De vloek van het Val di Fiemme?


Par Arjen sur 6 janvier 2013 · 2

Cavalese en de Alpe Cermis
Cavalese en de Alpe Cermis

Soms lijkt het of er op het Val di Fiemme, in de Italiaanse Trentino, een vloek rust. Het dal lijkt haast een aantrekkingskracht op dodelijke ongevallen te hebben. Afgelopen zaterdag kwamen twee Italianen om in een lawine. Volgens het Italiaanse persbureau werden ze tien uur na het ongeval gevonden. Het waren zeer goede skiërs en een van hen werkte voor de Alpine Police Training Centre. Verdere gegevens over het ongeval zijn bij ons niet bekend.

Sneeuwscooter ongeval

Enkele dagen geleden zijn er zes Russen om het leven gekomen bij een ongeluk met een sneeuwscooter op de Alpe Cermis. Uiteraard heeft dit niets met freeriden te maken, maar het is wederom een tragisch ongeval in de bergen. De Alpe Cermis is een van de weinige gebieden in het Val di Fiemme waar het echt interessant freeriden is.

Tragische geschiedenis

Het Val di Fiemme heeft dus een tragische geschiedenis op ongevallen. In 1976 kwamen er 42 mensen om het leven doordat er een liftkabel brak en de gondel ongeveer 200 meter naar beneden viel. Recenter (en misschien herinner je dit nog wel), was het ongeluk met een straaljager, die de lift raakte waardoor deze naar beneden stortte. Hier vonden 20 mensen de dood (waaronder één Nederlander).

Wie van jullie is er weleens in Val di Fiemme, of meer specifiek, de Alpe Cermis geweest? Een paar jaar geleden belandde ik tijdens een roadtrip op een bewolkte dag in dit gebied en van poederstress is hier geen sprake.

Commentaires


 • Maraten
  Beginner
  Maraten op 7 janvier 2013 · 19:53
  Van die straaljager heb ik gehoord ja, onvoorstelbaar.
  Ook zijn er eens meer dan 200 mensen omgekomen door een modderstroom!
  Think outside the pistes
 • Japser
  Beginner
  Japser op 7 janvier 2013 · 22:20
  Die straaljager was ergens rond 1999 was toen intercedent bij tempo-team en kreeg een aanvraag binnen van een touroperator of we zo snel mogelijk een reisleidster/der naar Italië konden sturen. Letterlijk een gevalletje van de een zijn dood is de ander zijn brood dus, vonden we op kantoor best een beetje luguber.

Répondre

Vous devez être connecté afin de poster une réponse sur ce sujet. Connectez-vous ou créez un compte.

Passer à wepowder Pro

 • Prévisions complètes sur 14 jours
 • Raideur de pente et exposition du terrain
 • Idées d'itinéraires freeride
wePowder Pro