of huren) reis plannen, periode in het seizoen, enz enz enz)

  Alle info en adviezen zijn welkom!!
 • ThijsL
  Beginner
  ThijsL op 30 September 2019 · 22:01
  Er zijn al veel topics die je hiermee op weg kunnen helpen, bijv;

  https://wepowder.com/nl/forum/topic/211294

  Even Japan intoetsen rechtsboven en je komt aardig wat leesvoer tegen wat je zal helpen. Heeft mij aardig op weg geholpen iig. Ik denk dat het verstandig is als jullie eerst bepalen wat je met je groep wil doen, wat je eruit wil halen en hoe lang je wil gaan.. Alleen mellow terrein ivm groepssamenstelling? Dan bijv evt Alleen hokkaido aandoen.

  Wat tips: als je een gids wil huren, regel dit ruim van tevoren, mijn ervaring is dat de gidsen ver van tevoren al volgeboekt zitten, zeker de beter aangeschreven. Gear zelf meenemen, zeker als je hokkaido aandoet, ik denk dat je alleen in Niseko kunt slagen voor huurspullen. En persoonlijk zou ik Niseko overslaan omdat het hier nogal druk kan zijn met andere gelukszoekers. Wij hadden alleen de eerste 2 dagen vastgelegd en zijn daarna de sneeuw achterna gereden en hebben we via bookingpuntcom overnachtingen geregeld. Ging prima. Handig zijn het huren van een mobiele pocket wifi en het downloaden van de Google translate app met spraak functie 😉

  Zomaar wat eerste tips, maar zou vooral wat meer leesvoer zoeken op dit forum. En je goed bedenken wat je precies wil doen met een groep met daarin ook gemiddelde pisteskiers waar ik er even vanuit ga dat die niet de benodigde kennis/kunde hebben om jou uit te graven als het er echt op aankomt...

  *Nachricht bearbeitet durch ThijsL op 30 Sep 2019 22:03
  One Life, Live it
 • BASC
  Advanced
  BASC op 30 September 2019 · 23:54
  Heey Sander,

  ik organiseer al een aantal jaar trips naar Japan via www.firsttours.nl. Mocht ik ergens mee kunnen helpen kan je me altijd even mailen: bart@firsttours.nl
  www.firsttours.nl
 • SanderBlokhuis
  Advanced
  SanderBlokhuis op 1 Oktober 2019 · 22:03
  @Thijs,
  Thanks voor je reactie en tips. Ik ga ermee aan de slag!
  @Bart, thanks voor je aanbod. We komen over een maand met de mannen bij elkaar. Dan zal ik ook jouw aanbod bespreken.
 • BASC
  Beginner
  BASC op 1 Oktober 2019 · 23:11
  Geen probleem @SanderBlokhuis, ik hoor het wel. 😃
  www.firsttours.nl
 • Wimdk
  Beginner
  Wimdk op 2 Oktober 2019 · 09:37
  Wij zijn vorige winter naar Furano geweest. 3 dagen met een gids van Whiteroomtours.com in de omliggende gebieden. Asahidake, Tomamu, Tokachi. Zelf poeder gereden in Furano. Wij hebben ons eigen ski's mee genomen maar voor de losse sneeuw daar waren ze wat te smal, te weinig rebound. Daar moet je zeker 100 breed hebben onder de voet. Huren kan ginder maar materiaal is wat ouder. Als het een beetje gewoon bent kun je zonder gids al mooie dingen doen. Indien gewenst kan ik je enkele mooie tips geven.
  De Keulenaer
 • ThijsB
  Beginner
  ThijsB op 2 Oktober 2019 · 10:57
  Benieuwd wat er uitkomt. Ik ga met een maatje ook die winter naar Japan. Dit zit nu alleen voor 6 maanden in Azie dus overleggen wordt wat lastig.
 • Steef
  Advanced
  Steef op 2 Oktober 2019 · 21:25
  Tip: koop een simkaartje van B Mobile. Kost geen drol, genoeg data, ideaal! https://www.bmobile.ne.jp/english/
  Gelijk op luchthaven kopen bij een BIC Camera shop.
  Every turn is a sign of weakness. I'm weak...
 • SanderBlokhuis
  Advanced
  SanderBlokhuis op 2 Oktober 2019 · 21:29
  Dank voor de reacties en tips. Zeer welkom!
  @Wim, dank voor je info, gaan we verder uitzoeken.
  @Thijs, we drinken een Sake als we elkaar zien 😄
  @Steef, Nice, dank voor de tip!!
 • Guy.
  Advanced
  Guy. op 2 Oktober 2019 · 21:43
  How to Japow;

  - boek een ticket naar Sapporo
  - huur een 4x4 busje
  - kijk op de weerapps waar het gaat sneeuwen
  - boek alles max 1 dag van te voren met booking.com

  Heb dat 3 jaar achter elkaar gedaan en elke dag stressvrij poeder gereden ( behalve in Niseko)

 • SanderBlokhuis
  Advanced
  SanderBlokhuis op 2 Oktober 2019 · 21:44
  Bam!! Klinkt goed!
 • Dutchess
  Advanced
  Dutchess op 3 Oktober 2019 · 07:22
  Wat Guy zegt. En inderdaad, er zijn talloze topics uit de krochten van dit forum op te diepen met tips over Japan.

  Hoofdzaak: 4WD huren. Flexibel blijven. Weer religieus in de gaten houden. Niet te laat in het seizoen gaan: Japan ligt best zuidelijk, vanaf Februari heb je al kans dat er regendagen tussenzitten. (Ook niet te vroeg: de eerste grote dumps moeten wel al geweest zijn. Dus niet voor half Januari) Je eigen skies of boards meenemen: de dikste die je hebt, maar die nog wel wendbaar zijn. Veel terrein in Japan, zeker op Hokkaido, is mellow bos met heupdiepe pow erin. De pow kan zo diep zijn, dat ik persoonlijk me vaak bedacht heb dat ik met een avalung eigenlijk beter af was dan met een plofzak. Treewells vind ik daar meer een probleem dan lawines (behalve in de Japanse alpen, lees: Hakuba en omgeving) Vergeet vooral je vellen niet. Zeker in Hokkaido valt goed te touren (Een woord: Daisetzuan!)

  En een open houding tegenover er raar uitziend voedsel hebben.

  Ik kwam zojuist deze tgen ergens op het grote web:
  https://www.powderhounds.com/Japan/Gems.aspx

  En kom, we smijten deze er nog eens even in. Lang geleden alweer!  *Nachricht bearbeitet durch Dutchess op 3 Okt 2019 07:28 (1% bewerkt)
  We dont stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing
 • Dutchess
  Advanced
  Dutchess op 3 Oktober 2019 · 07:22
  Oops, digitaal foutje, dubbelpost
  *Nachricht bearbeitet durch Dutchess op 3 Okt 2019 07:25 (95% bewerkt)
  We dont stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing
 • Yves
  Advanced
  Yves op 3 Oktober 2019 · 15:36
  Zoals hierboven al een paar keer aangegeven: flexibility is key. Weer volgen, deftige wagen om overal naar toe te raken, niet té grote groep zodat je op korte termijn nog accomodatie vindt. Hier zijn ook nog wel wat Hokkaido tips te krijgen zoals gidsen en individuele gebieden, maar die zijn wellicht wat handiger als je wat verder zit in je keuzeproces.
 • sanno
  Tourist
  sanno op 3 Oktober 2019 · 16:29
  Precies dit wat Dutchess schreef: De pow kan zo diep zijn, dat ik persoonlijk me vaak bedacht heb dat ik met een avalung eigenlijk beter af was dan met een plofzak. Treewells vind ik daar meer een probleem dan lawines (behalve in de Japanse alpen, lees: Hakuba en omgeving).

  Dit komt dan ook weer terug in een gids huren op Hokkaido. Die heb je niet zo zeer nodig vanwege de sneeuwsituatie, maar vooral om makkelijk de lijnen te vinden. Hier is best wel wat over te vinden mocht je zonder gids op stap willen.

  Qua sneeuw is op Honshu de tweede helft januari het zekerst daarna kan er zomaar een week dooi tussen zitten. Op Hokkaido is de sweetspot iets langer zeg half januari-half februari.
  Lawine piepers, je wilt er niet dood mee gevonden worden.
 • mark75
  Beginner
  mark75 op 4 Oktober 2019 · 09:10
  onze gids melde zich bij de locale autoriteiten als we back country gingen om aan te geven waar onze groep was. Wellicht is dit ook een verplichting als je zelf gaat?. Ik vond het sowieso een goed idee. zou in Europa de hulpdiensten ook kunnen helpen.
  Onequiver
 • dimsum
  Beginner
  dimsum op 4 Oktober 2019 · 09:42
  onze gids melde zich bij de locale autoriteiten als we back country gingen om aan te geven waar onze groep was. Wellicht is dit ook een verplichting als je zelf gaat?. Ik vond het sowieso een goed idee. zou in Europa de hulpdiensten ook kunnen helpen. mark75 op 4 okt 2019 09:10

  In Kiroro wordt dit ook verwacht van elke freerider. Aan- en afmelden bij begin en einde skidag en pasje nodig om de gates door te gaan
 • dimsum
  Beginner
  dimsum op 4 Oktober 2019 · 09:50
  Tip: koop een simkaartje van B Mobile. Kost geen drol, genoeg data, ideaal! https://www.bmobile.ne.jp/english/
  Gelijk op luchthaven kopen bij een BIC Camera shop.Steef op 2 okt 2019 21:25


  Deze raad ik ook zeker aan, je kan de kaartjes ook in je eerste hotel laten leveren. Dit was bij ons de beste oplossing ivm vluchturen en strak tijdschema
 • BASC
  Beginner
  BASC op 5 Oktober 2019 · 22:23
  Tip: koop een simkaartje van B Mobile. Kost geen drol, genoeg data, ideaal! https://www.bmobile.ne.jp/english/
  Gelijk op luchthaven kopen bij een BIC Camera shop.Steef op 2 okt 2019 21:25


  Deze raad ik ook zeker aan, je kan de kaartjes ook in je eerste hotel laten leveren. Dit was bij ons de beste oplossing ivm vluchturen en strak tijdschemadimsum op 4 okt 2019 09:50


  Ik huur altijd een pocket wifi voor de maand dat ik in Japan ben. Op die manier kan ik mijn eigen telefoon / sim kaart gebruiken.
  De pocket wifi is dezelfde formaat als een telefoon en blijft overdag gewoon on mijn rugtas. Heb dan overal wifi! Super handig!
  www.firsttours.nl
 • fjh
  Tourist
  fjh op 7 Februar 2020 · 18:09
  Ik ben net terug van mijn eerste trip Hokkaido en heb gekozen voor de luxe optie: georganiseerde roadtrip. Dat was tegen alle verwachting in toch wel heel fijn. Normaliter vind ik het leuk om dit soort dingen zelf te doen maar uiteindelijk besloten dat je eigen weg vinden in Japan toch net ff iets anders is als je eigen weg vinden in Canada/USA. Daar ben ik achteraf heel erg blij om geweest. Efin, hier komen mijn toevoegingen nav deze trip;
  - Helaas waren wij in één van de slechtste sneeuw periodes van de afgelopen jaren terecht gekomen. Wij hadden gekozen voor gidsen die daar het hele sneeuwseizoen actief zijn en dat was in deze situatie wel echt z'n geld waard. We hebben veel zoekende groepen gezien die net ff niet de plekjes wisten te vinden die wij wel voorgeschoteld kregen.
  - Zelf de weg vinden vind ik leuk, maar kost toch ook tijd / energie. En die tijd en energie geef ik het liefst zo veel mogelijk op de berg uit.
  - Het bovenstaande punt hangt ook samen met jetlag. Ik heb daar behoorlijk last van gehad. Een week lang sliep ik niet meer dan 3 - 4 uur per nacht terwijl ik doodop naar bed ging. Ik ben dus heel blij dat ik niet achter het stuur hoefde te zitten. Achteraf bezien heb ik spijt dat ik op de heenweg mij daar niet op heb voorbereid. Op de heenvlucht (via Helsinki naar Sapporo) had ik gewoon niet moeten eten en meteen moeten gaan slapen. Ik zou zeggen koop een Bose NC700 koptelefoon, slaapmasker en boek een JAL vlucht. Dan heb je in de economy class ook nog goede beenruimte en zit je ski-gear gewoon in het ticket inbegrepen.
  - Het weerbericht voor de volgende dag klopte vaak niet. We hebben diverse sites getest en hebben vaak geconcludeerd dat de weersverwachtingen lang niet zo goed zijn als die van Wepowder. Ook daarvan hebben we gemerkt dat lokale kennis toch wel handig is als je maximaal rendement wil. Alhoewel, misschien is dit laatste niet zo'n sterk argument in een goed jaar. Ik neem aan dat er dan toch overal veel sneeuw ligt.
  - Ga niet naar Niseko. Ik wilde er persé naar toe want het is toch beroemd en zal dus wel goed zijn. Nou niet wat mij betreft. Het is er gewoon erg druk (met westerlingen) waardoor alle prijzen zo ongeveer drie keer hoger liggen dan alle andere resorts terwijl het skiën door drukte lang niet zo leuk is.
  - Op Wifi / Internet heb ik een "hele studie" losgelaten (mijn baan vereist dat ik on-line vaak een oogje in het zeil moet houden). Een wifi-accesspoint is nog altijd veel goedkoper dan een internet bundel van een telecomaanbieder in Nederland. Daarom heb ik mij verdiept in de dekking van verschillende wifi-accesspoints in Japan. Daarbij ging mijn interesse niet persé uit naar de goedkoopste, maar wel naar de hoogste snelheid en dekking. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij één van de goedkoopste aanbieders http://rental.cdjapan.co.jp. Je besteld het accesspoint on-line een week voordat je vertrekt. Bij aankomst op het vliegveld haal je je bestelling op bij het postkantoor. Bij vertrek stuur je het accesspoint gewoon weer terug met de meegeleverde envelop.

  Zelfs met het voor Japanse begrippen slechte seizoen was deze trip zeer de moeite waard. Om mijn roomie te citeren" ik heb geen idee wat ik nog in Canada heb te zoeken".


  *Nachricht bearbeitet durch fjh op 7 Feb 2020 18:09
  FJH
 • Bobvaniterson
  Advanced
  Bobvaniterson op 8 Februar 2020 · 14:36
  hier ons verslag met 10 tips

  https://wepowder.com/fr/forum/topic/225492
 • Bedde
  Tourist
  Bedde op 9 Februar 2020 · 10:06
  Net terug van 9 dagen op Hokkaido.

  Eerste kennismaking met Japan en zijn schoonheid, Met Tracy Lenard hadden we de perfecte gids voor onze roadtrip op Hokkaido.
  Na 2 dagen Niseko werd Asahikawa onze uitvalsbasis.
  Yotei, Asahidake, Furanodake, Tokachidake, Furano, Higashikawa stonden op onze menukaart.

  Ik keer terug met een dubbel gevoel, imo hebben we er zeker niet het maximum uitgehaald, misschien een geldig excuus :"slechte" winter voor Japanse normen, een plotse opstoot van Varkensgriep die onze groep in 2 verdeelde en een (te) kort verblijf om alles te ontdekken.
  Ook ben ik van mening dat het terrein niet was wat ik er van verwachtte (volledig mijn perceptie) en dit ligt uiteraard aan onze navigatie skills.(tips welkom)

  Een overload aan lekker eten en drank werd wel ons deel 😃 dit compenseerde een deel de gemiste kansen tijdens ons verblijf.

  Conclusie: Ik zit nog een beetje op men honger (what's in a name na een week food porn) ons volgende bezoek aan Japan zal zeker 14 dagen duren.
  Cheers Bedde
 • meteomorris
  Expert
  meteomorris op 9 Februar 2020 · 11:46
  @Bedde
  Ook ben ik van mening dat het terrein niet was wat ik er van verwachtte (volledig mijn perceptie) en dit ligt uiteraard aan onze navigatie skills.(tips welkom)Bedde op 9 feb 2020 10:06


  Agree. Hokkaido is toch een beetje een soort van turbo Sauerland. Wie groot is geworden in de Alpen zal de echte grote lijnen missen op Hokkaido.
  Of zoals een gids ooit tegen me zei: "You go to Hokkaido for its snow quality rather than its ability to provide a variety in steep terrain and big lines.'

  Ik ga nu zeker mensen op hun tenen trappen omdat ze Hokkaido het beloofde land vinden, maar eerlijke gezegd biedt een goede retour d'est in de Piemonte beter terrein en condities dan Hokkaido. Het is vooral de consistentie van de sneeuwval (eerste twee weken februari zijn altijd goed in de regel) die het zo bijzonder maken. Daarin is de Piemonte een stuk eclectischer.


  May the powder be with you.
 • mendrost
  Advanced
  mendrost op 9 Februar 2020 · 11:59
  In Madarao (Nagano regio) woont Nederlands stel die een lodge runnen. Zij weten enorm veel van de omgeving en alle skigebieden en freeride mogelijkheden die binnen een uur te bereiken zijn. Ik vond het een goede uitvalbasis om de omgeving te verkennen.

  https://jpsnowsports.com/


 • Bedde
  Tourist
  Bedde op 9 Februar 2020 · 15:16
  @meteomorris
  Amen.
  *Nachricht bearbeitet durch Bedde op 9 Feb 2020 15:17 (45% bewerkt)
 • Bros
  Expert
  Bros op 9 Februar 2020 · 17:42
  Ik ben net terug, vandaag geland. Later meer maar toch wil ik alvast kort iets zeggen over de veiligheid.

  Op Hokkaido is er wel degelijk lawinegevaar. Enkele dagen voordat ik in Tomamu skiede, was er een dodelijk lawineongeval.
  Een bergids uit de Alpen heeft een vriendin die in Hokkaido een aantal jaren geleden bijna is omgekomen in een lawine. De vergelijking met Sauerland vind ik daarom een gevaarlijke.

  Op Honshu hetzelfde. In Tenjidaira moesten we goed opletten en strategisch rijden ivm natte sneeuwlawines. Tenji is weliswaar het meest uitdagende gebied.

  Let op met Amerikaanse en Australische gidsen/skibegeleiders en groepen! In sommige gevallen is de safety twijfelachtig. Bv geen pieperchecks, regelmatig geen pieper mee dichtbij het skigebied.

  Ik heb een airbag meegenomen. Vanochtend werd mijn ingecheckte tas eruit gehaald door de security. Patroon werd gecheckt en na 5 minuten was het ok.
  Ook binnenlands gevlogen met JAL.

  Kortom: mijn advies, hanteer dezelfde regels en uitgangspunten mbt safety als in de Alpen!

  *Nachricht bearbeitet durch Bros op 9 Feb 2020 17:47 (1% bewerkt)
  Bros
 • Niels
  Advanced
  Niels op 9 Februar 2020 · 20:41
  Agree. Hokkaido is toch een beetje een soort van turbo Sauerland. Wie groot is geworden in de Alpen zal de echte grote lijnen missen op Hokkaido.

  meteomorris op 9 feb 2020 11:46


  Was jij verder gekomen dan Niseko, of niet? ;P

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro