Gear4guides, deel 6


By olafski on 18 February 2011 · 7

[b]Hoeveel Gear is er al binnen?[/b]
Het is enige tijd stil geweest rondom Gear4Guides, dit betekent niet dat we stil hebben gezeten! Begin december toen ik van Willem Gussenhoven en Martijn Blanes ([url=http://www.arcteryx.com/?EN]Arc’teryx[/url]) twee tassen vol met kinderkleding, rugzakken, gore-tex jacks en een paar helmen kreeg. Daarna kwam ik via via kwam in contact met Ramon Mulder van [url=http://www.edgetrading.nl/index.php]Edge Trading[/url], o.a. importeur van [url=http://k2skis.com/]K2[/url] in Nederland. Hij was direct enthousiast over het project en heeft het voor elkaar gekregen dat K2 belangeloos 10 paar freeride ski’s heeft gedoneerd (zie foto). Om wat aan PR te doen besloot Joris Lugtigheid in zijn nieuwe studio een paar mooie plaatjes te maken van mij en m’n nieuwe aanwinsten. Ik kan dus zo meedoen op het forum met de topic “nieuwe gear? Show it hier!”. Adidas deed begin januari nog een duit in het zakje door 5 goggles ter beschikking te stellen! Kortom ik kan inmiddels wel een outlet beginnen om jullie wePowderaars van uitstekende materialen te voorzien.

[url=http://www.flickr.com/photos/versesneeuw/5445706521/][img]http://farm6.static.flickr.com/5216/5445706521\_faf2ca06d6.jpg[/img][/url]

[b]Gear4Guides 2.0![/b]
Ik heb een lange tijd de focus gehad op het verzamelen van gear. Iets wat Mountain Guides (ook die in de dop) kunnen gebruiken. Maar uiteindelijk levert het hun en de local communities meer op als wij skiers, snowboarders, freeriders, freestylers, tourskieres of splitboarders gewoon het vliegtuig pakken en naar deze gebieden gaan. Dit is al een keer door een van de wePowderaars geroepen overigens, ik zat blijkbaar toen nog een beetje teveel in m’n eigen wereldje. Gear4Guides 2.0 richt zich dus vanaf heden naast het leveren van goed materiaal ook op het stimuleren van het winter tourisme in gebieden als Kyrgizie, Iran of Turkije. De media maar wePowder.nl kunnen hierin een belangrijke factor zijn, maar dan moeten ze wel iets interessants kunnen melden. Ik heb tijdens de ISPO hierover gesproken met Jeremy Jones, hij wil graag Gear4guides helpen om deze gebieden onder de aandacht te brengen. Naast dat het interessant is om een koppeling te maken met Protect Our Wnters, is hij ook bezig met de opnamen voor een nieuwe film waarvoor hij naar Kazachstan gaat. Hij gaf aan dat hij deze trip zou kunnen combineren met een bezoek aan Kyrgizie. Door zijn bezoek zal de media aandacht groter zijn dan dat ene Olafski daar aan het rond hobbelen is. Het belangrijkste is dat het contacter nu met gelegd is, nu nog uitwerken tot een goede samenwerking.

[url=http://www.flickr.com/photos/versesneeuw/5446305356/][img]http://farm6.static.flickr.com/5093/5446305356\_5ffc231cd9.jpg[/img][/url]

[b]Missing link: tourbindingen[/b]
Vlak voor de ISPO heb ik met Menno Koelewijn van Mk Skiservice een inventarisatie gehouden van al het materiaal. Gelukkig heb ik van Powder House agencies nog 1 paar tourbindingen gekregen en 4 paar vellen. Want het blijkt in praktijk toch lastig te zijn om toch een 5-tal tourbindingen bij elkaar te ritselen, helaas heeft de ISPO ook verder niets opgeleverd. Concreet betekent dit dat we nu de twee gidsen in Turkije (Erzurum) snel blij kunnen gaan maken met 2 paar volledig afgemonteerde K2 ski’s inclusief vellen, stokken en tourbindingen (Menno had ook nog 1 paar liggen).

[b]De kracht van de community![/b]
Inmiddels heeft de kracht van de wePowder community zich ook bewezen. Gear4Guides werd door een wePowderaar benaderd die aanbood om te onderzoeken of het bedrijf waar hij werkzaam is de logistiek van de materialen te regelen naar Turkije en Kirgizië. Inmiddels is de bevestiging binnen dat het belangeloos gaat gebeuren om de Gear op z’n plek te gaan krijgen. Echte helemaal super dus!

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een website ik hoop deze zo spoedig mogelijk up and running te hebben. Mochten jullie nog tourbindingen in de schuur hebben liggen dan hoor ik het graag. Heb je interesse om voor volgend jaar een keer uit je “comfort zone” te komen schroom dan niet om mij te contacten als je wat info wilt mbt landen als Iran, Turkije, Bulgarije of
Kirgizië. Overigens beschik ik alleen over contact gegevens van “locals” dus geen georganiseerde reisorganisaties!

To be continued!

Comments


 • op 18 February 2011 · 08:50
  way to go!
 • op 18 February 2011 · 08:50
  way to go!
 • op 18 February 2011 · 08:50
  ah excuses...
 • costijn
  Expert
  costijn op 19 February 2011 · 00:29
  Goed bezig Olaf! ik ga zeker een keer die kant op.
 • Cave
  Tourist
  Cave op 19 February 2011 · 02:10
  goed bezig hoor!

  als je naar iran gaat moet je niet bij tehran in de buurt zijn,
  maar in west iran hebben ze nog wel rommel.

  ten noorden van tehran boarden ze er hipper bij dan ik, al zegt dat weer niets.

  grzzz.
  Poeder garantie
 • BigLepowski
  Advanced
  BigLepowski op 19 February 2011 · 06:33
  Kewl!

  Iemand met (goede) links over skien in Kazachstan / Iran? Moet nog googlen, maar lijkt mij een avontuurlijke trip.
 • olafski2
  Tourist
  olafski2 op 21 February 2011 · 11:47
  @big Lepowski, ik heb wel goede links/contacten in Kirgizie (ligt naast Kazachstan). Met een gemiddelde hoogte van 2.500 meter, een land dat voor 95% uit bergen bestaat een hele interessante optie en heel cheap! Iran met je iid ten Noorden van Teheran zijn, ook is de Vulkaan interessant om te te doen Damavand genaamd, met 5.600 m een hele interessante.

  Grtz,

  Olafski

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro