Donderdag Geardag: ISPOnews... Atomic 09/10


By Arjen on 19 February 2009 路 10

[flickr-photo:id=3285553468, size=s]

Het Oostenrijkse Atomic staat bij veel rijders vooral bekend om de successen die ze in de slalom, reuzenslalom en afdaling behaald hebben, met Hermann Maier als boegbeeld. Freeride had in onze ogen nooit echt prioriteit bij Atomic, hoewel de Sweet Daddy en Big Daddy prima latten waren. Atomic brengt volgend seizoen twee interessante latten uit die voor freeriders interessant kunnen zijn. Nieuw zijn de Bent Chetler en de Atlas. Wat kunnen we verwachten van de Oostenrijkers uit Altenmarkt?

[b]Bent Chetler Pro Model[/b]
De 183 cm lange Bent Chetler is een door prorider Chris Benchetler ontwikkelde BC twin met 123 mm onder de voet, met rocker en....hou je vast....een houten kern! Verder komen er op de print veel Japanse invloeden terug (Benchetler komt graag in Japan) en zie je een mammoet staan, die verwijst naar Mammoth Mountain (CA), waar Benchetler's z'n skiroots liggen. In het filmpje heeft de internationale product manager van Atomic het over Mount Hood, maar dat klopt dus niet. Gezien Benchetler's stijl is dit echt een ski voor de newschool freerider.

Atomic Bentchetler 0910 2
Atomic Bentchetler 0910 2

[b]Atlas[/b]
[flickr-photo:id=3285551724, size=m] De Atlas is met 125 mm onder de voet de ski voor de big mountain lijnen. Met veel minder rocker in de tip (en geen rocker in de tail) dan de Bent Chetler en wederom met een houten kern.

Hoewel je natuurlijk pas echt kan oordelen over een ski als je er op gereden hebt, lijkt het erop dat Atomic de goede weg is ingeslagen en serieus werk van freeride gaat maken met eindelijk houten kernen. Check hieronder het filmpje dat gemaakt is tijdens de ISPO met de internationale product manager van Atomic.

En check in '44 Days' de stijl van Chris Benchetler (vanaf 5:26).

Comments


 • WvD2
  Tourist
  WvD2 op 19 February 2009 路 15:21
  Heel mooi shirt Arjen! 馃槈
 • Arjen
  Advanced
  Arjen op 19 February 2009 路 15:52
  @WvD: Thanks. Binnenkort meer nieuws over de shirts. Maar zoals je ziet pasten de samples prima.
  One day, they'll invent synthetic powder, ban all kinds of work and give you a free liftpass...
 • op 19 February 2009 路 20:35
  Leuk!
 • sjonnie
  Advanced
  sjonnie op 20 February 2009 路 05:05
  wat een idioot die gozer van atomic, vette skis, maar hebben jullie die vent betaald om zo onnozel over een ski te vertellen of heeft deze gozer echt geen idee?
  Het lijken me allebei echt vette latten maar deze gozer kan beter de pr in heidiland gaan doen...
 • op 20 February 2009 路 09:08
  Whoah, Sjon! Ik heb toevallig ook met deze gozer een poosje staan praten en hij weet FOKKING goed waar ie het over heeft. Ik denk dat ie niet zo goed overkomt met een camera in z'n gezicht. Dat betekent misschien dat ze inderdaad een PR persoon moeten interviewen, ipv een product manager, maar ik luister persoonlijk liever naar de product managers dan naar de Gebakken Lucht Verkopers.

  Ik ken Arjen ook als iemand die intelligenter overkomt dan met die microfoon in z'n handen: "zoals je ziet veel Japan-invloeden in deze ski". Vertel eens wat over die rocker dan?
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 20 February 2009 路 11:48
  @sjonnie... weer te diep in het glaasje gekeken? Als je tegen het ochtendgloren met wat alcohol thuis komt kun je beter ff naar tell sell kijken 馃槈

  @slet.. we kiezen voor een algemeen artikel over rocker later dit seizoen. Dan kan de lezer de verschillende visies op rocker in een breder perspectief zien.
  May the powder be with you.
 • Arjen
  Advanced
  Arjen op 20 February 2009 路 11:50
  Yep, alle begin is moeilijk op de film he. Het is ook de bedoeling dat deze filmpjes beter gaan worden, lijkt me logisch. Filmpjes zijn ook niet bedoeld om kritisch een ski aan de tand te voelen, maar om een impressie te geven van de nieuwe modellen. Het kritisch benaderen van een ski en of deze echt wel zo rijdt als Atomic verteld, wordt tijdens de testen wel gedaan.

  Tja, wat wil je nog meer weten en wat kan je nog meer vertellen over de rocker in die latten? Dat het volgens Atomic een Pop Rocker 20 is? Op papier ziet het er goed uit, maar ja, je moet er gewoon op rijden.
  One day, they'll invent synthetic powder, ban all kinds of work and give you a free liftpass...
 • sjonnie
  Advanced
  sjonnie op 20 February 2009 路 13:53
  haha, het was idd wat laat gister 馃槂, reactie is misschien daarom wat ongenuanceerd 馃構
  @ slet, dat is erg jammer dat hij het op camera niet zo goed weet te verwoorden want blijkbaar had arjen dus wel de inhoudelijk juiste persoon te pakken!
  Daarnaast is het voor zon interview denk ik idd beter om het ingestudeerde pr riedeltje af te draaien door een pr harrie. ( iig voor atomic, wij willen natuurlijk meer weten 馃槂 )
 • op 21 February 2009 路 00:42
  Is all good, ik wilde ook verder niemand voor het hoofd stoten, maar Herbi was wel een van de coolere mensen die ik deze ISPO heb ontmoet en ik vond dat ie op het filmpje niet tot z'n recht kwam en daar kwam jou 'input' nog overheen.

  verder is de Bent Chetler natuurlijk een b茅茅tje een concept-kopietje van de JJ. maar wat ik bedoelde is dat er weinig meer bij beide presentatoren uitkomt dan dat de graphics Japans-ge茂nspireerd zijn. je had IMHO bv 铆ets meer kunnen vertellen over de shape of die houten kernen die opeens in alle Atomic FS en FR ski's zitten... (was voor mij in ieder geval het grote nieuws bij die gasten
  !)
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 21 February 2009 路 08:37
  uit de tekst: #De 183 cm lange Bent Chetler is een door prorider Chris Benchetler ontwikkelde BC twin met 123 mm onder de voet, met rocker en....hou je vast....een houten kern' en 'De Atlas is met 125 mm onder de voet de ski voor de big mountain lijnen. Met veel minder rocker in de tip (en geen rocker in de tail) dan de Bent Chetler en wederom met een houten kern.'... Het staat er toch echt. Weliswaas digitaal, maar er staat HOUT
  May the powder be with you.

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro