russen


By irian on 12 January 2012 · 0

Afgelopen week was ik met 40 Russen en 3 collega’s: Michiel de Ruiter, Berber Semmelink en Gijs-jan in Saalbach.
Vorig jaar heb ik deze Russen leren kennen in Kitzbühel. Ik heb ze kunnen motieveren mij te boeken als freeride guide en Ski Madness heeft een suuuper week voor ze georganiseerd. Ik had een groepje met een eemalig world champion turnen met vrouw een fotograaf en kikbokser die beter getraind wilden worden in freeriding. Menge aan sneeuw hadden we in ieder geval niet! Zeven dagen heeft het vast non-stop dik gesneeuwd. Dus zeven dagen onverspoord terein voornamelijk three-runs, direct uit de lift.
Zoveel sneeuw dat we aan het eind van de week niet naar Lech konden rijden want alle verbindingswegen waren gesloten vanwege lawine gevaar. In Lech zou ik met mijn russisch freeride groepje de ‘training’ voortzetten.
Ik ben toen alleen gaan schredden, zeeeeer intensief, super-fast three- en pillow runs.

Gister avond terug naar huis gereden in Voradlberg. De sneeuw heeft hier het landschap totaal veranderd en geeft voor mij mogenlijkheden voor nieuwe (extreme) lines. De sneeuw in de bomen hebben ze met black hawk helikopters afgeblazen omdat anders de meeste bomen zouden begeven onder het gewicht van de sneeuw.

Vandaag weer met mijn collega Steinbocks op pad geweest en een steile spine over een rotswand gereden die ik al jaren wilde rijden, maar niet mogenlijk was vanwege sneeuwmenge. Om de ingang van de spine te bereiken moest ik vast een vertikale rots traverseren over een no fal zone, kan je verzekeren dat ik daar angst had. De film en foto opnames van deze dag zijn crazy maar krijgen jullie nog niet te zien. Kan jullie wel een ander goed go pro shot van de Gnarlberg Steinbocks laten zien: http://vimeo.com/34688113

Beelden van Saalbach staan op: www.irianvanhelfteren.wordpress.com


Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

  • Extended 14 day forecast
  • Slope angle and exposition terrain layers
  • Inspirational freeride routes
wePowder Pro