VerseSneeuw: dikke vette vlokken... al 50 cm vers!!


Par meteomorris sur 16 avril 2009 · 6

[flickr-photo:id=3448652954,size=m] Vanmiddag kreeg ik een telefoontje van Costijn...[i]Ik zit in Ischgl, heb een weekje snowboardtouren achter de rug en heb sicke lijnen kunnen rijden..., maar lees net op wePowder dat het helemaal los gaat aan de zuidkant. Waar moet ik naartoe?[/i] Na wat heen en weer gepraat heb ik 'm naar Moritz gestuurd. Niet al te ver weg van Ischgl, met de Diavolezza om de hoek, mooie noordhelling en de mogelijkheid om nog wat te touren als het weer wat warmer wordt. Krijg ik om 18.08 het volgende sms-je [i]Sneeuwt hier als een dolle. Straten zijn wit. Mijn bio-klok staat weer op de winter[/i]. Soms is het leven zo simpel. Wijs een rijder de weg naar wat poeder en hij is als een kind zo blij. Met een glimlach staarde ik naar de bruine Noordzee. Er kwamen wat mooie rollers binnen, het was windstil en met de woorden van Costijn in m'n achterhoofd heb ik een heerlijke sessie gehad. Nu zit ik hier nog steeds met een glimlach, zeker toen ik daarnet even het laatste webcambeeld (zie links) en de neerslagvoorspelling (zie hieronder0 ging downloaden. Stoke is iets universeels...

nmm-1-9-0
nmm-1-9-0

[b]Het 26e poederalert doet zijn ding[/b]
De nacht van donderdag op vrijdag nog heel veel sneeuw, waarbij de sneeuwgrens tussen de 1000 en 1500 meter schommelt. Reken tot morgenmiddag nog op 20-60 cm vers bovenop de 20-50 cm van vandaag. Waar moet je zijn de komende dagen? [url=]Kanski's[/url] Mont Fort? De Diavolezza? Wees dan snel, want Costijn is een solid rijder en die zal al wel heel wat hebben gestreept als het morgen opklaart. Andermatt? 8 uurtjes rijden en je scoort vers. Zermatt? Jazeker, ook daar heeft het gedumpt. Alagna? Looking good. Of richting de Ecrins en La Grave en omstreken een bezoekje brengen? Ik kreeg vanmiddag onderstaande foto binnen van Rogier.... Lekker... en Rogier is dit weekend in NL. Scheelt weer wat concurrentie ;-)

0198
0198

[b]Middellange termijn[/b]
Na het weekend weer lente in de Alpen. Onder invloed van een oprukkend hogedrukgebied wordt de instabiliteit in de hoge luchtlagen minder. Zon, bleubird, warme dagen en koude nachten. In de late middag en vroege avond lokaal kans op een bui.

[b]Lange termijn[/b]
[flickr-photo:id=3448652040,size=m] Gaat ie het wel of niet halen? Op het kaartje links zie je de stroming in de bovenlucht voor volgende week vrijdag. De stroming wordt noordwest. Het gaatje waar ik het gister over had. Ten minste, voor de Pyreneen in ieder geval. Voor de Alpen is de stroming dan nog zuidwest. Dan is de grote vraag. Gaan de fronten de Alpen bereiken? Volgens de laatste berekeningen niet. Het 27e poederalert zou wel eens gunstig voor de [url=http://www.flickr.com/photos/versesneeuw/3448652696/]Pyreneen (meer weten, klik hier voor de pluim)[/url] kunnen uitpakken, zodat je daar een weekendje sneeuw hebt. Voor de [url=http://www.flickr.com/photos/versesneeuw/3447838345/]Alpen (klik hier voor de pluim)[/url] duidt nu alles op fohn.

[b]Pak wat je pakken kunt[/b]
Volgend weekend is dus nog hoogst onzeker. Nu zijn de condities goed. Rijd wat je rijden kunt dit weekend. Het seizoenseinde komt steeds dichterbij. Ik ben zondagavond/maandagochtend weer in de lucht met een nieuwe Verse Sneeuw bericht Maar zit je in de Alpen en wil je nog wat finetune advies.. schroom niet. Ik zal af en toe m'n mail en wePowder checken en wijs je dan graag de weg naar de pipapowder.. zoals ik al zei, stoke is universeel...

[b]Wat te doen deze zomer....surfen?[/b]
Na een winter als deze wordt het wennen de komende zomer. Maar goed... vanavond scoorde ik heerlijke cleane golfjes. In het kader van [i]water is only melted snow...[/i] en het feit dat ik redelijk wat gediplomeerde BSA surfschoolhouders in NL ken... [url=http://www.wepowder.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=356&start=0]wie is er in voor een weSurf clinic?[/url] Lekker een beetje (leren) surfen, wat boards testen, na afloop een BBQ en een beetje mijmeren over de huidige winter en de winter die komen gaat...allemaal met gelijkgestemden... nee. niet nu, maar ergens begin juni..
Er is genoeg animo blijkt dus ga ik het ff organiseren.. Dat wordt dan meteen de eerste wePowder borrel op het strand.... ;) ;) Wil je er ook bij zijn, ga dan ff naar dit [url=http://www.wepowder.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=356&start=0]topic[/url] op het forum en ik houd je op de hoogte.

Check ook ff het filmpje hieronder, van de vrienden van [url=http://www.ongetemd.com/]Ongetemd[/url]. Net als wePowder ontstaan uit passie. Passie voor de golven, de noordzee en immer op zoek naar de perfecte golf. Dit Ongetemde gevoel willen ze uitdragen en delen, samen met andere surfers, ontwerpers, artiesten en vrije denkers. Hun nieuwe [url=http://www.ongetemd.com/ongetemd\_collectie\_zomer\_2009\_mannen.html]zomercollectie[/url] is net uit. Wonderlijk... stoke is daadwerkelijk universeel.... Stay stoked. Ik probeer morgen weer een golfje mee te pikken... of toch snel naar de sneeuw.... :-p

Commentaires


 • Roelaano
  Advanced
  Roelaano op 17 avril 2009 · 03:35
  @ Morris Mocht je nog een bijrijder, poedermaat, kamergenoot, sneeuwkettingen omlegger oid zoeken, of gewoon een plekje over hebben als je gaat....... Ik hou me aanbevolen 😋
 • sjonnie
  Advanced
  sjonnie op 17 avril 2009 · 11:26
  @ roel, check je pm
 • sjonnie
  Advanced
  sjonnie op 17 avril 2009 · 11:30
  @ morris, het is dus vanavond weg en zat,zon rijden en maandag terug ivm slushpuppy weer? of is er een kans dat er maandag/dinsdag ook nog wat te rijden valt, alpen that is.
  Zoniet dan maar ff afwachten tot volgende week pyredinges, dan maar wat verder voor mn shot pow!
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 17 avril 2009 · 11:37
  maandag en dinsdag warm..
  May the powder be with you.
 • sjonnie
  Advanced
  sjonnie op 17 avril 2009 · 11:40
  kut
 • op 17 avril 2009 · 13:24
  snah heeft besloten zaterdag golven te gaan rijden... 😃

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro