10-30 cm verse sneeuw erbij


By meteomorris on 14 October 2013 · 0

Obertauern vanochtend
Obertauern vanochtend

Poederalert#1 is een memorabel alert geworden. Er viel veel sneeuw en de beelden die een aantal wePowderaars hebben meegenomen vanuit de Alpen spreken boekdelen. Wat te denken van de beelden van Menno uit Chamonix die over 2 uur live gaan of de stokeverhogende beelden van Vinnie en Guy uit Oostenrijk (Let op! Stokeverhogend, klikken op eigen risico) Typisch gevalletje 'beelden zeggen meer dan woorden'. ;)

Wederom wat sneeuw erbij

Het lagedrukgebied dat verantwoordelijk is voor het regen inferno in Nederland en Belgie trekt maandag eindelijk weg en stuurt dan een koufront richting de Alpen. Dit koufront schampt op dinsdag en woensdag het noordwesten van de Alpen. Na de zon van zondag en maandag volgt er dan wederom sneeuw. Bij een tijdelijk richting de 1400 meter dalende sneeuwgrens in het oosten en een sneeuwgrens van rond de 2000-2500 meter in het westen kunnen de hogere delen aan de noordkant van de Alpen nog eens rekenen op 15-30 cm vers. Of het front ook sterk genoeg is om door te dringen tot de gletsjers in de hoofdkam zal pas op dinsdag duidelijk worden. Voorlopig ga ik ervan uit dat de hoogste toppen van de vooralpen de meeste sneeuw krijgen, met als zwaartepunt de Franse Savoie, Zwitserse Alpennoordkan en het Oostenrijkse Voralberg. Meer richting de hoofdkam ga ik uit van 5-10 cm.

Weer wat vers erbij. Bron: [snowmaps](http://wepowder.nl/forecast)
Weer wat vers erbij. Bron: [snowmaps](http://wepowder.nl/forecast)

Na sneeuwval volgt

Na de sneeuw van dinsdag/woensdag neemt hogedruk het tijdelijk over. Dit zorgt voor zonnig weer en koele nachten. Vanaf eind deze week kan er dan weer wat frontengeweld richting de Alpen koersen. Maar omdat de kaarten nu op een westzuidwest lage duiden betekent dit iets te hoge temperaturen en sneeuw op grote hoogte.

Het wordt warmer
Het wordt warmer

Later deze week een nieuwe update mochten de kaarten hun koers wijzigen. Mocht die uitblijven, dan verschijnt er een nieuwe winterverwachting voor winter '13-'14. Tot die tijd...

Stay stoked


Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

  • Extended 14 day forecast
  • Slope angle and exposition terrain layers
  • Inspirational freeride routes
wePowder Pro