Grand Casse - Face Nord Central (Moyen)

Grand Casse - Face Nord Central (Moyen)

Het is voorjaar en met al die sneeuw van afgelopen winter is het sneeuwseizoen nog lang niet ten einde. Koen Bakkers trok er weer op uit. Dit keer vanaf de refuge Col de La Vanoise richting de Grand Casse (goed te zien vanuit het skigebied van Tignes). Het eerste licht van de dag zorgde voor een magische ambiance. Eenmaal onderweg deed een ‘serac fall’ (afbrekend ijs) hem beseffen hoe klein wij mensen eigenlijk zijn.

Het mag dan eind april zijn, het bovenste deel van de gekozen lijn wacht nog op een mooie voorjaarsdump na al het stormgeweld van afgelopen winter. Dertig meter onder de top bleek het sneeuwdek dermate dun dat de rotsen en het ijs bedekt maar mager bedelt waren. Hierop werd de afdaling aanvaard. Een mooie ochtend met als beloning een nog mooiere afdaling: Grand Casse - Face Nord Central (Moyen) 5.2

meteomorris

Replies

Advanced
koen_djfistelAuthor29 April 2018 · 08:29

machtigprachtig ! Respect !!!

sbs roelz
Advanced
RoelaanoAuthor29 April 2018 · 10:37

Nice! Lekker bezig Koen :)

Advanced
FrankvDeldenAuthor29 April 2018 · 18:33

Netjes!

Follow me on: https://instagram.com/frankvdelden/
Advanced
GhiniAuthor1 May 2018 · 08:37

Dik! Solo?

Tourist
wittelijnenAuthor2 May 2018 · 21:12

@@Ghini
Solo deze keer. Geen skimaatjes die tijd hadden. Een bekende route (vierde keer op deze noordwand). Verder geen hele technische passages. Een matte lap die bovenin de 50 aantikt. Met een stabiel sneeuwdek. Zo af en toe solo is goed voor je scherpte. Alles komt net even directer binnen. Nog bewuster van je handelingen ervaar ik zelf. Soort van mentale en fysieke training.

FB.com/koenbakkers.skier
Reply
Never miss a PowderAlert!

Get updates on the latest news, PowderAlerts and more!