Poederalert #16 & #17 - Go go go!


By daan on 25 March 2012 · 8

De bagage staat klaar, de muziek hard en mijn lift is onderweg. Ik ben klaar om te gaan. Gemiste oproep van +31 6 ..., dat is Markie! Net terug van 6 weken sneeuw in Canada, die staat te wachten op zijn bagage bij Schiphol.

Hallo?
Mark: “Daan! Volgens mij gaat het wel leuk worden in de Alpen of niet?”
Daan: “Ja, volgens mij wel!”
Mark: “Hmm, ok. Het is niet dat ik het je niet gun hoor, maar het kriebelt weer een beetje. Ik geloof dat ik een beetje verslaafd ben.”
Daan: “Haha! Dus je gaat niet meer een paar dagen thuis ontspannen, douchen en je kleren wassen, maar direct door naar de Alpen?”
Mark: “Misschien wel ja, maar even thuis ontspannen is ook wel slim misschien.”
Daan: “Als je wilt gaan, dan spring ik bij jou in de auto. Dan kunnen we direct de poedermobiel inrichten, waar we de komende weken in bivakkeren. Maar je moet snel beslissen, want volgens mij word ik over 15 minuten opgehaald...”

Om een kort verhaal kort te houden, 8 uur nadat Mark geland is zitten de winterbanden onder de auto en zijn we onderweg naar het zuiden met de poedermobiel (Citroën Berlingo). Onze slaapkamer, kachel, eettafel, vervoer en discotheek voor de komende weken. Met genoeg om over bij te praten, Mark 6 weken Canada en ik 3 maanden Nieuw Zeeland, zijn we zo in Zwitserland.


De poedermobiel zorgt voor veel glimlachen onderweg.

Koffie!
Op een parkeerplaats ergens in Zwitserland, rollen we in onze boxershorts uit het Beringo-bed, de frisse ochtend in. Met hier en daar wat vreemde blikken van de caravan & camper buren kleden we ons aan en zien we een heldere hemel. Blue bird, de trip is begonnen! De ochtend wordt helemaal compleet, als onze "overbuurman" aankomt met 2 heerlijke bakken verse koffie voor bij het ontbijt. Na een nacht in een koude auto, fantastisch!


De ontbijttafel mét koffie.

De eerste poeder week
Onderweg naar onze eindbestemming in oost Zwitserland, bundelen we de poederkrachten met Donald & Jan Willem. We zien overal lawines tot ver in het dal. Iedereen staat op scherp. En na de eerste 2 afdalingen komt het nieuws van Friso binnen op meerdere telefoons tegelijk. Daardoor word je nog eens extra op je plaats gezet.

Maar met voorzichtig doen kan je ook heel veel plezier hebben en de eerste poederdag was dan ook heerlijk, met de verse sneeuw van PA #16. Waar we ook de volgende dag van genieten in Davos en de dagen daarna in Lenzerheide. We vinden een bos waar volgens de kaart geen lieve diertjes leven in de winter en hebben allemaal een grote glimlach aan het einde van al deze dagen.


Go go go: Markie.

PA #17 doet er nog een lekkere schep sneeuw bovenop. Verse sneeuw, bos, pillows, poeder veldjes, wat kan dat een mens gelukkig maken!


Bos.

[](http://www.flickr.com/photos/dubbelugh/6795709840/><img src=)
Donald doet wat stof opwaaien.

Lente
Na 4 dagen poederen wordt het snel warm in de Alpen. Wat te doen? Noord hellingen, beschermde koude bossen zoeken, maar waar? De afdaling van Lenzerheide naar Arosa staat al 2 jaar op mijn verlanglijstje en zon technisch is de expositie redelijk gunstig. Poeder! Lenzerheide, Arosa en Tschiertschen in 1 dag, zeker een aanrader!


Prachtige synchroon bochtjes Mark.


Uit het dal prikken richting Arosa.


Die stokken zijn nog wat onwennig.

Keuzes
De opwarming van de Alpen zet door. Weer is de vraag, wat te doen? We zoeken naar gebieden in de buurt met voornamelijk noord hellingen. Met een gok komen we bij Pizol uit. Maar ook daar is het te warm, ver boven de boomgrens is de sneeuw nat. We beginnen aan een lange en zware bos afdaling. Rond het middag uur zijn we het zat en we eindigen op het pieper oefenveld, waar we veel aanspraak hebben door het recente ongeluk van onze prins.

Pap sneeuw en een douche
Alle (hand)schoenen en kleren zijn zeiknat door de natte sneeuw. En wanneer je in een auto leeft, zijn er niet zoveel mogelijkheden (geen eigenlijk) om alles te drogen gedurende de nacht.
We regelen onderdak bij het Ibis hotel in Chur die avond, en bouwen de hotel kamer binnen 10 minuten om in een ware was en droog jungle. Biotex, de haarföhn, (vloer)warming op maximale stand. Alles wordt ingezet om onze kleren schoon en droog te krijgen. Als klap op de vuurpijl nemen we zelf ook nog een douche na 6 dagen droog te hebben gestaan.

Kleren droog, geen sneeuw
Met het alsmaar stijgende nulgraden niveau en geen verse sneeuw in aantocht, besluiten we om naar huis te rijden en zo geld te besparen. Maar zonder baan en de wereld aan mijn voeten, heb ik het vermoeden dat ik niet lang thuis zal zitten. Wordt vervolgt...

Comments


 • koen_djfistel
  Advanced
  koen_djfistel op 25 March 2012 · 11:21
  road-story !!! naaaaaiz !!!
  sbs roelz
 • Guy.
  Advanced
  Guy. op 25 March 2012 · 12:17
  Moi verhaal!
 • irian
  Elite
  irian op 25 March 2012 · 16:09
  freeride gipsys on the road 😃
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 25 March 2012 · 21:18
  Like, like...
  May the powder be with you.
 • Arjen
  Advanced
  Arjen op 25 March 2012 · 21:38
  Like, like... ennuh like!
  One day, they'll invent synthetic powder, ban all kinds of work and give you a free liftpass...
 • Echo
  Advanced
  Echo op 26 March 2012 · 14:46
  Smul....
  Do or do not, there is no try (Yoda)
 • Markie
  Advanced
  Markie op 28 March 2012 · 19:40
  Wat leuk zeg 😉
  Snowsurfing rules :) www.dryboards.nl
 • Donald
  Advanced
  Donald op 31 March 2012 · 22:54
  Goed verhaal poedermaatje!
  Snowsurfing rules :) www.dryboards.nl

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro