Freeriden is te leren: dieper de backcountry in gaan...


By meteomorris on 20 December 2010 · 4

12 januari, gratis workshop bij Bever Amsterdam

In een paar uur voert Black Diamond en wePowder teamrijder Robbert Schippers je door de wonderlijke wereld van de backcountry en het touren. Niet zozeer vanwege het touren, maar vanwege de afdaling. Vellen, sneeuwschoenen en klimski's maken ongerepte hellingen toegankelijk. Met uiteindelijk maar één doel. Het vinden en rijden van onvergetelijke afdalingen.
Tijdens de lezing staat Robbert stil bij de beginselen. Materiaal, techniek en kennis passeren de revue. Een aanrader voor iedereen die dieper de backcountry in wil.

[b]It's all about the down[/b]
Uiteindelijk gaat het allemaal om die afdaling. Dikke poeder, mooie lijnen en het avontuur. Maar waar te beginnen?
Robbert Schippers heeft al heel wat touren en mooie afdalingen op zijn naam staan. Zo lang hij met de lift nog poeder kan vinden neemt hij de lift. Maar als de poeder op is, is hij niet vies van een stevige hike. Hij heeft hele mooie extreme afdalingen op zijn naam staan in onder andere de Ecrins en rond de Grossglockner. Tijdens 2 workshops gaat hij je de beginselen van het touren bijbrengen. Robbert is snowboarder en skier en gaat dus beide disciplines uitleggen hoe ze het beste naar boven kunnen gaan. Met welk materiaal? Hoe bereid je je voor? Waar te beginnen? Welke bagage (kunde en kennis) moet je zelf bezitten? Waar te starten met cursussen?

12 januari: workshop It's all about the down bij Bever in Amsterdam
In Amsterdam beginnen we met de beginselen, ligt de nadruk op hoogwinter touren en zal er afgesloten worden met wat extreme afdalingen. Vellen, sneeuwschoenen, klimski's, splitboards, het gebruik van kaarten, ehbo etc zullen de revue passeren.
De workshop is gratis en zal plaatsvinden op woensdag 12 januari van 19-22 uur bij Bever in Amsterdam. Opgeven vooraf is verplicht zodat ze bij Bever een idee hebben hoeveel ruimte ze moeten maken, maar ook hoeveel drank en pinda's ze moeten regelen. [url=http://www.bever.nl/agenda/7115.infolezing-it-s-all-about-the-down]RESERVEREN KAN HIER[/url]

Maart: workshop It's all about the down bij Bever in Eindhoven
In Eindhoven borduren we verder op dit concept. Weer staan we stil bij de beginselen, maar zal de nadruk meer liggen op het touren in het voorjaar. Dan ook meer aandacht voor de extreme afdalingen in de Alpen.

De workshops zijn proudly empowdered by [url=http://www.blackdiamondequipment.com/fr-fr/]Black Diamond[/url] en [url=http://www.bever.nl/]Bever[/url]

Comments


 • op 20 December 2010 · 10:31
  cool!
 • Tomassi
  Tourist
  Tomassi op 20 December 2010 · 11:00
  Al een idee wanneer de workshop in Eindhoven is?
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 20 December 2010 · 14:28
  @Tomassi, nee. Dat hangt een beetje van de agenda af van Robbert. Hij moet voor zijn werk tussen eind januari en maart naar Afrika. We hopen voor midden januari de datum te kunnen communiceren.
  May the powder be with you.
 • Dennnnis
  Beginner
  Dennnnis op 20 December 2010 · 22:12
  ik ben er zo bij in Ehoven!
  sneeuw, pffff

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro