PA#5: sneeuwgrens lag hoog, go East!


By meteomorris on 4 January 2015 · 7

Mooie laag vers in Arosa
Mooie laag vers in Arosa

Het sneeuwt nog steeds in Zauchensee
Het sneeuwt nog steeds in Zauchensee

Het warmtefront bleef lang hangen en de sneeuwgrens daardoor lange tijd hoog. Met name rond de Arlberg bleef het lang warm en zakte pas laat de sneeuwgrens. In tirol viel met name in het hooggebergte veel sneeuw (en stond er veel wind)

Verse sneeuw EN wind in het Pitztal
Verse sneeuw EN wind in het Pitztal

Vandaag blijft het zoals verwacht doorsneeuwen in het oosten en daar is het ook kouder geworden. Ook in het westen van Zwitserland kunnen nog wat koude centimeters vallen. Het advies voor Poederalert#5 om naar het oosten te gaan staat daarmee nog steeds. De komende 24 kan daar nog 20-30 centimeter vers vallen tot diep in de dalen. Het oosten is daarmee de beste plek voor poeder de komende dagen. Ook in de hogere delen van Graubunden, de Zwitserse Alpennordhang en Wallis is prima poeder te vinden.

Verse sneeuw komende 24 uur
Verse sneeuw komende 24 uur

Waarheen te gaan?

Voor de meerderheid van Europa zitten de vakanties er weer op. Wat betekent dat het vanaf maandag weer rustig is in de backcountry en de poederstress zo goed als verdwenen is. Daarnaast is er ook genoeg onderdak te vinden. Ik keek daarnet even in Zauchensee en het nabijgelegen en veel goedkopere Altenmarkt. Er is genoeg te vinden. Zoek hier even rond en je vind zeker iets in de noordalpen dat bij je past.

De complete Noordalpen zijn in een veel betere conditie, maar voor de beste sneeuw ga je richting Oostenrijk. Of nog beter het Oosten. Er ligt daar genoeg sneeuw en er komt nog genoeg bij. Daarnaast blijft het daar koeler.

Morgen weer een update. Tot maandag!

Stay stoked,

Morris

Comments


 • Steef
  Advanced
  Steef op 4 January 2015 · 11:11
  Saalfelden dal: gisteren hele avond regen. Veeeel regen. En harde wind... Heeeeele harde wind. Sneeuwgrens lag inderdaad hoog. Pas in de ochtend kouder en wat sneeuw in dal. En nog steeds veel wind. Treeruns hier in de buurt zaten er niet echt in helaas...
  Wij komen later nog wel een keer terug als de basis wat beter is en de wind wat minder z'n werk gedaan heeft. De afgelopen dagen waren in ieder geval erg lekker!
  Every turn is a sign of weakness
 • rocky
  Advanced
  rocky op 4 January 2015 · 12:24
  Wij hebben ook nog enkele nordstaubedden vrij: www.chaletbasecamp.com! Centraal tss Dachstein, Zauch, Obertauern, Krippenstein,...WePowder leden korting!!
 • Whistler
  Beginner
  Whistler op 4 January 2015 · 18:26
  Zauchensee was vandaag een hele kleine 7; morgen maar eens OT checken samen met Sten en nitroM. Ben bang dat de wind ook hier aardig heeft huisgehouden.....we gaan het zien 😉!
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 4 January 2015 · 20:03
  @Whistler Rond Krippenstein, Loser en Tauplitz is veel sneeuw gevallen (
  ) en daar valt morgen nog sneeuw.. Mischien moet je eens daar gaan kijken. En anders nog oostelijker (Hinterstoder). Daar is het ook koud gebleven.
  May the powder be with you.
 • Whistler
  Beginner
  Whistler op 4 January 2015 · 23:00
  @meteomorris; wederom dank voor de aanbeveling. Vorig jaar maart heb je ons vanuit Puy St. V. naar Sauze d'Oulx gestuurd....was een top tip.

  Aangezien we morgen een date hebben met twee mede WP vrienden in OT (zij verblijven daar) gaan we er het beste van maken in OT. Zal wel goedkomen gezien het hier (niet superdik) maar gestaag door blijft sneeuwen en de temp. perfect is.

  Groet 😃
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 4 January 2015 · 23:14
  @Whistler veel plezier!
  May the powder be with you.
 • Gipfel
  Beginner
  Gipfel op 5 January 2015 · 10:38
  Zondagmorgen 20cm vers in Bellwald bovenin. Basis is nog niet genoeg voor treeruns ... maar was topochtend! Dooide wel als een gek in het dal ...

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro