Keek op de week: 30 maart - 5 april


By meteomorris on 5 April 2009 · 2

[b]VerseSneeuw[/b]
Na de winterweek van 23-29 maart volgde de lente. Overal? Nee, de Italiaanse Piemonte en de Franse grensgebieden beleefden een forse winterinval boven de 1800 meter. Van maandagavond tot en met vrijdag kwam er 100-220 cm sneeuw naar beneden boven de 2000 meter. Een [url=http://www.wepowder.nl/node/1452]FORS 25e poederalert[/url]. Compleet vergeten (of niet gezien?) door de meeste modellen en sites. Er werd heerlijk gescoord, maar het was racen tegen de tijd. De zon is krachtig, maar met goed plannen en op noordhellingen was heerlijke poeder te vinden.

[b]Keek op de week[/b]
Maandag gingen we zoals gebruikelijk weer de oceaan over; [url=http://www.wepowder.nl/node/1438]Kicking Horse[/url]

[b]Poedertripverhalen[/b]
Dinsdag volgde de poeder-, of beter geformuleerd [url=http://www.wepowder.nl/node/1425]safetytrip van Paddy[/url]. Hij leerde veel en scoorde ook nog een bak poeder. Mooier kan niet. Hij was op praktijkcursus met het Snow Safety Center in Davos-Klosters. [url=][/url].

[b]Safety in het voorjaar[/b]
Woensdag een artikel over het nut van [url=http://www.wepowder.nl/node/1433]beslismodellen[/url]. Conclusie: Zoals altijd met veiligheid is er weer weinig vrolijk nieuws: of het is bewerkelijk en moeilijk te interpreteren (Factorencheck en Nivotest), of het lijkt makkelijk maar stelt tussen de regels door stiekem hoge eisen aan je kennis (Munter, Stop or Go en Snowcard). Maar er is hoop. Op het forum roeren zich een aantal technofielen rond het topic [url=http://www.wepowder.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=327]Afdalingsadvies - Webapplicatie[/url]. Met behulp van de techniek willen ze het probleem gaan beslechten. Wordt vervolgd.

[b]Donderdag Geardag[/b]
Volgde er een inleiding op het [url=http://www.wepowder.nl/node/1432]telemarken[/url]. De vraag of telemarken een gehypte niche is, danwel bezig met een gestage opmars is blijven hangen.

[b]Vrij(dag)rijder van de week[/b]
De vrijdagrijder van de week is multitalent [url=http://www.wepowder.nl/node/1404]Semmel[/url] en met [url=http://www.wepowder.nl/node/1427]classic beelden[/url] van classic Terje doken we het weekend in.

[b]Freeridehelden[/b]
Iedere zaterdag een freerideheld. Deze week [url=http://www.wepowder.nl/node/1443]Craig Kelly[/url]. Stylist pur sang en net als [url=http://www.wepowder.nl/node/1430]Shane[/url] veel te vroeg heengegaan.

[b]wePowder goodies[/b]
Opeens waren ze er. De wePowder goodies. Woensdag 8 april sluit de besteltermijn. Wees er dus snel bij. Klik voor de [url=http://www.wepowder.nl/goodies]goodies online[/url].

Comments


 • Bohdie
  Advanced
  Bohdie op 6 April 2009 · 09:48
  @morris Een brabantse bruiloft overleefd? Ik dacht dat jij in die 200cm pow zat? Al uitgeslapen? Ben erg benieuwd naar waar de Paashaas met vlokken gaat strooien! Vooralsnog willen we naar Andermatt koersen, dichtbij en easy escapes naar Airolo of Goms...
 • Spider
  Tourist
  Spider op 6 April 2009 · 20:09
  sorry voor het storen tijdens de bruiloft, ik hoorde je vrouw roepen toen je met Roelano aan de telefoon was 😃
  Better to burn out, then to fade away.

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro