Warm worden voor winter 2011-2012


Par Erwin sur 30 novembre 2011 · 3

Grenzen van jaargetijden die compleet lijken te zijn vervaagd en opeens is daar toch een nieuw winterseizoen aangebroken. De eerste verse sneeuw heb ik al zien vallen, aan geproefd en een beetje opgesnoven, maar daar is het helaas bij gebleven. Warm en weinig sneeuwval zonder de gebruikelijke november-pow: voor mij betekent dit dat de lijnen die ik normaal op de Kitzsteinhorn rijd er ineens heel anders uitzien of zelfs niet eens te rijden zijn. Oppassen voor stenen, voor gletscherspleten en voor een bikkelhard sneeuwdek. Tsja, wat doe je dan? Bij de pakken neer zitten en balen dat er geen pow is? Of gebruik je je tijd nuttig om bijvoorbeeld aan je techniek te werken of om je materiaal weer eens goed te checken. Kijk om je heen, neem het landschap in je op en zie wat er onder het sneeuwdek ligt waar je anders zonder al te veel besef overheen rijd. Of ontdek nieuwe lijnen op nieuwe plekken, nu slechts nog gemarkeerd door smalle streepjes sneeuw. Er valt altijd wat te doen!

We hebben in Oostenrijk al van alles gedaan. Getraind op slalompistes, geslalomd tussen de rotsen door in het offpiste terrein, het funpark ingedoken en de vellen en stijgijzers al eens ondergebonden. Paletti is open, de stoke nu al aan en borrelt voor wat er misschien nog komen gaat. Kunnen projecten doorgaan? Kunnen opleidingen doorgaan? Kunnen wedstrijden doorgaan? Het succes van winter 2011-2012 hangt niet alleen van de eventuele sneeuwval af, maar ook van de manier waarop wij hiermee omgaan. Om onze goede vriend Pepijn maar weer eens aan te halen: "There ain't no bad snow, only bad..."

Enjoy!!!

Commentaires


 • koen_djfistel
  Advanced
  koen_djfistel op 30 novembre 2011 · 19:04
  wootwoooot te gek !!! LIKE
  sbs roelz
 • Erwin
  Elite
  Erwin op 30 novembre 2011 · 19:12
  Thx - heb ook al die tijd genoten van jouw posts Koen. En ik hoorde dat je gisteren bij mij in de buurt was. Volgende keer dat je in Schevenignen bent moet je zeker ff een bakkie komen doen!
 • Free
  Beginner
  Free op 1 décembre 2011 · 15:31
  😃 grappig filmpje. Misschien moeten we onze mindset zo langzamerhand veranderen van jodelahiti droge bergen naar knackebröt pow?

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro