Episode 2: Shames Mountain Cooperation: een non profit ski gebied


By Juulski on 5 March 2012 路 6

[url=http://friendsofshames.ca/index.php?option=com\_content&view=category&layout=blog&id=71&Itemid=137/]Shames[/url] is een piepklein skigebiedje in het Noorden van BC op een uur rijden van Terrace met slechts 2 liften: 1 stoeltjeslift en een T-Bar. Vorig jaar was men bang dat het skigebied zou verdwijnen, vanwege de afnemende bezoekersaantallen. Maar de [i]die hard[/i] ski毛rs en families uit de omliggende dorpen wilden dit voorkomen en namen het heft in eigen hand om hun gebied te redden.

[b]Friends of Shames[/b]
10 jaar geleden was het nog druk in Shames, maar de afgelopen jaren is de werkgelegenheid in de houtzagerijen afgenomen. China begon grote onbewerkte boomstammen te importeren, waardoor de bewerking niet meer in BC plaatsvond. Mensen trokken weg en hierdoor liepen de opbrengsten van het skigebied terug. Dit leidde ertoe dat de eigenaren het gebied te koop zetten. De angst bestond dat een miljardair het gebied zou kopen en het voor het publiek zou sluiten. Dit moest voorkomen worden en begin 2011 richtten de locals de stichting [url=http://friendsofshames.ca/]Shames Mountain Cooperation[/url] met als doel het gebied te kopen. Er werden aandelen uitgegeven en voor April 2011 moest er $2 miljoen opgehaald worden. De lokale bevolking kon investeren door aandelen van $299 per stuk te kopen en bedrijven legden ook een groot deel in. Het was lang onzeker of het gebied deze winter open zou blijven, maar er is genoeg geld opgehaald en in combinatie met de hulp van vrijwilligers kan Shames voortbestaan!

Comments


 • edvantijen
  Beginner
  edvantijen op 5 March 2012 路 12:41
  Thanks for sharing 馃槂 vitamins for the day
  Summer Sucks!
 • Dennnnis
  Beginner
  Dennnnis op 5 March 2012 路 20:15
  emoties, respect, heel erg mooi
  sneeuw, pffff
 • kanski
  Elite
  kanski op 5 March 2012 路 20:28
  VET!
  Never ski faster than your guardian Angel can fly!
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 5 March 2012 路 20:37
  Lekker bezig Julie.. Enjoy! Hier was het zomer.
  May the powder be with you.
 • Steven2
  Tourist
  Steven2 op 6 March 2012 路 10:40
  Heel gaaf. Shames stond ook op ons verlanglijstje, maar lag toch teveel uit de route. Het is zo ver weg van alles, maar dat geeft ook juist de charme. Heel gaaf.
 • koen_djfistel
  Advanced
  koen_djfistel op 26 March 2012 路 23:01
  R E S P E C T
  sbs roelz

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro