Het VerseSneeuw experiment: 5 maart.... .. ter lering ende vermaeck


By meteomorris on 2 March 2009 · 0

Volgende week volgt het 20e poederalert, maar voor welk deel van de Alpen?. Als je sinds maandag trouw het VerseSneeuw bericht hebt gelezen niet nieuw voor je, maar voor de zekerheid een introductie. (Lees ook nog gerust even het bericht van [url=http://www.wepowder.nl/node/1256]donderdag[/url]) Ik ben afgelopen maandag begonnen verder te kijken dan m'n neus lang is. Niet gebruikelijk om me daar aan te wagen. Ik ben een weerzegger geen waarzegger ;-) Maar het is goed om je eens de bokkesprongen van modellen te doen ervaren en dan achteraf te kijken wat we ervan kunnen leren.

Sinds maandag kijken we iedere dag naar wat er 5 maart staat te gebeuren. Dat was toen 11 dagen vooruit. Inmiddels op het moment van schrijven nog maar 5 dagen vooruit. Waarom 5 maart? Op 5 maart vindt namelijk de tweede [url=http://www.wepowder.nl/node/1202]poeder en borrels[/url] van dit seizoen plaats en kunnen we in de wandelgangen nog eens over doorpraten over het nut van lange termijn voorspellingen. Ben jij erbij?

De tussenstand van de modellen nu voor het 20e poederalert dat op 5 maart in volle gang zal zijn. Maandag waren de modellen gunstig voor de westalpen, dinsdag en woensdag voor de zuidalpen, donderdag wederom de westalpen en nu vrijdag luidt de voorspelling...


Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

  • Extended 14 day forecast
  • Slope angle and exposition terrain layers
  • Inspirational freeride routes
wePowder Pro