Teaser: Degrees North


By Arjen on 16 February 2015 · 2

Maart vorig seizoen waren Xavier de le Rue en Samuel Anthamatten onderweg in Svalbard, een Noorse eilandengroep in de Noordelijke IJszee, ergens tussen Noorwegen en de Noordpool, om te filmen voor een volgende film 'Degrees North'. Het idee van de mannen was om met 'paramotors' (dat zijn van die parachutes met een motortje) op zoek te gaan naar lijnen die nog nooit gereden zijn (en die eigenlijk ook onbereikbaar zijn) in de Atomfjiella regio van Svalbard.

Tweejarig project

Het tweede deel van de film wordt deze winter gefilmd en daarin zien we onder andere Ralph Backstrom die samen met Xavier de grenzen in Alaska nog wat verder op gaat rekken.

Comments


 • JaapvR
  Tourist
  JaapvR op 17 February 2015 · 06:51
  Tof!

  Wel jammer (en briljant uitgespeeld door de Noren) dat iedereen altijd maar denkt dat Svalbard Noors is. Die eilanden zijn evengoed Nederlands (we hebben ze nb ontdekt), Belgisch, Russisch, of van een van de andere honderzoveel landen die in 1920 het Svalbardtraktaat hebben ondertekend.
  Al die landen hebben evenveel recht om de archipel te gebruiken waarvoor ze willen, Noorwegen treed slechts op als 'beheerder', 'concierge', of 'boswachter'...

  http://en.m.wikipedia.org/wiki/Svalbard_Treaty
 • bertjebertje
  Advanced
  bertjebertje op 17 February 2015 · 19:11
  vet, we hebben dus wel bergen?

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro