Maak kennis met toerskiën bij de NKBV


By Arjen on 26 February 2019 · 0

Toerskiën is booming! Verder weg van de geprepareerde piste en verder weg van de freeride dicht bij de liften. Toerskiën is de meest pure vorm van skiën. En ook de meest oude vorm. Logisch, want je hebt er geen liften voor nodig. Steeds meer mensen binden de toerski's onder en hoeven op deze manier geen dure liftpassen meer aan te schaffen. Ander voordeel: je wordt zo fit als een hoentje. De beloning mag duidelijk zijn, ongerepte poedersneeuw ver buiten de pistes!

Wat heb je nodig bij toerskiën?

Voor toerskiën heb je ander materiaal nodig dan bij het 'normale' freeriden. Over het algemeen wat lichtere ski's, speciale toerbindingen en uiteraard stijgvellen. Bij dat naar boven lopen komt ook nog een aardige dosis techniek kijken. De zogenaamde 'Spitzenkehren' (de zigzagbochten) zijn technisch uitdagend, zeker op wat steilere hellingen. Berggids Martijn Schell legt in bovenstaand filmpje uit wat er bij het toerskiën allemaal komt kijken!

Huur een gids en volg een workshop

Wie nog niet ervaren is, doet er goed aan een gids in te huren die het gebied en de condities op z’n duimpje kent. Bij de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) kun je meerdere workshops en cursussen volgen om zelf kennis te maken met toerskiën en om je optimaal voor te bereiden. Lees er alles over op Bergsportreizen.nl.


Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

  • Extended 14 day forecast
  • Slope angle and exposition terrain layers
  • Inspirational freeride routes
wePowder Pro