Nu vers, zomer in het weekend


Par meteomorris sur 30 mars 2011 · 2

Na de sneeuw van vandaag gaat 4-6 april weer wat vers brengen. Net genoeg voor wat poederlijnen. Maar komend weekend wordt het eerst nog even zomers.

Actueel
Het sneeuwt in de westalpen. Vanuit Val d'Isere kwam [url=http://pics.wepowder.com/pics/file\_298.jpg]deze foto binnen[/url] via [url=http://itunes.apple.com/nl/app/salomon-powfinder/id399386285?mt=8]de powfinder app voor iPhone.[/url].

[img=600x450]http://pics.wepowder.com/pics/file\_298.jpg[/img]

En via [url=http://www.wepowder.nl/lines]de lines[/url] meldde Sander Kan dat het sneeuwt in Nendaz en Verbier. Inmiddels is er lokaal al zo'n 10-25 cm gevallen boven de 2000 meter. Tot zo'n 2300 meter is dit vochtige sneeuw. Boven de 2500 meter droge sneeuw. Vanmiddag blijft er een kans op buiige neerslag waarbij de sneeuwgrens tussen de 1800 en 2100 meter schommelt.

Korte termijn
Tot en met vrijdag blijft het instabiel met een buiig karakter. De meeste sneeuw is te verwachten in de westelijke alpenhoofdkam. Reken op 5-10 cm in die gebieden waar het sneeuwt. Door het buiige karakter is de exacte locatie moeilijk te voorspellen.

Zomers weekeinde
Haal de slippers maar uit de kast. Het wordt komend weekend 20 tot 25 graden in de meeste Alpenvalleien. Stralend weer, waarbij je vanaf een uur of 10-11 rekening moet gaan houden met natte sneeuwlawines. Slechts die spaarzame noordhellingen die begin April weinig tot geen zon ontvangen houden de sneeuw poederig.

Lange termijn
4 tot 6 april een kortdurend koudeprik vanuit het noorden. Sneeuw in de noordalpen waar voornamelijk de gletsjers in Oostenrijk van zullen profiteren. 6 en 7 april zouden mooie poederdagen kunnen worden in die gebieden. Daarover later meer. Hierna wordt het spannend. De kou van gister voor na 8 april wordt door de meerderheid van de modellen nu weggedrukt door een oprukkend hogedrukgebied. De kou wordt hierdoor verder naar het oosten verplaatst. Lichtpuntje is dat een aantal modellen nog steeds koud ziet vanaf 8-10 april. Ander lichtpuntje is dat [url=http://www.wetterzentrale.de/pics/enspanel2.gif]de spaghettiplots[/url] na 6 april een zooitje worden. Maar goed. Pasen valt laat dit jaar en traditioneel gezien levert dat altijd een mooi vers laagje op in de Alpen. De winter is nog niet voorbij. Maar komend weekend lig ik op het strand..

Poederadvies
Pak wat je pakken kunt. Tot en met vrijdagochtend blijft de lucht in de alpen instabiel en brengt boven de 1700 sneeuw. Boven de 2500 droge sneeuw. De meeste kans op vers de komende 48 uur in de hogergelegen gebieden van de Savoie, Hautes Alpes en Wallis.

Volgende update
Vrijdagochtend 1 april

Commentaires


 • karel
  Tourist
  karel op 30 mars 2011 · 18:17
  Wat houden die lijnen in op de spaghetti plots?
 • Echo
  Advanced
  Echo op 30 mars 2011 · 19:32
  @karel Dat het dus alle kanten op kan 😃)
  Do or do not, there is no try (Yoda)

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro