Exotisch PA#15


Par meteomorris sur 12 février 2012 · 3

Huidige situatie


Met wat hiken en zoeken was er nog steeds poeder te vinden. Vandaag volgt er weer eens wat vers. Een zwak koufront weet vanuit het noordoosten de Noordalpen te bereiken. En hoewel er als reactie hierop een snel uitdiepend Genualaag ontstaat, slaagt deze snel oppoppende storm er niet in haar fronten tot aan de Zuidalpen te brengen. Een nog steeds krachtig hoog drukt het Genulaag snel naar het zuiden, waardoor de meeste sneeuw in midden Italie gaat vallen. Italie bereid zich al voor op winterse taferelen. Tot in rome toe. Poederalert#15 wordt kortom eentje diep in het zuiden van Europa.

Ondertussen hebben wij in Revelstoke Canada genoten van 4 dagen bluebird en heel veel onverspoorde hoogtemeters. Een Heli? Ik ben fan.
Korte termijn


Het koufront dat vandaag over Oostenrijk en het oosten van Zwitserland trekt brent gemiddeld 5-10 cm vers. In de Nordstaugebieden van Tirol, Salzburgerland en Steiermark kan tot 20 cm vallen. Maar de sneeuwval is van korte duur. Veel meer sneeuw van betekenis valt er vanaf vrijdag in midden-Italie. In de Appenijnen ten zuiden van Bologna kan tot 100 cm vallen de komende 4 dagen. Poederalert#15 is daarmee een exotische geworden. Voor veel vers kun je komend weekend terecht in de Abruzzo in Italie, Macedonie en Griekenland.> Poederregio's: Salzburgerland & Steiermark & Ostlicher Alpennordhang, Voralberg & Tirol.Lange termijn


Na het weekend weet een lagedrukgebied dan eindelijk weer de weg te vinden naar de Alpen. Het exacte pad staat nog niet vast, maar dat poederalert#16 er aan komt is zeker. De modellen spelen nu al een dag of 4 met deze optie en ze worden het steeds meer eens. Midden volgende week is poederalert#16 van kracht.> Lange termijn poeder indicatie: Alps.Poeder Advies


Voor een beetje vers kun je vrijdag in Oostenrijk terecht. Niet heel bijzonder, maar voldoende om gebieden als Fieberbrunn, Krippenstein, Tauplitz, Zauchensee en Saalbach net dat laagje vers te geven om de backcontry weer interessant te maken.

Voor veel vers kun je komend weekend terecht in de Abruzzo in Italie, Macedonie en Griekenland. Midden volgende week mag je dan weer naar de Alpen voor poederalert#16.> Where to go: check het hierStay Stoked!
Morris

Commentaires


 • Polderboarder
  Tourist
  Polderboarder op 9 février 2012 · 09:49
  Laat ik nou net midden volgende week vertrekken naar waar de sneeuw valt! Nice!
  WeRookie
 • powderskifun2
  Tourist
  powderskifun2 op 9 février 2012 · 10:59
  Jippie! Ik kan wel weer n dump gebruiken!
 • xs2arjan.
  Advanced
  xs2arjan. op 9 février 2012 · 18:54
  Volgende week do. met een camper op "powder"hunt 😃 lamaar komen!!!!
  xs2arjan

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro