Daisy is in positie


Par meteomorris sur 8 janvier 2010 · 10

camimg-1
camimg-1

Gisteravond kreeg ik de eerste sms-jes vanuit Zuid-Frankrijk en Italie. 'Het is begonnen', 'al 9 cm vers', 'Na de Maloja-pas begon het met dumpen'. Net keek ik even op wat webcams en jazeker. Daisy is stevig met de poederbus aan het strooien. Vanuit de Franse Zuidalpen wordt er lokaal nu al 40-50 cm vers gemeld en het sneeuwt er nog steeds. Sweet Daisy! Als ze zo door gaat gaan we de 100 cm wel halen. Mooi kado voor het [url=http://www.wepowder.com/nieuws/wepowder-viert-feest]1-jarig[/url] bestaan van wePowder.

De meeste sneeuw de komende 24 uur in de regio's [url=http://www.wepowder.com/regio/6]6[/url], [url=http://www.wepowder.com/regio/7]7[/url], [url=http://www.wepowder.com/regio/8]8[/url] en en het zuidelijk deel van regio [url=http://www.wepowder.com/regio/9]9[/url] . Verder nog veel vers in regio [url=http://www.wepowder.com/regio/5]5[/url], het zuiden van regio [url=http://www.wepowder.com/regio/3]3[/url] en het westen van regio [url=http://www.wepowder.com/regio/4]4[/url]. Het slechts bediend worden de noordalpen, terwijl het ten noorden daarvan (lees de Duitse middelgebergten en autobahnen) wel weer flink sneeuwt en voor problemen zorgt op de wegen. [url=http://www.meteoalarm.eu/]Meteoalarm[/url] kleurt inmiddels oranje en rood. Opvallend is het rood voor Oostenrijk. Waar er in Tirol namelijk maar weinig vers valt, zorgt Daisy voor enorm veel sneeuw in Niederosterreich en het oosten van Steiermark. Hier zijn maar weinig serieuze hellingen te vinden en aan poederalerts voor langlaufers doen we niet.

emtbkna
emtbkna

Mijn advies? Kies voor regio [url=http://www.wepowder.com/regio/8]8[/url] (klik ook even op de link voor wat geheimtips). Er gaat de meeste sneeuw vallen. Er ligt in deze regio al een dikke basislaag. Veel gebieden zijn gezegend met lariksen en naast de gebieden uit de wePowder gids zijn er nog een paar andere pareltjes te vinden. Een andere goede optie is regio 9, maar het is hier de afgelopen periode warmer geweest, de sneeuwlaag onder de 1800 meter minder dik en de wind iets sterker. Verder zijn de regio's regio's [url=http://www.wepowder.com/regio/5]5[/url], [url=http://www.wepowder.com/regio/6]6[/url] en [url=http://www.wepowder.com/regio/7]7[/url] ook goede opties, maar houd er wel rekening mee dat het sneeuwdek hier net als in delen van Zwitserland erg instabiel is. De kou conserveert het bestaande lawinegevaar en dat is slecht nieuws. De SLF hanteert het begrip 'heimtuckisch' en ik kan je melden dat bij veel gidsen dan de haren recht overeind staan. Het blote oog biedt dan geen uitkomst. Maak de komende periode kortom [url=http://www.wepowder.com/forum/index.php/topic,960.0.html]goede analyses voor je een helling in gaat[/url]. Blijf aan de veilige kant zitten van de veiligheidsmarges en [url=http://www.wepowder.com/nieuws/freeriders-het-beklaagdenbankje]durf Nee te zeggen[/url].

[b]Surprise.. retour d'est?[/b]
Een Genua-laag als Daisy is een van de allermoeilijkste verschijnselen in de meteorologie. Het exacte pad is erg moeilijk te voorspellen, maar het zou zo kunnen zijn dat regio 7 nog een mooie nabrander krijgt op zondag. Het front wordt nogmaals de Po-vlakte ingedrukt en kan dan voor een verassing gaan zorgen. GFS meldt dit niet, maar het zal me niet verbazen als [url=http://www.rogiervanrijn.com/wordpress/]Rogier van Rijn[/url] en [url=http://www.martijnschell.nl/]Martijn Schell[/url] ten oosten van hun woonplaatsen in de Franse Hautes Alpes nog eens 30-70 cm vers gaan ontvangen. Daarover zaterdag meer.

[b]11e poederalert[/b]
Komt ie… De winter is op stoom. Wederom de (zuid)west- en zuidalpen. Vanaf de 13 januari dient de opvolger van Daisy zich aan. Voor details is het nog te vroeg, maar het ziet er wederom goed uit. En de noordalpen? Ze zijn lekker dichtbij, maar ik zou ze voorlopig links laten liggen.

Recm1441
Recm1441

Happy Powder
Uw weerzegger

Commentaires


 • Anouk
  Beginner
  Anouk op 8 janvier 2010 · 09:36
  Ik vertrek morgenochtend vanuit Vallorcine richting Belgie, maar ik zou een laatste keer mijn poederhonger willen stillen. Heeft iemand nog een tip voor een omweg (wel liefst geen honderden kilometers)? Terug naar SB is te grote toer, Serre Che e.d. ligt ook niet echt op de weg, maar misschien is er nog wel ergens een dumpje geweest waarvan ik niks af weet? Arno meldt bvb toch ook vers in Le Grand Massif, terwijl hier helemaal niks meer wordt verwacht...alle tips zijn welkom!
 • tim_heijt
  Tourist
  tim_heijt op 8 janvier 2010 · 10:16
  &Anouk: Redelijk goedkoop tripje naar Regio 6 (Isola 2000, Limone Piemonte, Valberg, Auron) pak dan het vliegtuig voor 150euro (retour) naar Nice en rijdt voor 3euro met de bus naar Isola.
 • op 8 janvier 2010 · 10:20
  @Morris: In HET boek staat voor Davos dat zij ook vanuit het zuiden e.e.a. zouden moeten meepakken (licht blauw)... Hoe verhoud zich dat tov donker blauw?
  Geldt natuurlijk ook voor de andere gebieden in HET boek!
 • meteomorris
  Tourist
  meteomorris op 8 janvier 2010 · 10:25
  @Denny, dat betekent dat ze wat meepakken, maar lang niet zoveel als wanneer het donkerblauw is..
  May the powder be with you.
 • Seek2
  Advanced
  Seek2 op 8 janvier 2010 · 12:20
  Het ziet er naar uit dat wij het staartje van alert #10 en volop #11 gaan pakken. Yeh baby!

  Iemand nog wat tips voor de Dolomiten? Arabba schijnt een freeride plekje te zijn, welke hoek moet ik dan aan denken? Steep couloirs moeten we denk ik maar even vermijden bij een meter vers op een niet zo gezonde basis.
 • op 8 janvier 2010 · 14:11
  He Morris
  Yeaaaaah , Ik vertrek morgen naar St Moritz!
  Dat wordt genieten toch???????
  Ik heb gisteren bij Mk skiservice een ABS systeem opgehaald maar hoop het niet nodig te hebben.
  Ik ben bij MK overigens zeer professioneel geholpen door Mike , een aanrader voor een ieder die goede gear en advies nodig heeft.
 • jobslegers
  Tourist
  jobslegers op 8 janvier 2010 · 18:32
  @seek, ik zit momenteel in Arabba, top gebied, enorm uitgestrekt en nu al 40cm vers en er hangt nog meer in de lucht!
 • Seek2
  Advanced
  Seek2 op 8 janvier 2010 · 18:58
  Hoi Job,

  Wij gaan pas dinsdag rijden. hou je nog wat poeder over? Waar ga je met weer ongeveer rijden? Je hoeft geen details te geven, als je een lift en een richting noemt dan vind ik het verder wel.
 • jobslegers
  Tourist
  jobslegers op 8 janvier 2010 · 21:19
  Seek, denk dat er nog een mooie paar dagen aankomen maar met het 11e alert in zicht zou ik dat afwachten. Vandaag hier veel fun net naast de pistes en onder de liften door. Misschien morgen of zondag chopper naar Marmolada voor €75 😉!
 • Seek2
  Advanced
  Seek2 op 9 janvier 2010 · 11:48
  Dat komt dan goed uit. Het 11e alert is voor woensdag/donderdag, al lijkt die kleiner te worden. Als ik zo op de GFS kaartjes kijk moet je in de Appenijnen zijn. Wij willen een combi van off piste en een paar dagen toeren, voor dat laatse is fatsoenlijk weer wel belangrijk.

  Veel plezier op de Marmolada, pas op voor de spleten!.

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro