Tot 70 cm vers in de Pyreneen!


By meteomorris on 4 December 2012 · 0

Eindelijk ook winter in de Pyreneeën
Eindelijk ook winter in de Pyreneeën

Actueel

Lag er 2 weken terug nog bijna geen sneeuw, nu ligt er voldoende om de eerste liften te openen. Sterker nog, de komende dagen komt daar nog een goede 70 cm bij. Onderstaande kaart geeft je een idee waar ze gaan vallen. Onze powderforcast map vind je hier.

Sneeuw vanuit het noorden
Sneeuw vanuit het noorden

De storm Johanna zorgt met een noordelijke stroming voor de aanvoer van sneeuw en kou. Vandaag en morgen levert dat een mooi pakje poeder op. Les Angles is al open. 5 december openen Piau-Engaly en Tourmalet en 6 december Saint Lary en La Pierre St. Martin. Precies de dagen dat het opklaart en zonnig wordt. De eerste poeder, bluebird en nog niet echt druk. Mocht je meer resorts weten die open gaan, laat het dan hier weten.

Tweede storm

Vrijdag volgt een tweede storm. Vanuit de Britse Eilanden zakt deze af naar het zuiden. Op nadering hiervan draait de wind naar zuidwest, stijgt tijdelijk de sneeuwgrens en steekt er een zuidföhn op. Pas in de namiddag volgt het front, daalt de sneeuwgrens en gaat het weer sneeuwen aan de noordkant. Hoeveel sneeuw en hoe lang deze aanhoudt is nog niet duidelijk. Volgens de laatste berekeningen volgt er namelijk zaterdag snel een omvangrijk hogedrukgebied dat verdere sneeuw op afstand houdt. In dit scenario zou er net voor het weekend nog wat sneeuw vallen om zaterdag letterlijk met de neus in de poeder te vallen.


Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

  • Extended 14 day forecast
  • Slope angle and exposition terrain layers
  • Inspirational freeride routes
wePowder Pro