Morris goes DEEPER@ISPO


By meteomorris on 6 February 2010 路 12

Op zoek naar nieuwtjes en mooie produkten...

Vanaf zondag sta ik in de grote hallen van de ISPO winter. De [url=http://www.ispo.com/]ISPO winter[/url] is DE beurs op het gebied van wintersport in Europa waar alle produkten voor winter 2010-2011 gepresenteerd worden. Ik kom er nu voor de derde keer en het blijft een wonderlijk iets. Het echte freerideseizoen is net van start gegaan, overal ligt een solide basis, met m'n hoofd zit ik vol in de winter en dan sta je opeens de produkten voor een nieuw seizoen te aanschouwen. Het voelt een beetje als een te grote speelgoedwinkel met allerlei lekkers, maar uiteindelijk is de sneeuwspeeltuin buiten.

Toch heb ik dit jaar een missie. Ik ga op zoek naar allerlei nieuwigheidjes die nuttig zijn voor ons freeriders. Natuurlijk ga ik even bij Spark naar de Fuse binding kijken, breng ik een bezoek aan freeride-map om eens van te horen wat er aan zit te komen, check ik de nieuwe efficiency lijn van Black Diamond, ga ik op zoek naar de nieuwe Ortovox 3+ pieper, ga ik het antwoord van Salomon (Pro Quest) op de BD factors eens goed bekijken....

salomon-pro-quest
salomon-pro-quest

Mijn interesse gaat vooral uit naar materiaal en middelen die ons freeriders in staat stelt om makkelijker DEEPER de backcountry in te gaan, zonder concessies te hoeven doen bij de afdaling. Ik droom nog steeds van een Sick Stick splitboard, ben benieuwd wat Jeremy Jones ons gaat brengen, ga zeker ff bij Marker kijken, ga ff goed rondneuzen bij de klimgear van Black Diamond, check de sneeuwschoenen van MSR en.... .... ....

Ik ben ook wel benieuwd wat jij wilt weten.. Nee, ik ga niet naar freestyle latjes kijken, ook kan de print van een verder niet vernieuwd board me weinig boeien. Wel ben ik benieuwd waar we heengaan met Rocker, Outline en materialen... Dump je vragen en opmerkingen en ik zal zo goed en kwaad er verslag van proberen te doen...

Comments


 • Jaap_W
  Beginner
  Jaap_W op 6 February 2010 路 13:10
  Ben heel benieuwd naar de BCA Float. Zou het net zo lang duren voor hij er is als bij de tracker 2?

  En @Morris..Als je echt DEEPER gaat daar moet je wel een tentje meenemen 馃槈
 • op 6 February 2010 路 13:12
  benieuwd of de concurrentie van de ABS al iets van zich doet horen
 • baselhorst
  Tourist
  baselhorst op 6 February 2010 路 18:05
  Die fuse is natuurlijk wel heel vet. Ik ben zelf niet op de ISPO, vanwege Engadin. Maar als daar een leuke quantum korting uit zou kunnen rollen, dan heb ik wel interesse.
 • sanderkwww.severeboardgear.com
  Tourist
  sanderkwww.severeboardgear.com op 6 February 2010 路 19:40
  Benieuwd of Arbor Snowboards al wat "organic freeride upgrades" heeft ...
  http://www.arborcollective.com
 • SPAM
  Advanced
  SPAM op 6 February 2010 路 20:36
  Beetje een sissy vraag maar als @tomic er is en een doorkijkje kan geven wat ze met de B-Tech schoenenlijn gaan doen zou ik dat wel willen weten.

  Volgens mij is de B-Tech 120 dit jaar namelijk de winkels uitgevlogen en zou dat een signaal moeten zijn om met deze leest verder serieuze schoenen te gaan ontwikkelen.

  SPAM
  Wie niet chased moet veel weken boeken!
 • rsantifort
  Advanced
  rsantifort op 6 February 2010 路 21:40
  Graag de ontwikkeling op piepergebied van de beste merken in een overzicht.
  Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van digitale kaarten en GPS. Lijkt me handig om hoogtekaartjes van een digitaal scherm af te kunnen lezen. Ik heb zelf een Garmin 705 Edge op de fiets. Zou leuk zijn om ook een GPS met kaarten bij je te hebben op ski's of board.
  May the Powder be with you! Robin.
 • op 7 February 2010 路 09:09
  Morris als er een paar mooie filmpjes (incl. commentaar) van de ispo op de site komen dan ben ik al tevreden. Altijd leuk om een beeld te krijgen wat we volgend jaar gaan zien. Misschien zou je eens wat aandacht kunnen geven aan de kleine core (ski)merkjes.
 • jelmer
  Advanced
  jelmer op 7 February 2010 路 13:42
  Ben erg benieuwd hoe de rocker trend van afgelopen seizoen zich gaat doorzetten! Heb ergens gelezen dat rocker camber combi's het helemaal gaan worden komend seizoen en de echte rocker toch wat meer gereserveerd blijft voor de echte jibplankjes..
 • jelmer
  Advanced
  jelmer op 7 February 2010 路 13:43
  Daarnaast idd. erg benieuwd of er pricecuts gaan plaatsvinden in ABS en avalung systemen
 • ollie
  Expert
  ollie op 8 February 2010 路 12:16
  Ben wel benieuwd naar de status van de Dynafit comp. bindingen van SkiTrab en G3...
  ...more friends on a powder day: http://www.mountainmadness.org
 • AlexSki
  Tourist
  AlexSki op 15 August 2010 路 21:53
  @Morris enlighten us. Nieuwe gear spotten is altijd leuk.
 • AlexSki
  Tourist
  AlexSki op 15 August 2010 路 21:54
  Het is weer tijd voor vakantie 馃構. Got lost in time.

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro