Service Call Mammut Airbags


By dr.Gear on 7 January 2015 · 7

Na de recall van ABS eerder deze winter meldt nu ook Mammut een probleem met zijn Airbags. Na ABS wil ook Mammut de nodige publiciteit zien te halen en dat gaat ze lukken. Want ook zij hebben een levensbedreigend probleem gevonden in hun airbags. Waar ABS de 4e terugroepactie van ABS in korte tijd had is dit tenminste alweer de 3e terugroepactie van Mammut.

Hoe?

De timing van de terugroepacties van Mammut en ABS is precair nu Black Diamond met zijn Jetforce een alternatief biedt en Arc Teryx met een soortgelijk systeem aan de poort gaat rammelen. Natuurlijk hebben ABS en Mammut al een behoorlijk track-record en het is goed dat beide bedrijven openlijk communiceren over dergelijke problemen en actief actie ondernemen, maar hebben ze eigenlijk wel een andere optie? Airbags zijn kostbare apparaten waarvan je hoopt ze nooit te gebruiken in je leven, maar mocht het nodig zijn dan moeten ze wel werken. Laten we hopen dat het aantal service calls de komende jaren minder wordt en dat dit een teken is van uitmuntende kwaliteit.

Want een aantal gebruikers en intensieve zelftesten door Mammut hebben het volgende probleem aan het licht gebracht. De verbinding tussen de triggereenheid en het zogenaamde venturi-element kan bij intensief gebruik los komen te zitten waardoor het systeem niet meer werkt.

Wie?

Dit probleem doet zich voor bij door Mammut ontwikkelde airbagsystemen met als productiedatum Winter 2011/12, 2012/13 und 2013/14 en daarbij gaat het om de volgende systemen:

 • Removable Airbag System RAS

 • Protection Airbag System

 • Snowpulse Lifebag System

Naast Mammut Airbags komen ook andere rugzakken die van een Mammut Airbagstysteem voorzien zijn in aanmerking voor deze service call. Het gaat daarbij om de volgende merken: Snowpulse, Highmark by Snowpulse, Scott, Ferrino, Oakley en Jones Snowboarding.

Je kunt zelf de clip aanbrengen
Je kunt zelf de clip aanbrengen

Wat?

Om dit probleem op te lossen heeft Mammut een oplossing bedacht die kosteloos is te bestellen bij hen. Het betreft een clip die moet tegengaan dat de verbinding los komt. Je kunt deze zelf in je Mammut Airbag aanbrengen.

Meer info

Comments


 • bulltje
  Beginner
  bulltje op 7 January 2015 · 17:40
  Thanks, zojuist aangevraagd..
 • MickeydeHaas
  Advanced
  MickeydeHaas op 7 January 2015 · 19:41
  Thanks! Mammut mag wel wat duidelijker op haar website zijn. Staat niet echt groot en duidelijk zoals ABS dat had. Die bestel pagina van dat clipje staat al sinds November online. Hebben ze zolang gewacht met het groots bekendmaken?
  One step at a time.
 • elisa.tmc
  Tourist
  elisa.tmc op 7 January 2015 · 20:02
  thnx, "gelukkig" een 14/15 versie dus niet nodig
 • Easy
  Advanced
  Easy op 7 January 2015 · 21:23
  W12 - 13 ... clip dus maar even aangevraagd. 😉
  Built for Speed
 • Poedertijn
  Beginner
  Poedertijn op 8 January 2015 · 10:38
  Thnx! Besteld!
  My drug is white powder. Deep, white powder.
 • martijnh
  Beginner
  martijnh op 8 January 2015 · 22:29
  Thx!
  Dat is trouwens de tweede callback van Mammut voor die reeks rugzakken.
  Check:
  http://www.nkbv.nl/kenniscentrum/document/Check+Mammut+lawineairbags+s...

  Deze is overigens wél van toepassing op mij, de vorige niet.
 • Karst
  Advanced
  Karst op 11 January 2015 · 10:25
  tnx WP, besteld.
  Smile! Your ridin' pow!!!

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro