test


By meteomorris on 11 March 2019 · 0

Sinds zaterdag sneeuwt het in het noordwesten van de Alpen. Tot en met zondagavond en lokaal zelfs maandagochtend was het mild en sneeuw viel er tot die tijd pas boven de 2000 meter. Maar met het starten van wat voor velen de werkweek is, is de temperatuur plots gedaald. De piek van het hoogseizoen liep zondag op zijn einde en daarmee ook de aanvoer van milde lucht.

Hoewel de sneeuw pas vandaag tot diepe in de dalen viel en het pas dinsdag echt genieten zal zijn druipt de stoke van de sociale kanalen af. De sneeuw is weer koud, de winter weer terug en natuurlijk ook weer die poedersmiles.

Sinds zaterdag viel er een lokaal al tot 75 cm verse sneeuw boven de 2000 meter zoals hieronder in Les Marecottes in het uiterste westen van Wallis. Maar nu de temperatuur vandaag onderuit ging zien we de sneeuwhoeveelheden ook op lagere punten op de berg toenemen. Onder de grafiek van Les Marecottes zie je een kaartje met de gemeten verse sneeuw op de meetstations in Zwitserland.

Sneeuwval Les Marécottes afgelopen 3 dagen
Sneeuwval Les Marécottes afgelopen 3 dagen

Sneeuwval Zwitserland afgelopen 24 uur)
Sneeuwval Zwitserland afgelopen 24 uur)

Grafieken zijn mooi, maar echte beelden nog mooier. Onderstaand de sneeuwval van maandag. Dat zijn dikke intense vlokken. En tegen het einde van de dag lag er snel een goede 20-40 cm verse sneeuw tussen de bomen.

Tot en met dinsdagochtend sneeuwt het nog door waarbij het front langzaam richting het oosten wegtrekt. Dan nog eens 10-30 cm verse sneeuw voor de Zwitserse Alpennoordhang en het Oostenrijkse Vorarlberg. De dinsdag zelf klaart het rap op vanuit het westen. In het oosten van de Alpen kan dan nog wat restbewolking hangen, maar het wordt voor zeker een poederdag in:


Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

  • Extended 14 day forecast
  • Slope angle and exposition terrain layers
  • Inspirational freeride routes
wePowder Pro