Alpiene vs. freeride


By Arjen on 22 March 2013 · 8

Wat gebeurt er als je een wedstrijdskiër in het terrein zet? Wat denk je? Skiet hij dan zo weg of is diepe poeder en exposed terrein toch even andere koek als harde, ijzige pistes waar poorten in gestoken zijn?

Zeer succesvol

De Noor Axel Lund Svindal is op z'n zachtst gezegd redelijk succesvol in het alpine skiën. Diverse (wereld)titels op meerdere disciplines en goud, zilver en brons op de Olympische Spelen van Vancouver. Een echte topper dus. De laatste vijf jaar heeft Axel Lund Svindal ook gefilmd met Field Productions.

Progressie

In bovenstaande video zie je z'n progressie als freerider. Het blijkt maar weer dat deze jongens ook in het terrein waanzinnig kunnen skiën. Da's niet zo gek natuurlijk, maar toch leuk om te zien. Ook rijders als Eric Hjorleifson en Seth Morrison hebben een alpiene achtergrond.

Comments


 • RP
  Advanced
  RP op 22 March 2013 · 15:13
  Gaaf zeg!
  Explore the Outdoor!
 • Teleaddict
  Advanced
  Teleaddict op 22 March 2013 · 15:23
  Die gasten met een wedstrijd achtergrond hebben een ontiegelijke goede techniek. Mooie basis om samen met dikke bovenbenen hard en gecontroleerd door t terrein te knallen. Ik mag dat wel.
  http://verticaldissidents.net
 • AlexSki
  Tourist
  AlexSki op 22 March 2013 · 15:45
  Om nog een beetje in de FWT sfeer te blijven is deze ook wel cool. Dider Defago die de Bec de Rosses afknalt op zijn racelatten 😃

 • djmj
  Advanced
  djmj op 22 March 2013 · 19:38
  En ook z'n vriendinnetje Julia Mancuso (3 olympische medailles) kan er wat van, deed zelfs mee met Freeride World Tour na einde van seizoen tussen de poortjes en werd netjes 3e en versloeg daarmee haar zusje die fulltime freeride..
 • sanno
  Tourist
  sanno op 22 March 2013 · 21:14
  "So I just took everything that I knew and took it to the cliffs. I fit in better with the guys skiing the cliffs anyway, than the race scene. I always tried to ski like Ingemar Stenmark, and my World Cup style just transcended nicely into steep skiing. Back then we were skiing 220s; it was the next best thing to a fat ski."
  -Scot Schmidt-
  Toerisski
 • bertjebertje
  Advanced
  bertjebertje op 23 March 2013 · 13:20
  Zou ik ook zo goed worden als ik net zoveel redbull drink als in dit filmpje?
 • kanski
  Elite
  kanski op 23 March 2013 · 20:48
  Awesome skier. Mooi om te zien hoe hij beseft dat het meer om subtiliteit gaat als grote hoeken in heup of knie. Ski's mogen wel iets dichter bij elkaar uit esthetisch oogpunt. 😉
  Never ski faster than your guardian Angel can fly!
 • Leonie
  Advanced
  Leonie op 24 March 2013 · 22:09
  @kanski, "Ski's mogen wel iets dichter bij elkaar uit esthetisch oogpunt" t blijft toch een wedstrijdskier.....
  ... but if you try sometime, you just might find, you get what you need!

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro