Powfinders on (nostalgic) tour. PA5!


 • SportGillie
  Advanced
  SportGillie op 15 February 2022 路 23:01
  "Gillie, donderdagmiddag vertrek, zondagavond weer thuis, korte poedertrip. Jij, Haas en ik. Zowel de solid Powfinders als de splitboards mee. Rond 14.00 vertrekken we bij jou. Bestemming zoeken we onderweg uit. PA5 gaat best wel wat sneeuw brengen, maar de situatie is verre van optimaal."

  Donderdagmiddag rond 15.00 vertrekken we eindelijk!
  Al gauw wordt duidelijk dat vrijdag de zon gaat schijnen in Klosters/Davos en het blijft best wel koud. De laatste keer dat ik hier was is ongeveer 9/10 jaar geleden. Snowsafety lawine 1 en 2 gedaan. En we sliepen toen in Selfranga. Mooie herinneringen!

  Op 20 min rijden van Klosters vinden we een slaapplek en we merkten dat er veel auto's staan. Hmmm... Vrijdagochtend komen we rond 8.30 aan bij de parkeerplaats van de gondel in Klosters. Filerijden en volle parkeerplaatsen! Blijken de zwitsers een lang weekend vrij te zijn... Dit willen we niet. Pischa wordt geopperd. We keren om en gaan richting Pischa. Hier is het een stuk rustiger alhoewel er best nog wel wat auto's geparkeerd staan. Eenmaal boven verspreidt iedereen zich en lijkt het constant of wij de enige zijn.. 9 a 10 afdalingen maken we gedurende de dag. Met lekkere poeder. Heerlijk! Maar we zijn wel op onze hoede, want we zien zomaar 4, 5 lawinekegels in ons gezichtsveld. Minimale risico, maximale fun!!!

  We vinden een mooie geul waar we los gaan. Ruim 80% van alle sporen zijn van ons. De poeder smiles zijn niet van onze gezichten af te slaan. Wat een mooie dag!  Goed. En nu? Waar gaan we slapen? Haas pleegt een telefoontje en het was geregeld. Selfranga!!! In mijn herinneringen was dit onderkomen een oud pand met krakende vloeren en krakende stapelbedden. Ook de doucheruimtes met de rijen wastafels staan mij nog bij. Nou... In al die jaren is er niets veranderd!!! Hoe bedoel je nostalgie.
  Na het douchen nemen we een drankje in het restaurant voordat we gaan eten. En wie komt er binnen lopen? Onze welbekende berggids @martijnschelll !!! Het leek wel een re眉nie. Wederom een grote glimlach bij ons allen en meteen gingen de verhalen over tafel. Poederbroeders ben je echt voor life. Je kunt elkaar jaren niet hebben gezien en dan nog lijkt het alsof je mekaar onlangs nog hebt gesproken.  Vanwege de corona pandemie heb ik mijn Powfinder Split al 2 jaar thuis klaarstaan om te gebruiken. Op 1 afdaling na is hij nog spiksplinter nieuw. Tijd om daadwerkelijk eens te kijken wat deze in z'n mars heeft.
  De bestemming is wederom Pischa. Rustiger dan de dag ervoor. Boven aangekomen bouwen we de splitboards om en gaan touren naar de Pischahorn(2980m). Helemaal naar de top.
  Wat een mooie hike omhoog. En wat een schitterende omgeving. Volle zon, geen wolkje te bekennen en bijna niemand die dezelfde tocht ging doen.

  Wat zullen we doen, gaan we verkassen of blijven we hier? Het was ons zo goed bevallen dat we besloten om nog een nachtje Selfranga te doen en zondagochtend nog een toertje te doen. In de ochtend schijnt de zon nog en later op de dag komen wolken binnen drijven. Zo gezegd, zo gedaan. En gezellig, Martijn is er ook nog!
  Na een avondje vol verhalen van de avonturen van Haas gingen we op tijd naar bed.

  Sunday funday! Vroeg met de gondel naar boven en ombouwen. Wederom naar de Pischahorn, maar deze keer net iets onder de top.


  Na iets meer dan een uur komen we boven aan. Een klein klimmetje voor een betere ingang en we staan weer klaar voor een mooie afdaling.


  Na wederom een zeer mooie en lange afdaling is het tijd om naar huis te gaan.

  Dit was een korte poedertrip, maar het voelde alsof we een week onderweg waren. Het zijn namelijk niet alleen de schitterende afdalingen die de trip het waard maken, maar ook de klik binnen het gezelschap, het vele lachen, de muziekquiz en goede gesprekken onderweg, het terugkeren naar een oude bekend gebied en het weerzien van een ouwe poederbroeder.

  Dat we allemaal nog heel veel van dit soort poedertrips mogen maken!


  *message edited by SportGillie op 15 Feb 2022 23:12
  Live to ride, ride to live
 • EmileHendrix
  Advanced
  EmileHendrix op 16 February 2022 路 06:50
  Prachtige platen en heerlijke historie @SportGillie 馃憤 Dank voor het delen!
  Een kleine fantasie kan groter zijn dan de wereld.
 • Ee1co
  Advanced
  Ee1co op 16 February 2022 路 08:50
  Lekker man. Sommige dingen zijn zeker in het leven: Davos delivers, Haas en sterkte verhalen en dat Selfranga nooit zal veranderen. Mooi om te zien dat het met die andere 2 badgasten ook nog goed gaat.
  *message edited by Ee1co op 16 Feb 2022 08:53 (12% bewerkt)
 • markindealpen
  Advanced
  markindealpen op 16 February 2022 路 09:18
  lekker tripje hoor! goed bezig Gillie!
 • Willem2k
  Advanced
  Willem2k op 16 February 2022 路 09:20
  Lekker hoor! 馃槂
  Snowboarding without friends is not snowboarding.
 • dimsum
  Advanced
  dimsum op 16 February 2022 路 09:40
  Jullie zagen er inderdaad best happy uit aan de Pischa-lift. 馃榾

  Mooie dagen in Davos!

 • ieism
  Tourist
  ieism op 16 February 2022 路 10:42
  Lekker mannen!
  splitfest.nl
 • 3zel
  Advanced
  3zel op 16 February 2022 路 11:50
  Memories!
  knowledge is powder
 • willemien_w
  Beginner
  willemien_w op 16 February 2022 路 14:19
  馃榾
 • ffKnallen
  Advanced
  ffKnallen op 16 February 2022 路 21:02
  Lekker Gillie! Mooi verhaal, wordt je weer helemaal vrolijk van 馃槂 Snel maar weer eens samen de sneeuw in!
 • Tukker
  Beginner
  Tukker op 17 February 2022 路 10:07
  LEKKUHR!!!!
  Tukker(ik)
 • Dennnnis
  Beginner
  Dennnnis op 17 February 2022 路 12:22
  Fijn!!
  sneeuw!!!!
 • Dennnnis
  Beginner
  Dennnnis op 17 February 2022 路 12:22
  Fijn!!
  sneeuw!!!!

Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

 • Extended 14 day forecast
 • Slope angle and exposition terrain layers
 • Inspirational freeride routes
wePowder Pro