Pratende lawinepieper zorgt voor minder stress en sneller zoeken!


By Rogier on 20 April 2022 · 0

Als jij naar je GPS in je auto luistert waar luister je dan naar? Naar piepjes of je naar gesproken berichten? Als jij uitleg nodig hebt van iets, wil je dat dan gecodeerd krijgen of wil je dit dan in duidelijke zinnen horen. Het antwoord op deze vragen mag duidelijk zijn. Dat bedacht Ortovox zich ook en daarom hebben ze nu de Ortovox Diract Voice lawinepieper op de markt gebracht. Een lawinepieper die tegen je praat. Dit heeft volgens Ortovox verschillende voordelen.

Extreme stresssituiatie op leven en dood!

Lawines zijn onvoorspelbaar. Van met elkaar genieten van heerlijke sneeuw kan alles in een keer omslaan naar een zoektocht op leven en dood. Lawinereddingen zijn, hoe goed je ook getrained bent, altijd zeer stressvolle situaties. En in stressvolle situaties daar kun je alle hulp gebruiken. Daarom is de gedachte om je te helpen met een sprekende lawinepiepers helemaal niet zo gek. Om twee redenen, ten eerste wordt je gerustgesteld door een stem (zelfs als dit een machine is) en ten tweede is gesproken tekst veel makkelijker te begrijpen dan enkel losse bliepjes. Hierdoor zul je rustiger blijven en tegelijkertijd sneller zoeken.

Alles om sneller te zoeken en sneller gevonden te worden

Duidelijke, eenvoudige gesproken instructies vertellen je wat je in elke fase van je zoektocht moet doen. eenvoudig en je zult hier rustiger door blijven. Daarnaast is het display zeer stabiel waardoor je ook minder stress zult ervaren door wisselen pijlen of cijfers. Maar naast het helpen van de zoeker helpt deze lawinepieps ook het lawineslachtoffer. De drie antenne lawinepieps is namelijk uitgerust met Smart-Antenna-technologie, die de locatie van het apparaat in de lawine analyseert en automatisch overschakelt op de beste zendantenne. Dit betekent dat je tot tot het dubbele bereik krijgt en sneller gevonden zult worden! Als back-up verhoogt de in het draagsysteem geïntegreerde RECCO® reflector de kansen om gevonden te worden nog verder.

Oplaadbare batterij werkt ook bij extreem lage temperaturen

Dankzij het gestroomlijnde, logische ontwerp is de Diract Voice intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, want met slechts één knop kunt u snel slachtoffers van de lawine markeren of overschakelen naar de stand-bymodus. Verder schakelt de lawinepieper bij een tweede lawine over naar zenden. Het moderne 360° scherm zorgt ervoor dat je altijd duidelijke instructies op het scherm krijgt. De lawinepieper weegt 210 gram en is eenvoudig met handschoenen te gebruiken. De Diract Voice wordt geleverd met een oplaadbare lage-temperatuurbatterij die bijzonder duurzaam en milieuvriendelijk is. Zelfs bij -20°C zorgt de deze batterij voor een betrouwbare stroomvoorziening en in tegenstelling tot normale batterijen lekt hij niet.

ORTOVOX APP

Dankzij de gratis ORTOVOX APP (Apple iOS & Android) kunt u automatische software-updates krijgen, waarvoor je dus niet meer langs de winkel hoeft of je pieper hoeft op te sturen!


Reply

You need to be logged in to post a comment in this topic. Login or create an account.

Upgrade to wepowder Pro

  • Extended 14 day forecast
  • Slope angle and exposition terrain layers
  • Inspirational freeride routes
wePowder Pro