Maandag resortdag.... de Heli-trip..


Par Teleaddict sur 12 octobre 2009 · 15

[flickr-photo:id=4002269084,size=s] Natuurlijk hoopte ik er stiekem op dat ik de winnaar zou zijn, maar ik was het eerlijk gezegd alweer een beetje vergeten. Toen ik de laatste dag van mijn [url=http://www.snowsafety.nl]Snow Safety Cursus[/url] 's avonds met ingepakte auto klaarstond om naar St.Anton te rijden staat daar ineens Morris voor me. "Ik krijg net een telefoontje.. Het digitale lot heeft beslist.. Jij gaat met de heli omhoog. Kan jij aanstaande maandag?"

Tijdens mijn autorit naar St.Anton houdt de adrenaline me wel wakker. Het sneeuwt continue, het is al pikke donker, de weg is nat en wetend dat het weer gaat vriezen rij ik gestaag door. Aardig gesloopt kom ik bij Jacques aan met een dikke smile op mijn gezicht. Blij was met de reactie van mijn baas. Toen ik hem belde en zei dat ik maandag niet op het werk zou zijn was zijn antwoord:[b]"Gaaf man, MOET je doen!!! Tot woensdag!".[/b]

Hoewel ik die dagen [url=http://www.verticaldissidents.net/applications/mambo/index.php?option=com\_content&task=view&id=234&Itemid=91]heerlijk geskied heb[/url] doe ik toch wat voorzichtiger. Dit is niet het moment om jezelf te pushen en een been te breken. Beetje bijslapen van mijn cursus en de hele zondag gebruiken om lekker rustig de 275km naar Meijringen (CH) te rijden. Was dus ook niet erg toen in Liechtenstein bij de douane m'n auto onderste boven moest. Schijnt raar te zijn als je als Nederlander met een volle, ranzige auto voor 1 dag skiën Zwitserland in gaat.

![Image](http://www.d1049088.mydomainwebhost.com/applications/mambo/images/stories/albums/Hans/08-helitrip/08-helitrip-08s.jpg "Image")
Ook relaxen Heli vliegen is apart, zoevend langs bergflanken richting een colletje lijkt het allemaal kinderspel. Touchdown, gordels los, rustig uitstappen met je hoofd laag, over de rugzakken heen hangen voordat ze weg blazen, de motor maakt weer toeren en daar sta je dan. Helemaal alleen in de stilte boven op een colletje, ver beneden het einddoel van de afdaling en daartussen een serieuze gletsjer. Grijns. Het enige teken van leven in de hele vallei is de Rotalf lift, vanuit Engelberg naar de Kleine Titlis, die nog net boven een bergrug aan de overkant van het dal uitsteekt. [url=http://www.mountainguide.nl] Michiel Engelsman[/url], onze gids vandaag, geeft nog een korte instructie over de gevaren van gletsjer skiën. Nog even alle camera's checken, ABS rugzak om, een laatste plasje doen, de ski's aan en knallen maar.
![Image](http://www.d1049088.mydomainwebhost.com/applications/mambo/images/stories/albums/Hans/08-helitrip/08-helitrip-09s.jpg "Image")
Camera klaar? Afgelopen dagen heeft het op deze hoogte goed hard gewaaid en [i]de windsastrugi's[/i] zijn aardig hoog. Na een week lang poeder skiën is dit even wennen. Zenuwachtig ben ik nog wel. Kan ik het niveau van de groep aan? Na een paar honderd hoogtemeters krijgen we de sneeuw die we willen. Super droge zachte poeder. Niet veel maar met 5-20cm heerlijk om snoeihard doorheen te knallen. Iedereen staat stijf van de adrenaline dus veel high fives, hoge snelheden weinig bochten. Geen wolkje aan de lucht, het zonnetje schijnt en er staat nauwelijks wind. Wat wil een mens nog meer? Nog een keer omhoog natuurlijk!
![Image](http://www.d1049088.mydomainwebhost.com/applications/mambo/images/stories/albums/Hans/08-helitrip/08-helitrip-10s.jpg "Image")
Actie! Run 3, nu gaat het gebeuren. Op het colletje gaat de motor van de heli even uit. Dexter wordt met camera in de hand in de open deur van de heli vastgezet. Korte briefing: wij skiën het eerste stuk windharsh, wachten bij de poeder op de heli en dan knallen maar. Nu geen stille afdaling, maar je bochten draaien met de heli een paar meter boven je hoofd. Zelfs door de stuifwolk heen skiën om gewoon door te knallen. Abnormaal dit! De helipiloot laat z'n kunstje zien, wij voelen ons filmsterren en grijnzen bij de shots die Dexter gemaakt heeft. Dit is echt te vet!! Run 4, laatste van vandaag. Het lijkt bijna routine te worden, dus dan maar straight linen die hap. Wie het eerste beneden is! wePowder bedankt!!!! Meer avonturen van Teleaddict op [url=http://www.verticaldissidents.net]VerticalDissidents.net[/url]

Commentaires


 • Teon2
  Tourist
  Teon2 op 12 octobre 2009 · 08:19
  Dat is echt heeel vet. Net als in de film!
  weHeli komend seizoen? Wie regelt het ff? 😉
 • Marco
  Advanced
  Marco op 12 octobre 2009 · 08:26
  Vetttttttt!!!!!!!!! 😀
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 12 octobre 2009 · 08:29
  @Teon.. staat in de steigers..
  May the powder be with you.
 • Silvester
  Advanced
  Silvester op 12 octobre 2009 · 08:57
  Heeeeeeeeeeeel vet, ik had al een paar voorproefjes gezien, maar nu met het hele verhaal erbij, om te watertanden! Een natte droom, maar dan met droge poeder. Wanneer gaan we?
  Live 2 ride - Ride 2 live
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 12 octobre 2009 · 08:58
  @Silvester.. maart/april..(de beste periode)
  May the powder be with you.
 • chilo
  Tourist
  chilo op 12 octobre 2009 · 09:06
  Mooiste telemarkbocht van afgelopen jaar...die door de stuifwolk van de heli heen!
  My Life Is Better Than Your Vacation!
 • Teleaddict
  Advanced
  Teleaddict op 12 octobre 2009 · 09:26
  Stoked for life!!!!! Thanks wePowder!!!!
  http://verticaldissidents.net
 • op 12 octobre 2009 · 10:17
  (tele)addicted for life!
 • op 12 octobre 2009 · 13:40
 • martijn1
  Advanced
  martijn1 op 12 octobre 2009 · 14:36
  Gasten, Wat een vet filmpie en goed artikel! Vette beelden, echt nice work! I am stoked again!!

  Zin om weer te beuken!!
  Je nieuwe signature
 • Pollux2
  Advanced
  Pollux2 op 12 octobre 2009 · 15:06
  Vrijdag gaan we zeker BEUKEN (water is only molten snow)
 • doov
  Advanced
  doov op 12 octobre 2009 · 16:11
  Wat een ontzettende vette film.
  Welcome back my friends to the snow that never ends. Let's rocker!
 • op 12 octobre 2009 · 18:14
  das niet een beetje gaaf, das echt helemaal de max! echt kicken
 • costijn
  Expert
  costijn op 14 octobre 2009 · 07:06
  gasten!
  wat een vette beelden!
  mooi werk...aaargh wordt heel onrustig nu
 • michielengelsman
  Tourist
  michielengelsman op 14 octobre 2009 · 09:32
  Februari is vaak ook een erg goede periode. Wel iets meer risico op slechte vliegcondities maar vaak erg fijne sneeuw!

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro