PA#1: Pyreneeën tot 1 meter vers!


By meteomorris on 23 November 2015 · 0

Afgelopen weekend viel de eerste sneeuw in de Pyreneeën. Met name in de centrale Pyreneeën viel wat meer dan verwacht. En dat is goed nieuws. Zeker nu er de komende dagen een flinke dot koude lucht en vocht richting de Pyreneeën afzakt. Komend weekend wordt daarmee het eerste poederweekend.

  • In de centrale Pyreneeën al een eerste bease
  • Komende dagen nog eens 40-100 cm erbij

Terugblik: de eerste basis ligt er

Eindelijk de eerste sneeuw. Weliswaar lag de sneeuwgrens in beginsel hoog en was er veel wind. Maar de eerste basis is daar. Vooral in de centrale Pyreneeën biedt dat perspectief.

Pic du Midi
Pic du Midi

Baqueira Beret
Baqueira Beret

Cauterets
Cauterets

Ook de meetstationnetjes laten duidelijk zien dat er best wel wat gevallen is. De uitschieter in de Luchonnais is een combinatie van sneeuw en wind. Maar toch. Het is een start.

Sneeuwval afgelopen weekend
Sneeuwval afgelopen weekend

Komende dagen nog eens 40-100 cm erbij

Onze sneeuwkaarten laten zien dat het niet bij deze dump blijft. Dinsdagavond nadert een nieuw front de Pyreneeën. In eerste instantie is de lucht nog wat warmer en schommelt de sneeuwgrens tussen de 1900 en 1600 meter, maar in de loop van de woensdag daalt deze rap. Vrijdag is er ruimte voor een zonnetje en dan vanaf zaterdag weer sneeuw. Donderdag kom ik met precieze tips en hints, maar je kunt alvast gaan waxen.

Sneeuwval komende dagen
Sneeuwval komende dagen

Stay stoked
Morris


Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

  • Extended 14 day forecast
  • Slope angle and exposition terrain layers
  • Inspirational freeride routes
wePowder Pro