Freeriden is te leren: PowderPlay


By meteomorris on 14 December 2010 · 6

Als je regelmatig op wePowder komt, dan wordt je misschien wel eens gek van al die zaken die je moet/kunt leren. Lawinekunde, van alles over piepers, het plannen van routes, de mooiste lijnen etc... Handig, maar er zijn ook van die dagen dat je wilt knallen. De beste en mooiste gebieden van Europa, onder begeleiding van gecertificeerde gidsen. De meeste poeder uit je dag halen, zonder dat het je enig denkwerk kost. Dan is PowderPlay het recept.

[b]Powderplay[/b]
Wij richten ons op die skiërs die op een veilige manier maximaal poeder willen rijden en niet kostbare dagen willen verliezen met sneeuwprofielen graven, piepers zoeken, routes plannen en lange theorie uiteenzettingen op de berg. De verantwoordelijkheid ligt dan ook altijd bij de gids, zodat binnen de gestelde kaders bewust genoten kan worden. Over het algemeen zullen twintigers en dertigers zich het beste kunnen vinden in onze benadering, maar iedereen met voldoende skibasis en een jonge geest kan mee.

[b]Powderplay?[/b]
"De core van de Europese freeride scene heeft de krachten gebundeld in een nieuw format voor offpiste skiërs: PowderPlay. Epic freeridespots, live gemixed met de beste gidsen waarbij de onverspoorde poedervelden door jou worden voorzien van speelse lijnen en dikke sprays, bieden een unieke ervaring die verder gaat..."..

[b]Alles kan[/b]
Heli, hike, de hoogste toppen van Europa, Scandinavie etc.. of voor de snelle poederjacht tijdens een weekend.

[b]Girlpowder[/b]
En er is een trip voor [url=http://www.powderplay.nl/\_test/index.php/powder-girl]de chica's[/url]. En het ziet er naar uit dat onze teamrider Juulski daar ook bij aanwezig.

Genoeg. gepraat, check het reizenaanbod bij [url=http://www.wepowder.nl/spots/brand/Powderplay]de spots (voorzien van een freeridepaspoort)[/url] of op hun site.
En als je snel boekt ontvang je ook nog eens een wePowder guide. Maar kom achteraf dan niet klagen dat poeder verslavend is ;)

[url=http://www.powderplay.nl/]www.powderplay.nl[/url]

Comments


 • skiester
  Advanced
  skiester op 14 December 2010 · 11:34
  je spreekt over veilig. Maar dat is dan nog altijd relatief veilig, want als je de link van dutchess (forum) leest dan kunnen ook gidsen overvallen worden door een lawine, ondanks al hun kunde:
  http://www.powdermag.com/features/onlineexclusive/investigating-a-dead...

  (ja heb net een lawinecursus gedaan dus ik ben nu net ff voorzichtiger dan anders...😉 )
  Als je alles onder controle hebt ga je niet hard genoeg!
 • karel
  Tourist
  karel op 14 December 2010 · 12:09
  @skiester: "de meest veilige manier" was misschien beter geweest, maar dat verandert niets aan de essentie van dat stukje. Het komt er op neer dat deze trips voor de poederjunk is die poeder wil scoren en de rest uitbesteedt.

  Een beetje vreemd is het wel, want wat als de gids het slachtoffer wordt van een lawine? De doelgroep zijn mensen die geen tijd willen verliezen met piepers zoeken, dus die weten niet hoe ze er mee om moeten gaan? De vraag is ook of je wel mee wilt met een trip waarbij alleen de gids de nodige kennis en kunde heeft om je onder de sneeuw vandaan te trekken? Of met gasten die niet weten welke flanken ze wel en niet kunnen rijden, zal er maar net 1 vlak achter je aan knallen want ja wachten waarvoor? als je geen kennis hebt....

  Maaar, dat zal allemaal wel meevallen. Het staat wel leuk omschreven zo, maar ik denk dat je heus wel de nodige uitleg en oefeningen met de pieper en gedrag op de helling vd gids(en) zal krijgen. Anders had dit natuurlijk ook nooit op wepowder gestaan 😃
 • JoRetro
  Advanced
  JoRetro op 14 December 2010 · 14:11
  Sjoerd Remmelink is 1 van de mensen achter PowderPlay, dus er wordt echt wel het nodige aan veiligheid in de backcountry gedaan!
  What's wrong with old-school??
 • rene2
  Beginner
  rene2 op 14 December 2010 · 16:18
  wij zijn afgelopen weekend weggeweest met powderplay.
  Een epic poederweekend met treeruns , poedervelden , faceshots ofwel alles wat een poederliefhebber zich maar kan wensen .
  Dit alles met een gids die meerdere keren per dag vanuit veiligheidsoverwegingen zijn
  plan moest veranderen vanwege de zeer snel wisselende weersomstandigheden. De keuze van ons voor een professionele organisatie is dus een keuze voor veiligheid.
  Het ontslaat ons niet van ons eigen verantwoordelijkheid , maar de gids zijn lokale kennis (en connecties ) biedt voor ons een stuk extra veiligheid en flexibiliteit om in een kort tijdsbestek zoveel mogelijk poeder te rijden.
  Dus wat ons betreft gaan over een paar weken weer rijden met powderplay voor maximale poeder, poeder waarheen we ons graag laten leiden door Morris .
  De 1e trip van dit jaar was ontzettend vet , dankzij Powderplay
 • op 14 December 2010 · 19:23
  zit dat niet bij de slet in de straat?
  oh nee, die zit in de vijzelstraat
  maar er bloeit wel iets daar!
  nu nog een goeie freeride shop...
 • Bobvaniterson
  Advanced
  Bobvaniterson op 14 December 2010 · 22:39
  Waarom ben ik toch ooit gymleraar/tennisleraar geworden??? weken vrij in de zomer en 's winters alleen in de schoolvakanties. Op de hele powderplay site staat geen enkele trip in de vakantie gepland!
  Waarom ligt de noordzee niet aan de alpen, waarom liggen de alpen niet aan de noordzee?

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro