TEETH van Paul en Loïc


Von Arjen an 7 Dezember 2021 · 9

Dit is de nieuwe korte film van Paul en Loïc: “TEETH”. De film zou eigenlijk vorige week in première gaan op het Freeride Film festival in Tuschinski, maar ja.. Dus daarom de film maar online, want grote scherm of niet, de beelden zijn er niet minder dik om!

TEETH

Afgelopen winter hebben Paul en Loïc als "grande finale" na de afleveringen op het YouTube kanaal van Hidden Faces nog een korte film geschoten. TEETH gaat over het bedwingen van de legendarische berg "Les Dents du Midi" in Zwitserland. Voor de minder Frans sprekenden onder ons: dents is Frans voor tanden ;-). Een iconisch massief dat vanuit het grote skigebied Les Portes du Soleil vanuit zowel Frankrijk als Zwitserland duidelijk zichtbaar is. Na jaren lang deze op het oog te hebben is het eindelijk gelukt om deze droom waar te maken.

Zelf editten en filmen

Net als alle kortere episodes van Hidden Faces skiën, filmen en editen de mannen alles zelf. De combinatie van het skiën enhet filmen maakte de uitdaging des te groter. Een klein team van twee skiërs die tegelijkertijd elkaar filmen is wel extra flexibel. Iets dat in deze tijd goed van pas komt, want tijdens deze pandemie is het tot nu lastig gebleken de grenzen te verleggen of grotere teams die capabel zijn bij elkaar te krijgen. Ze benaderen deze berg vanaf de zuidkant (achterkant) voor de beklimming, overnachten in Refuge les Dents du Midi dat vlak boven de gletsjer ligt achter de tanden. De volgende dag is het doel om twee couloirs te skiën in één dag. Hoe de mannen dat er vanaf brengen zie je in de film!

Kommentare


 • Alexander3
  Advanced
  Alexander3 op 7 Dezember 2021 · 17:03
  Lekker!
 • Ee1co
  Advanced
  Ee1co op 7 Dezember 2021 · 17:40
  Sick
 • baila010
  Beginner
  baila010 op 7 Dezember 2021 · 17:55
  #WoW een hele diepe buiging voor jullie.
  Living my dream :-)
 • Coski
  Beginner
  Coski op 7 Dezember 2021 · 21:47
  wauw!
 • tjs
  Beginner
  tjs op 8 Dezember 2021 · 10:45
  awesome!!!

  jammer dat we het niet in het Tuschinski hebben kunnen zien. misschien wel mooi voor volgend jaar? lijkt me heel gaaf om dit op het grote doek te zien.


  *Nachricht bearbeitet durch tjs op 8 Dez 2021 10:46
 • Friereidler
  Expert
  Friereidler op 8 Dezember 2021 · 21:35
  Hej gasten.....

  Wàt een geweldig achievement en wàt een mooie documentatie! Jullie onderscheiden je, met verve, van iedere helicopterskiër met jullie (tegelijkertijd) alpiene prestatie! Nix commercie! Het couloir des Doigts zal zeker al eens downhill gedaan zijn (heb het zelf één keer beklommen, lang geleden, in een veel voordeligere ijssituatie, maar nooit beskied....gaat ook niet gebeuren...alles wordt moelijker, maar dat weten jullie wel), maar de stijl van jullie onderneming...en de documentatie...zijn echt ge-wel-dig! Diep respect! Blijf gezond, zodat je het op je 80e nog eens kunt nakijken: het is extreem de moeite waard! Ik heb jullie gedeeld met mensen die aan de overkant (Champoussin) een huis hebben...of wonen. Allemaal uit hun dak!

  Dank voor deze beelden!
  Elke dag zonder POW, die je wèl had kunnen meemaken, is een verloren dag.
 • BasV
  Beginner
  BasV op 9 Dezember 2021 · 10:58
  Heel sick!
 • dick
  Advanced
  dick op 9 Dezember 2021 · 19:45
  Wow, mooie tocht en super mooi gefilmd, chapeau!
  --
 • MTV
  Beginner
  MTV op 15 Dezember 2021 · 05:23
  Ook TGR heeft Teeth opgepikt:

  https://www.tetongravity.com/video/ski/skiing-le-dents-du-midi-in-teet...

  Daar sta je dan, tussen Johnny Collinson en Ian MacIntosh. Goed zeg!

Antworten

Du musst eingeloggt sein, um auf dieses Thema zu antworten. Bitte Einloggen oder erstelle einen Account.

Upgrade zu wepowder Pro

 • Erweiterte 14-Tage Vorhersage
 • Hangneigungs- und Expositionsebenen
 • Begeisternde Freeride Varianten
wePowder Pro